Almanya Çalışma İzni Vizesi başvuruları için gereken A1 sınavı temel Almanca bilindiğine dair alınması gereken A1 sertifikasının verildiği Almanca dil sınavıdır.
Almanya sizden vize başvurusu için A1 seviye dil sertifikası talep etmektedir ancak başvurduğunuz iş yeri sizden B1 veya C1 seviye dil isteme hakkına sahiptirler.
Almanya çalışma vizesi dil şartı
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Almanya yoğun turist alan bir ülke. 2022 yılında Almanya, yaklaşık 163 milyon turisti ağırladı. Bu demek oluyor ki, Almanya'da çalışmak isteyenler birçok yabancı turist ile muhatap oluyor. Hâl böyle olunca, Almanya'da çalışmak için İngilizce şart hale geliyor.
Puanlama ile işçi statüsü alacak olan vatandaşlar için Almanca dil bilme zorunluluğu kalktı. Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
İlgili 28 soru bulundu
Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavı iki bölümden oluşmaktadır: 65 dakika süren bir yazılı sınav ve 15 dakika süren bir sözlü sınav.
Temel Almanca konuşmaya başlamanın süresi tahmini olarak yaklaşık 36 haftadır (750 ders saati). Bunun anlamı Almanca konusunda uzmanlaşmanın tutarlı ve disiplinli bir çalışma ile birkaç yıl süreceğidir. Almanca öğrenmenin ne kadar süreceği, öğrenmek isteyen kişinin çabasına bağlıdır.
Almanya'da çalışma izni alınabilmesi için, Türkiye vatandaşları tarafından ulusal vize başvurusunun yapılması gerekecektir. Almanya'da çalışma izni alınması için, “Almanya Çalışma Vizesi”nin alınması gerekecektir.
Almancayı arkadaş canlısı dil olarak değerlendirmek mümkündür. Dilbilgisi olarak değerlendirildiğinde ve Latince veya Fransızca gibi diğer dillerle karşılaştırıldığında, öğrenmesi oldukça kolaydır.
Almanca biliyor olmak ne kadar önemli? Üçüncü ülkelerden gelen iş arayanların, daha vize başvurusu çerçevesinde Almanca dil becerilerinin en az B1 seviyesinde (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) olduğunu kanıtlaması gerekiyor.
Almanya'da bulunan yüksek okullar en az C1 seviyesinde Almanca bildiğinize dair geçerli bir dil sertifikası istemektedir.
Çalışmak için en kolay hangi ülkeye gidilir? Çalışma vizesini en kolay veren ülkeler İrlanda, Portekiz, Almanya, Danimarka ve Finlandiyadır.
Almanya'da çalışmak için Almanca dil şartı da kaldırıldı anca yine de yeterli Almanca (B2) bilmeniz ve hayatınızı sürdürebilecek kadar ekonomik imkanlara sahip olmanız gerekiyor.
A1 – Beginner: Başlangıç seviyesi İngilizceye sahip öğrencilerimizin yer alacağı kısımdır. Bu seviyenin tamamlanması sonucu basit seviyede sohbetlere katılabilir, az sayıda kelime hazinesine sahip olabilir ve gündelik ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Almanca B1 seviyesi bağımsız kullanıcı seviyesi grubunda birinci seviyedir. Almanca bilgisinin orta düzeyde olduğunu belirtir. Genel bir ifade ile açıklanacak olursa "Almanca öğrenme seviyesi olarak orta düzeyde Almanca konuşabilen kişiler" artık B1 seviyesine geçiş yapabilirler.
En kolay öğrenilen diller sıralaması İngilizce, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Fransızca ve Almanca şeklinde olacaktır. İngilizceyi dünyada yaklaşık 427.000.000 kişi konuşmaktadır. İngilizceden sonra öğrenmesi en kolay dil olarak İspanyolcayı örnek verebiliriz.
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
Örneğin, A1 dil seviyesi öğrencisinin dil öğrenme sürecinde öğrendiği kelime sayısı ortalama 1500-2000, A2 dil seviyesindeki birinin öğrendiği kelime sayısı 2000-3000 ve B1 dili için öğrenme sürecinde öğreneceği kelime sayısı ise ortalama 3000-4000 arasında değişebilir.
Belirli koşullar altında, sekiz yıldan daha az bir sürede de Alman vatandaşlığı için başvuruda bulunabilirsiniz. Entegrasyon kursunu tamamladıysanız, yedi yıl sonra Alman vatandaşlığı alabilirsiniz.
Yeni yasanın en önemli özelliklerinden biri, halen sekiz yıl olan vatandaşlığa kabul için bekleme süresinin beş yıla inecek olması. Almanya'ya uyum konusunda iktisadi ve sosyal bakımdan büyük başarı kaydeden göçmenlerin vatandaşlığa kabul başvuruları için de bekleme süresinin üç yıl olması yeterli olacak.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
İpucu: Almanca B1 seviyesi gerçek anlamda kendinizi Almanca ifade etmeye başladığınız ve entegrasyonunuzun hızlandığı bir seviyedir. Bu anlamda, kalıcı oturma izni (Aufenthaltstitel) ve vatandaşlık (Einburgerüng) başvurusunda da en az Almanca B1 seviyesi aranmaktadır.
Evde kendi başınıza Almanca öğrenme şansınızda bulunmaktadır. Bunun için öncelikle Almanca kitaplar ve sözlük almanız gerekmektedir. İlk olarak temel Almanca kelimelik öğrenmeniz gerekir. Daha sonra ise cümle yapılarına ve Almanca dil bilgisi kurallarına göz atabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri