Almanya'da trafik cezalarına yeni dönem geliyor. Federal Konsey, trafik kurallarını ihlal edenlere katı cezalar verilmesine onay verdi. Yeni cezalar kasım ayının üçüncü haftasında uygulanmaya başlayacak. Durma veya park yasağı olan alana park etmenin cezası 15 eurodan 55 euroya yükseltildi.
Park bileti olmadan park edersem ne olur? Ücretli saatlerde (Pzt-Cuma 09:00-20:00) bir park bölgesi içerisinde park bileti almazsanız, en az 20 ila 40 Euro arasında bir uyarı cezası alırsınız. Bu miktar, ne kadar süre biletsiz park ettiğinize bağlıdır. Uyarı cezasını ödemezseniz, para cezası artar.
61/1-ı: Taşıt yolu üzerinde işaret levhalarında park etme izni verilen süre veya zamanın dışında park etmek. Cezası 690 TL, ceza puanı 10'dur.
Erken ödenen cezalar için ise taksitlendirme veya indirim gibi farklı avantajlardan yararlanılabilir. Yasal olarak belirlenen sürede ödenmeyen cezalara devlet tarafından haciz uygulanır. İdari para cezası alan ve ödemeyen sürücüler için icra ve haciz işlemleri başlatılır.
eğer araç kiralık ve sürücüsü ile ülke değiştiriyorsa: araç gümrükten çıkarken sistemden cezalarına bakılır ve sürücüden cezayı ödemesi istenir. gümrük kapılarında vezne olur oradan ödenir veya bir bankadan ödenip ödeme makbuzu gümrük görevlisine ibraz edilir.
İlgili 24 soru bulundu
Ceza ödenmezse ne olur? Avrupa Birliği ülkeleri trafik cezalarını sürücünün adresine yolluyor. Sürücü, eğer kendi adresine gelen trafik cezası makbuzu ödemezse, ismi yurt dışındaki arama listelerine ekleniyor ve gümrükte ya da herhangi bir polis kontrolünde bu tutar sürücüden tahsis ediliyor.
Türkiye'den çıkış yapmak için sınır kapısına gelen araçlar gümrük araç tescil bölümünde işlemleri sırasında trafik cezası varsa, gümrükteki veznelere ödeme yapmadan yurtdışına çıkamayacak.
E-Devlet Ceza Sorgulama ve Ödeme sayfası Emniyet Genel Müdürlüğü Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sayfası Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Ceza Sorgulama ve Ödeme sayfası (Bu kanal üzerinden T.C kimlik numarası ile yapılan sorgulamalarda, ruhsat sahibi aynı zamanda aracın sürücüsü ise var olan ceza görülmektedir.
Vergi Dairesi, Banka Şubeleri ve PTT'den Ödeme Yapma
Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.
Park cezasını nereden öğrenebilirim sorusu da bu şekilde cevaplandırılmaktadır. Aynı zamanda bu cezalar e devlet sistemine de düşmektedir. Birkaç iş günü içerisinde sisteme bakılarak da öğrenilebilmektedir.
Karayolları Trafik Kanunu'na göre 61/1-a maddesi: Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek yasaktır. 690 TL para cezası ve 15 ceza puanı tatbik edilir. Hatalı park eden araçlar, trafik ekiplerince otoparka çekilebilir. Aracınızı çıkarmak için masrafları ödemeniz gerekmektedir.
Kesilen ceza bedelini banka şubelerinde, PTT şubelerinde ve vergi dairelerinde ödeyebilirsiniz. Ancak işlemleriniz için şubeye gitmek zorunda değilsiniz. Dilerseniz trafik cezanızı ödemek için internetten trafik cezası ödeme yollarına başvurabilirsiniz.
Bu süreler, trafik ihlalinin ağırlığına göre değişiklik gösteriyor. Alınan ceza puanları, aşağıda belirtilen süreler sonunda zaman aşımına uğrayarak trafik kayıtlarından çıkarılıyor: 1 ceza puanı için 2,5 yıl. 2 ceza puanı için 5 yıl.
BİSİKLET VE KIRMIZI IŞIK İHLALİ
Tehlike durumunda 100 eurodur. Kaza veya mülke zarar gelmesi durumunda para cezası 120 eurodur. Flensburg'da da bir ceza puanı işlenilir.
İlk ceza hız sınırını 10 kilometre aşınca başlıyor. Bu durumda 30 Euro para cezası ile kurtulmak mümkün. Ancak, hız sınırını 26 kilometre geçtikten sonra ise 180 Euro'luk para cezasına ilaveten 1 ay ehliyete el koyma cezası geliyor.
Bu şekilde istenmeyen faiz ödemeleri ve erken ödeme indiriminden faydalanabilirsiniz. Trafik elektronik denetleme kurulu sistemi tarafından tespit edilen bir ihlaliniz varsa, adresinize gönderilen tutanak 10 ila 30 gün içerisinde adresinize ulaşır.
Ceza tespit tutanağında herhangi bir delile yer verilmemişse (fotoğraf, video vs..) cezaya itiraz edebilirsiniz. Park yeri olmaması veya kısıtlı olması sebebiyle yanlış bir yere, yanlış şekilde park etmek zorunda kaldıysanız bu cezalara itiraz edebilirsiniz.
E-devlet uygulamasına giriş yapan kullanıcılar için ceza sorgulaması ya da ödeme işlemleri için farklı kanallara ulaşılabilmesi mümkündür. Banka ya da vergi dairesi üzerinden trafik cezaları ödenebilir. E-devlete cezanın düşmesi için yaklaşık olarak 3-7 gün aralığında bir süre yeterli olur.
Aracının plakası, tescil tarihi ve T.C. kimlik numaranı yazıp 1189'a mesaj atarak plakana kayıtlı cezaları öğrenebilirsin. Eğer trafik cezasına ilişkin son ödeme tarihi gibi ayrıntılara erişmek istiyorsan TCP AYRINTI yazarak mesaj atabilirsin.
e-Devlet Yoluyla Trafik Cezası Sorgulama
Plakadan trafik cezası sorgulama için e-Devlet internet sitesinden e-Devlette Emniyet Genel Müdürlüğü Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama sayfasına giriş yapmanız gerekir.
Trafik Para Cezası (TPC) ödemelerini İşCep veya İnternet Şubesi'nden yapabilirsiniz. Plakadan ceza sorgulama yaparak trafik para cezanızı öğrenebilir, kredi kartıyla ödeme gerçekleştirebilirsiniz.
Bu nedenle yurt dışına çıkış yasağı ancak cezai soruşturma veya kovuşturma kapsamında verilebilecek bir karardır. Ceza yargılaması sürecinin ilk kısmı olan soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcısının istemi ve Sulh Ceza Hâkiminin kararı ile şüpheli hakkında yurt dışına çıkma yasağı verilebilmektedir.
Aracın Vergi Veya Ceza Borcunun Olmaması
Aracınızın vergi borcu, trafik cezası ve OGS geçiş borcu var ise, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında aracınızın muayenesi yapılamamaktadır. Bu nedenle muayeneye gitmeden önce aracınızın vergi ve ceza borcu olup olmadığını sorgulamalı, varsa bu borçları kapatmalısınız.
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikte, sürücüsünün Türk vatandaşı olup olmadığına bakılmaksızın yabancı plakalı araçlarla ilgili kanunda belirtilen hükümlere aykırı hareket edilmesi halinde, ceza tutanağı düzenlenerek trafik idari para cezası verilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri