Bir paket vanilin yerine keklere ve pastalara eklenecek birkaç çay kaşığı vanilya özütüyle keklerde, pastalarda yoğun vanilya tadı ve kokusu elde etmek mümkün. Kek ve pasta yapımında bir paket vanilin ölçüsü için 2-3 çay kaşığı vanilya özütüne kullanmak gerekiyor.
Oetker Sıvı Aroma Verici Vanilya 38 ml.
Vanilya özütü mutfakta kullanılır. Bu ürün tatlı ve aromalı yani kokulu bir ürün olduğu için daha çok tatlı yapımlarında yer alır. Kek, kurabiye ve muhallebi gibi tatlılarda vanilya özütüne yer verilebilir. Aynı zamanda vanilya özütü bazı kozmetik ürünlerin yapımında da kullanılır.
Vanilini çöreklerde, süt ve hamur tatlılarında, kurabiyelerde, pastalarda ve keklerde lezzet vermek amacı ile kullanabilirsiniz. Bu tariflerde malzemelerde yazan vanilya yerine vanilin kullanabilirsiniz.
Ev yapımı vanilya özütü, ortadan ikiye kesilen vanilya çubuğunun uzun bir süre votkada bekletilmesiyle elde edilir.
İlgili 40 soru bulundu
Çubuk Vanilya Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 300 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Adet yani 3 gramlık miktarında Çubuk Vanilya 9 kalori bulunmaktadır. * Yüzdelik günlük değerler, günlük 2000 kalorilik bir diyeti baz alarak hesaplanmıştır.
Cevap: Helal seritifikası mevcuttur.
Akçağaç şurubu ya da özütü vanilya yerine kullanabileceğiniz mükemmel bir ekstredir. Hamurişi tariflerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ancak burada da miktar çok önemli. Eğer tarifiniz de şeker yoksa miktarı çoğaltabilirsiniz.
Vanilya özütü, vanilya çubuklarının alkolde bekletilmesiyle elde ediliyor. Bu işlem sayesinde vanilyanın alkolde çözünmesi sağlanıyor. İşlem sonunda kehribar rengi bir sıvı ortaya çıkıyor. İşte bu sıvı vanilya özütü.
1894 yılından bugüne aktarılan seçkin lezzet Dr.Oetker Şekerli Vanilin. 1 poşet şekerli vanilin 500 g un veya 1 litre süt için idealdir. 5 g'lık poşetler halinde paketlenmiş ve 5'li paket şeklinde satışa sunulmuştur.
500 g un için 2-3 tatlı kaşığı aroma yeterlidir. Pasta,kek,kurabiye ve tatlılarınıza ayrıca soğuk ve sıcak içeceklerinize lezzet katmak içindir.500 g un için 2-3 tatlı kaşığı aroma yeterlidir.
Vanilya bir bitki ürünüdür. Vanilya tohumundan çözücü olarak seçilmiş alkolle çıkartılır ve normal olarak alkol ihtiva eden bir eriyik içinde muhafaza edilir. Sıvı veya toz formunda kullanılır. Bir şişe vanilya ekstatında deney yaparsanız, yaklaşık %30-40 oranında alkol katkı maddesini bulursunuz.
Kahvelerde ve pastaların içerisinde tercih edilen vanilya şurubu, çileğin üstüne damlatıldığında bu meyveyi çok daha lezzetli hale getirebilecek bir etkiye sahip olmaktadır. Vanilya şurubu mutfaklarda, özellikle de kakao ve şeker eşliğinde pasta ve tatlılarda tercih edilmektedir.
Dr.Oetker Şekerli Vanilin, seçkin aroması ile tatlı ve pasta tariflerinin vazgeçilemez yardımcısıdır. Yapacağız tariflere lezzetli bir aroma veren vanilin, 50 gr.'lık ambalaj ile mutfağınıza ulaşmaktadır.
Badem / limon
Vanilya özütü yerine diğer bir alternatif ise badem ve limon. Yine kurabiye ya da keklerde kullanabileceğiniz badem ya da limonu rendeleyebilir ve benzersiz bir lezzet elde edebilirsiniz.
Vanilya tropikal bölgelerde yetişen, dünyada en fazla işçilik gerektiren bu ürünün üretiminin hiçbir aşamasında makine, kimyasal gübre veya tarım ilaçları kullanılmaz. Safrandan sonra baharatlar arasında en pahalı ikinci baharattır.
Vanilya çubuklarını cam bir şişe ya da küçük bir sürahiye dik olarak yerleştirin. Üzerine votkayı döküp kapağını sıkıca kapatın. Alkollü bir solüsyon olan karışımı, serin ve karanlık bir ortamda en az 8-10 hafta kadar bekletin. Aralarda çalkalamayı unutmayın, şişenin kapağını açmayın.
Vanilya özütü kullanılan tariflerde ürün piştiğinde alkol uçar aroması kalır. Vanilya aromasına ikinci bir lezzet profili olarak kullanmak istediğiniz ve baskın olmasını istemediğiniz tariflerde alt lezzet olarak kullanılır. Vanilya özütümde favorim yine Nielsen-Massey marka Bourbon-Madagaskar Vanilla Extract.
Vanilya aroma verici kahveye konur mu? Evet, aroma vermesi için Türk kahvesine vanilya aroma verici konabilir.
Vanilyalı Kek İçin Malzemeler :
1/2 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu. 2 paket vanilya. 2,5 su bardağı un.
Şekerli vanilin her türlü kek, kurabiye, tatlı çörek, süt ve hamur tatlılarında kullanılabilen koku verici aromadır. Küçük paketlerde satılan şekerli vanilin, vanilya ile bütün kek, kurabiye, sütlü tatlı tariflerinde yer alır. Yaygın bir kullanım alanı ise dondurma ve çikolatadır.
Vanilya tozunun en yaygın kullanım alanı muhallebilerdir. Muhallebilere katılan bu toz muhallebiye ayrı bir koku verir. Aynı zamanda bazı bitki çayları içerisine eklenerek de kullanılabilir. Aslında vanilya tozu neredeyse tüm pasta türü yiyeceklerin içerisine katılabilir.
Vanilya ekstraktı, vanilya meyvelerinin çeşitli sıvılarla yumuşatılması ile elde edilen sıvı vanilyadır. Gerçek vanilyanın raf ömrünün kısa olması vanilya özütünü önemli hale getirmiştir. Vanilya ekstraktı sütlü tatlılarda, dondurmalarda, hamur işlerinde, kahvelerde hatta yemeklerde kullanılabilir.
Vanilin, içerisine ayrıca alkol katılmamışsa kullanmak caiz olur. İçinde alkol tesbit edilen her içeceğe ya da yiyeceğe haram diyemeyiz.
“Alkol içinde eritilmiş aroma helal değil”
Sektörlerde kullanılan koku verici aromalar, ekseriyetle alkolde eritilmiş, tabii veya sentetik esanslardan oluştuğunu vurgulayan Dr. Büyüközer, “Çoğunluk İslam uleması, alkol içinde eritilmiş aroma ihtiva eden gıda maddesinin de helal olmadığı görüşündedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri