Alman yasaları asgari araç kullanma yaşını 18 olarak belirlemektedir.
Almanya'da araç kullanırken sürücü ve yolcu her zaman emniyet kemerlerini takmalıdır. Bu kurala uyulmaması para cezası ile sonuçlanacaktır. 3 yaşından küçük çocuklar araba koltuğu olmadan seyahat edemezler. Üç yaş ve üzeri çocuklar arka koltuklarda seyahat etmelidir.
Boyu 1,50 metreden az olan 12 yaşın altındaki çocuklar sadece çocuk koltuğunda oturabilir.
Araç kullandığınız her zaman sürücü belgenizi yanınızda bulundurmak zorundasınız. İltica prosedürünüz sırasında tüm belgeleriniz BAMF'de kalır. Normalde bunları ancak iltica prosedürünüz tamamlandıktan sonra geri alabilirsiniz. Sürücü belgeniz BAMF'de bulunduğu sürece kendiniz araç kullanamazsınız.
Almanya'da otomobil kullanmak için geçerli bir ehliyete (Fahrerlaubnis) sahip olmanız ve ehliyeti (Führerschein) her zaman yanınızda bulundurmanız gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
Almanya'da asgari ücretle çalışan işçi, 21 ay çalışıp bu arabayı alırken, Türkiye'de asgari ücretli bir işçi, Aynı arabayı almak için 270 ay çalışmalı. Bunun da 127 ayı arabaya, Kalan 143 ayı ise vergiye gidiyor.
Bilmem Gerekenler. Ehliyetim Almanya'da geçerli mi? Almanya'da araç kullanabilmek için, genellikle Almanya veya başka bir AB ülkesinden ehliyet almanız gerekir. AB üyesi olmayan ülkelerden alınan ehliyetler Almanya'da yalnızca altı ay geçerlidir.
İlticası haklı görülmüş biri her şey yolunda giderse, 2-3 yıl sonra Green karta başvurur. Yine her şey yolunda giderse 5 yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapabilir. İltica edenler ortalama 8-9 sene sonra ABD vatandaşlığı alabiliyor. Bu arada ülkesine gidemiyor.
Almanya'ya son bir yılda 10 bin 700 Türk iltica etti. Almanya, iltica edenlere kişi başı 1500 Euro'ya kadar ödeme yapıyor. 4 kişilik bir aileye verilen 'ilticacı harçlığı' ise, yan ödemelerle birlikte 2000 Euro'yu aşıyor.
Tasarı, iltica sürecinin azami altı ayda tamamlanmasını öngörüyor. Ancak geçerli sebepler olduğu takdirde bu sürenin 18 aya kadar uzatılmasına imkân tanınacak.
Bebek Oto Koltuğu Kaç Yaşına Kadar Kullanılır? Trafik Yönetmeliği'ne göre boyu 150 cm'den kısa ve kilosu 36 kilogramın altında olan çocukların çocuk oto koltuğu ile seyahat etmesi zorunludur. Bu da çocuğun ortalama olarak 12 yaşa kadar oto koltuğu kullanacağı anlamına geliyor.
Çocuk Koltuğu Kaç Yaşa Kadar Zorunludur? 150 cm' den kısa ce 36 kg'ın altındaki çocukların taşınması sırasında, çocuk koltuğu bulundurulması ve kullanılması zorunludur. 135 cm üzerindeki çocuklar ön koltuk da olmamak şartıyla arka koltuk da emniyet kemeri takarak oturabilirler.
Bebeklerin can güvenliğini sağlamak amacıyla, bebek koltuğunu kullanmazsanız, maddi olarak 108 TL civarında trafik cezası yersiniz. Aynı zamanda ceza puanı olarak da ehliyetinize 10 puan ceza yazılır. Özellikle boyu 150 cm'den kısa olan bütün çocukların ön koltukta seyahat etmesi kesinlikle yasaktır.
Yeni Avrupa Birliği kanunlarına göre 150 cm. ve 36 kg.'dan kısa ve hafif olan çocukların yolculuk sırasında çocuk koltuğunda oturmaları gerekmektedir.
2.3.
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre Türkiye'de 10 yaş ve altı çocukların ön koltukta oturmaları yasaklanmıştır.
Konumuz, “Otoban”. Almanya'da otoban deyince ne akla gelir? Sözlükte şöyle deniyor: „Motorlu taşıtlar için yapılmış, tek yönde birkaç şeritli, kavşaksız yol”. Yani toplamda, orta çizgiyle ayrılmış en az dört şerit.
AB'de kalış limitini aşmak aynı zamanda para cezası riskini de beraberinde getiriyor. Bu, diğer cezalarla birlikte alınabilir ve miktarlar ülkeye göre değişir. Örneğin İtalya'da ceza 5 bin euro ile 10 bin euro arasında. Almanya'da ise bu rakam en fazla 3 bin euro'ya kadar.
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek.
Öğrenim başvurusu amaçlı ikamet izni en fazla 9 aydır. Uzun süreli öğrenim amaçlı Almanya'ya gelenlere başka bir ikamet amacı için oturum izni verilmemekte veya başka bir amaç için öğrencinin oturum izni uzatılmamaktadır.
İltica eden Türk vatandaşları, eğer talepleri kabul edilirse sığınacakları ülkede kalabilirler. Ancak, talepleri reddedilirse geri dönmek zorunda kalabilirler. Bu durumda Türkiye'ye geri dönüşleri mümkün olabilir. Ancak, iltica eden kişilerin geri dönüşleri hukuki süreçlere bağlı olup, herhangi bir garantisi yoktur.
Temmuz 2023'te ise 3 bin 791 başvuru ile Türkiye ilk kez Afganistan'ı da geride bırakarak Suriye'nin ardından en çok iltica başvurusu gelen ikinci ülke oldu. İltica edenlerin sayısı artarken Almanya'nın başvurulara kabul oranı ise giderek azalıyor.
Bunun yanı sıra kendi ülkelerinde yaşam koşullarının elverişli olmaması ya da can güvenliğinin tehlikede olması durumunda da iltica talebinde bulunulabilir. Bir ülkede yaşanan içsavaş, savaş, çatışma, katliam ya da soykırım gibi durumlarda kitlesel sığınma istemleri yapılabilir.
Bu, yasal olarak AB ülkelerinin yollarında tır şoföru olarak çalısmanızı sağlayan bir belgedir. Mesleki becerilerinizi onaylayan bir sertifika. Kod 95, bir uluslararası nakliye şirketinde çalışmak için zorunlu belgelerden biridir. Böyle bir belgeyi elde etmek için kısa veya uzun kursu tamamlamanız gerekir.
Türkiye'den aldığınız bir ehliyetiniz varsa sürücü kursundaki derslere girmek zorunda değilsiniz, bu iyi haber 🙂 Almanya'da ehliyet almak genelde uzun sürüyor, ben 4 ayda rekor bir sürede alsam da süreç yoğunluğa göre 6-12 ay arası değişebilir aklınızda olsun.
Almanya'da ehliyet sınavı kaç puanla geçilir? Ehliyet sınavından geçmek için kaç puan almam gerekiyor? Puanlama çok basit. Her soru 2 puan, 50 soru olduğu için toplam 100 puan üzerinden değerlendiriliyor sınav. 35 doğru cevap verirseniz sınavdan başarılı olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri