Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Doğum çantası dışında hastaneden çıkarken bazı ekipmanlara ihtiyacınız olabilir. Doğumdan sonra bebeği taşımak için portbebe ve arabada güvenli seyahat için araba koltuğu gerekir.
Hastane çıkışı setinde bebek için gerekli olan yelek, eldiven, çorap, zıbın, body, tulum, patikli alt ve hırka gibi bebek kıyafetleri yer almaktadır. Bunun dışında battaniye, mendil ve önlük gibi yine yeni doğan bebekler için gerekli malzemeler bulunur.
Bebek hastane çıkışında mevsime uygun kıyafetler, temizlik ve bakım ürünleri ve puset yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar arasında yer alır.
İlgili 18 soru bulundu
Çoğu zaman bu olağandışı anı paylaşan bebeğin babası olur ama en yakın arkadaşınızı, annenizi veya kız kardeşinizi de tercih edebilirsiniz. Önemli olan seçtiğiniz kişinin tamamıyla güvendiğiniz, kolay anlaştığınız ve zor durumda tereddütsüz destek verebilecek bir kişi olmasıdır.
Kumaş olarak daha çok pamuktan yapılan ve terletmeyen kumaşları tercih etmelisiniz. Doğumdan sonra giyeceğiniz giysiler, kaliteli olmalı. Diğer türlü kalitesiz giysiler terletir, çabuk renk atar ve sağlıksızdır. Bir anne adayı hem doğacak bebeğinin hem de kendisinin sağlığını her şeyden önce düşünmeli.
Pusetler, bebeklerin rahatça taşınabilmesi için uzun yıllardır tercih edilen araçlardan biri. Özellikle yenidoğan bebeklerin vücutları hassas olduğu için uzun yollarda kucakta taşınmak yerine bedenlerine destek olacak bir pusette taşınmaları öneriliyor.
Anneler bebeklerinin doğumundan itibaren puset kullanmayı tercih ediyor. Siz de bebeğinizin konforunu göz önünde bulundurarak ve pusete yatırıldığında tepkilerini ölçerek uygun zamanı bulabilirsiniz. Bebeğinizin ihtiyacına göre sırtına destek olacak şekilde bir battaniye ya da yastık yerleştirebilirsiniz.
Bebekler oturmaya başlaması ile beraber puset kullanımına ihtiyaç da azalmaya başlamaktadır. Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Bebekler doğdukları andan itibaren oldukça fazla ihtiyacı olan ilk kıyafetleri genellikle zıbınlar, tulumlar, ayağı açık tulumlar, uzun pantolonlar, şapka, eldivenler ve hastane çıkışlarıdır. Bebekler ilk etapta hızlı büyüyecekleri için bu ürünler kısa sürede kullanılmaktadır.
Dışarı çıkarırken de kalın bir mont, bere ve eldiven takın. Eğer dışarıdayken bebeğinizin üstüne battaniye sarıyorsanız bunun da ekstra bir kat olduğunu unutmayın. 0-5 derece: Uzun kollu atlet ve çorabın üstüne kalın kazak ve pantolon giydirin. Dışarı çıkarırken de kalın kışlık tulumlar, bere, bot ve eldiven takın.
Doğumdan 2-3 hafta sonra zıbın yerine, pamuklu atlet veya kısa kollu badiler giydirmeye başlayabilirsin. İlk 3-4 ayı doldurduktan sonra pamuklu tulum tarzında giysiler tercih edebilirsin.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Geleneklerimize göre yeni doğan bebeğe altın, altın künye veya maşallah takılır. Nazar boncuklarının, kurdelelerin eşlik ettiği altın ve maşallah bebeğin yatağında bulunan altın yastığına iliştirilir. Altın künye de bebeğe takılabilecek hediyeler arasındadır.
Hastane çıkışı takımlar zıbın, çıt çıtlı body, yelek, patikli alt, patikli tulum, şapka ve eldiven gibi bebeğinizin rahatlıkla giyebileceği kıyafetler ile önlük, ağız bezi, göbek bağı kuşağı, mendil, kundak,battaniye ve takı yastığı gibi aksesuarlardan oluşur.
Bunlar ise ev tipi ana kucağı olarak adlandırılıyor. Puset ve ana kucağı farkından da söz edelim. Aslında ana kucağı oto koltuğu ile aynı şeyken, puset bebek arabası ile aynı şey.
Temizlik esnasında kolayca çıkarılabilir. %100 pamuktan meydana gelen bu ürünler bebeğin terlemesini önlerken boncuk elyaftan oluşan iç dolgusu sayesinde konforlu ve hijyenik bir ortam sağlar.
Bebeğiniz eğer çok küçük değilse sırtına destek olması için battaniye kullanılmamalıdır. Bebeği yatırdıktan sonra bacak arasından, belden ve omuzdan emniyet kemerlerini geçirin. Emniyet kemerlerini önden birleştirin ve çıkmayacağından emin olun. Ana kucağı kullanımı için tutma kulpunu taşıma pozisyonunda olsun.
Bebeği en sağlıklı taşıma biçimi ise, kanguru pozisyonu denilen bebeğin sırtının annenin göğsüne yapıştırıldığı, bir elle göğsünden diğeriyle bacak arasında tutulduğu yöntemdir. Diğer bir sağlıklı taşıma biçimi ise, bebeğin omuza yaslanmasıdır.
Yani ana kucağı puset yerine ergonomik bir kanguru taşıma sürecini daha kolay bir hale dönüştürebilir. Diğer yandan puset fiyatı ile ergonomik kanguru fiyatı karşılaştırıldığında yine kanguru avantajlı olacaktır. Aslında amaç aracınızda taşımak ise bebek araba puseti düşünebilirsiniz.
Pusette 2 saatten fazla tutmayın bebekleri. Omurgasina zararlı fazla durması aklınızda olsun.
Ilık Duş Almak:
Doğum sürecinde, suyun, sancıların daha az hissedilmesine, rahatlamaya, doğum sürecinin kısalmasına ve bebeğinize olumlu etkileri vardır. Doğumdan önce ya hastanedeki odanızda ya da hastaneye gitmeden önce evinizde ılık bir banyo yapabilirsiniz.
Doğumu takip eden üçüncü günde anne banyo yapılabilir. Lohusalık dönemi boyunca ayakta duş alınmalıdır. Oturarak ve küvete girerek banyo yapmak enfeksiyon riski açısından sakıncalıdır. Sezaryen doğum yapanlar doğumun ikinci gününde banyo yapabilir ve banyo sırasında ameliyat bölgesini kapatmasına gerek yoktur.
Sancı odası:
Bu odaya alınmadan önce hastaya hastanenin doğum için önlüğü giydirilir. Ayrıca lavman yapılarak hastanın barsaklarının boşalması sağlanır, bu sayede doğum daha kolay ve temiz olur. Bu odada doğumu başlayan hasta rahim ağzı tamamen açılana kadar sancı çeker.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri