Bunun için Almanya'da yaşayan kişinin evlilik için randevu almak üzere bir Alman nüfus dairesine başvurması gerekir. Yurtdışında yaşayan kişi daha sonra buşunduğu ülkedeki Almanya Konsolosluğu'na "evlilik vizesi" için başvuruda bulunmalıdır. Bu bir ulusal D vizesidir, yani Schengen vizesi değildir.
Info. Şayet nişanlılardan hiç birinin de Almanya´da resmî ikameti yoksa, nikah işleminin yapılacağı evlendirme memurluğuna evlenme başvurusu yapılmalı. Almanya´da herhangi bir evlendirme memurluğu tercih edilebilir.
Evlilik sebebi ile Almanya'ya gitmek isteyen kişilere vize sadece A1 düzeyinde Almanca öğrendiğini ispat eden kişilere verilmektedir. Bunun için de kişinin Alman Kültür Merkezinin, ÖSD'nin veya TesDaf'ın yaptığı sınavı geçmiş olması gerekmektedir.
Almanya'ya evlenmek üzere gidecek Türk vatandaşların nikah öncesinde vize alması gerekmektedir. Vize için randevu almaları gerekmektedir. Güncel bilgi ve vize evrak listesi için bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Ayrıldıysanız, Almanya'da en az üç yıl evli kalmış olmanız gerekir. Bu durum yasal partnerlikler için de geçerlidir.
İlgili 21 soru bulundu
Buna göre: -Aile Birleşimi Vize başvurusunda A1 Almanca Dil Sertifikası şartı devam etmektedir.
Yabancı uyruklu kişi Türk vatandaşı ile Türkiye'de resmi evlilik yapmak istiyor ve halen de Türkiye'de olup vize ihlali var ise (diğer değişle kaçak) resmi evlilik yapabilir. Bu yasal olarak mümkündür.
Türkiye aile birleşimi vizesi, Türkiye'de yasal olarak ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının eş ve çocukları ile Türk vatandaşlarının yabancı eş ve çocukları için başvurulması gereken vize türüdür. Vize politikası gereği Türk dış temsilciliklerinde yapılmaktadır.
Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Almanya'da normalde iki türlü “trauung” yani nikâh kıyılmaktadır. Nikâh dairelerinde resmi, kilisede ise dini nikâh kıyılmaktadır. Resmi nikâh genelde kilise nikâhından önce kıyılır ve bu törene sadece yakın arkadaş ve akrabalar katılırlar. Kilise nikâhı ise daha geniş bir katılımla kıyılmaktadır.
Aile birleşimi kısa süreli vize kategorisine girmediğinden vize işlemleri daha ayrıntılı ve daha uzun sürmektedir. Başvuru süreci 3 ila 6 ay içinde sonuçlanmaktadır.
aile birleşiminde a 1 dil şartı kaldırıldı mı. hayır kaldırılmadı.
Almanya'da bir evliliğin tanınması için, ilgili evlilik işleminin Almanya'da da geçerli olmasına dair belgelerin sunulması gerekmektedir. Almanya'da Türkiye'de yapılan evliliklerin tanınması için, evlilik cüzdanının ve gerekli diğer belgelerin çevirisi ve yeminli tercüman tarafından onaylanması genellikle yeterlidir.
Evlenmek üzere başvurunuzu Evlendirme Dairesine kaydettiğinizde, ilke olarak aşağıdaki belgeleri sağlamanız gerekir: Geçerli bir pasaport (veya pasaport ve oturum izni). Bu geldiğiniz ülkenin pasaportu da olabilir. Doğum belgenizim bir kopyası / başvurudan en fazla 6 ay önce alınmış aile sicil kaydı veya doğum belgesi.
Bulunulan ülkenin mevzuatı izin verdiği takdirde İki Türk vatandaşının Konsolosluklarda evlenmeleri mümkündür. Öncelikle evlenecek şahısların Nüfus Müdürlüğünden Evlenme Ehliyet Belgesi almaları gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğünce bu belgenin alt kısmına yurtdışında evlenileceğine dair not düşülmesi gerekmektedir.
Yabancılık unsuru taşıyan evlenmenin şekli, evlenme merasiminin yapıldığı devletin hukukuna tabidir. Ancak bu kural konsolosluklarda yapılan evlilikler açısından geçerli değildir. Konsolosluklarda yapılan evliliklerin şekli geçerliliği konsolosun bağlı olduğu devletin hukukuna tabidir.
BAŞKONSOLOSLUKTA EVLİLİK
Nikâh başvurusu için www.konsolosluk.gov.tr adresinden (Dış temsilcilikte evlilik başvurusu) randevu alınması gerekmektedir. Çiftlerin ikisinin de yalnız Türk vatandaşı olması halinde nikâh akdi Başkonsolosluğumuzda gerçekleştirilebilmektedir.
Evlendirme Yönetmeliği"nin 11. maddesi uyarınca, yurt dışında Türk vatandaşı kadın ve erkek veya bir Türk vatandaşı ile bir yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilirler. Böyle bir evlenme, Türk mevzuatına aykırı olmaması şartıyla Türkiye'de de geçerlidir.
İşveren Düğün İzni Kullandırmazsa Ne Olur? Evlilik veya diğer bir deyişle düğün izni, yasa ile çalışana tanınmış bir haktır. Bu nedenle de kullandırılmaması durumunda çalışan, haklı fesih sürecini başlatabilir. Yani çalışan istifa edip kıdem tazminatı dahil olmak üzere tüm haklarını alarak işten ayrılabilir.
Yurt Dışında Türk vatandaşı kadın ve erkek veya bir Türk vatandaşı ile bir yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilir. Böyle bir evlenme, Türk Medeni Kanunu hükümlerine uygun olmak ve butlanla batıl olmayı gerektiren bir sebep bulunmamak kaydıyla geçerlidir.
Vize ücreti: Genel vize ücreti 75,00€'dur; 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €'dur.
Berlin-Brandenburg Danıştay Kararı
Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
Almanya turistik vizesi ile maalesef yasal olarak çalışma izniniz bulunmamaktadır.
Öncelikle iyi haberi vermek istiyorum; evlendikten sonra yurt dışına eski pasaportunuzla gidebiliyorsunuz, ancak ya eşinizin soyadını direkt alacaksınız ya da kendi soyadınızla birlikte kullanacaksınız. Adınızda bir harf bile değişse tüm bu prosedürleri tek tek halletmeniz gerekiyor.
Türkiye'de Yabancı Uyruklu Biriyle Evlenmek İçin Nereye Başvuru Yapılır? Türk eşin ikamet kaydının bulunduğu ilçe evlendirme memurluğuna müracaat edilebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri