İhtisas OSB, 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nda sanayide kümelenme yaklaşımı ile örtüşen bir tanımla; “aynı sektör grubunda ve bu sektör grubuna dahil alt sektörlerde faaliyet gösteren tesislerin yer aldığı organize sanayi bölgesi” olarak tanımlanmıştır.
İl genelinde 549 anonim şirket, 1.927 limitet şirket, 7 kollektif şirket, 1 adi komandit şirket, 141 kooperatif ve 1.071 hakiki şahıs ve 8 müessese faaliyet göstermektedir.
Düzce'de aktif olarak 3 OSB'nin bulunduğunu ve iki OSB'nin de genişletilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Özlü, “ Çilimli'de yer alacak olan yeşil OSB için ilk kazma 1 Nisan'da vurulacak. İlk OSB'yi 340 hektara büyütüyoruz” dedi.
İstanbul'daki OSB'lerde 34 bin 926 firma faaliyet gösteriyor ve 388 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Alan olarak Türkiye'nin en büyük OSB'si unvanını ise 4 bin 325 hektar ile Gaziantep OSB elinde bulunduruyor.
İlgili 35 soru bulundu
En çok OSB'ye Bursa ev sahipliği yapıyor
Bursa, faaliyette bulunan 16 OSB ile planlı sanayi üretiminin önemli bir kısmını gerçekleştiriyor. İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da 13'er OSB faaliyette bulunuyor. Ankara'da 10, İstanbul ve Konya'da 8'er, Afyonkarahisar ve Aydın'da 7'şer OSB faaliyet gösteriyor.
1869 yılında ise Bolu Sancağı'na bağlı Kaza olmuştur. 1999 yılında 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini yaşayan Düzce, 1'i yeni 7 ilçenin bağlanmasıyla 09.12.1999 gün ve 23091 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 584 sayılı KHK uyarınca il olmuştur.
Sonrasında 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 5467 sayılı yasa ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden ayrılarak kuruluşu gerçekleştirilen Düzce Üniversitesi, değer üretme felsefesi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
Bunlar; Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'dır.
Yönlendirilmiş yonga levha (İngilizce: oriented strand board, OSB) yonga levhalar, rutubete darbeye dayanıklı ahşap malzemedir. OSB esnek yapısı ve dekoratif görünümü nedeniyle özellikle Amerika ve Kanada'da çatı ve duvar kaplama malzemesi olarak uygulanmaktadır.
Bugün itibariyle Bakanlığımızca sicil verilerek tüzel kişilik kazanan OSB sayısı 353'e ulaşmıştır. Bu OSB'lerden 266 adedi faaliyette olup, 87 adedinde ise proje, kamulaştırma ve inşaat işlemleri devam etmektedir.
İLK YATIRIM NESOS'TAN- Kandıra GİOSB'ta ilk fabrika yatırımını Yıldız Holding, Nesos markası için yapacak. 500 milyon liralık yatırımda ilk faz inşaatın yılsonuna kadar tamamlanması ve Nisan 2024'te de açılması planlanıyor.
Düzce ilinin en kalabalık yeri merkeziyken, nüfusu en az olan yeri ise Yığılca ilçesidir. Yığılca nüfusu 14 bin olan yerleşim yeridir. Merkezden sonra en kalabalık ilçe Akçakoca ilçesidir. Nüfusuna göre ilçeleri sıralamaya devam edersek Kaynaşlı, Gölyaka, Çilimli, Gümüşova, Cumayeri ve Yığılca şeklinde olur.
İçinde barındırdığı tarihi değerleri, doğal güzellikleri, yemyeşil doğası ve yaz turizminin gözdesi olan mavi bayraklı plajları ile Düzce'nin en güzel ilçelerinden biri Akçakoca. Özellikle Ankara, İstanbul gibi metropollere yakınlığından dolayı da tam bir hafta sonu kaçış rotası.
Güneyinde ise Bolu şehri bulunmaktadır. Düzce'ye yakın olan başka şehirler olduğu da bilinmektedir. Bu şehirler Sakarya ve Zonguldak şehirleridir. Düzce'nin doğusunda Zonguldak ve batısında ise Sakarya bulunmaktadır.
1999 yılına kadar Bolu'ya bağlı bir ilçe olan Düzce 1999 Gölcük depremi ve 1999 Düzce depreminin ardından dönemin 57. Türkiye Hükûmeti tarafından TBMM'de alınan il statüsü verilme kararı ile ve 9. Türkiye cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayı ile il statüsü verilmiştir.
3 Ocak- 9 Şubat tarihleri arasında sıcaklık değerlerinin +5 derecenin altında olması, yılın en soğuk döneminin, gerçek kış devresinin yaşandığının bir göstergesidir. Gerçekten Ocak ayı, Düzce Ovası ve çevresinde en soğuk aydır. Bu ayda ortalama sıcaklık 3.5oC, en düşük sıcaklık ise, -20. 5oC olarak ölçülmüştür.
Öte yandan 1999 depremlerinde büyük hasar gören Düzce'nin şehir merkezinde toprak altının su yani yumuşak olduğuna dikkat çeken Algün, 'Afette çok ya da az katlı bina olması değil sağlam temeller üzerine oturtulması önem taşıyor. Güvenli yapılaşma kaliteli malzemeden geçiyor.” dedi.
– Türkiye İstatistik Kurumu Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre, Düzce'de yaşayan diğer şehir kütüklerine kayıtlı kişi sayısı belli oldu. Buna göre 385 bin 831 nüfuslu Düzce'de en çok Sakarya ve Trabzonlular yaşarken, en az Hakkari ve Tunceliler yaşıyor.
Düzce; akarsu ve gölleri, soğuk su kaynakları, yaylaları, eşsiz kumlu plajları ile dinlenmek için ideal bir ildir. Kuzeyde Karadeniz'de 22 km uzunluğunda kıyı şeridine sahiptir. Merkez ilçenin yüzölçümü 710 km² olup, İl genelinin yüzölçümü 2.492 km²'dir.
Yüzlerce binanın yıkımına ve 782 kişinin ölümüne neden olan 12 Kasım 1999 depreminin ardından Bolu'dan ayrılarak il oldu. Dönemin hükümeti, Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığında 3,5 saatlik bir toplantı yaparak, 12 Kasım'da deprem felaketine uğrayan Bolu'nun Düzce ilçesinin il olmasını kararlaştırdı.
Sanayinin dağılışı
Gebze Türkiye'nin en büyük sanayisini bünyesinde bulundurur. Marmara'da İstanbul dışında İzmit, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ'da sanayi gelişmiştir. Ege Bölgesi, sanayinin geliştiği ikinci bölgedir. İzmir'de gıda, dokuma, yedek parça ve makine sanayii gelişmiştir.
Hangi ilde kaç adet #organize #sanayi #bölgesi var? Türkiye: 257 adet 1-Bursa: 15 OSB 2-Kocaeli: 13 OSB 3-Tekirdağ: 13 OSB 4-İzmir: 12 OSB 5-Ankara: 10 OSB 6-İstanbul: 8 OSB 7-Konya: 8 OSB Diğer iller:drdatastats.com/illere-gore-tu…
Belirlenen verilere göre kentin en büyük nüfuslu köyü 3 bin 807 nüfus ile merkeze bağlı Yörükler köyü oldu.Türkiye İstatistik Kurumu Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemi verilerine göre Düzce'nin en kalabalık köyleri de belli oldu. Buna göre 3 bin 807 nüfus ile Yörükler köyü birinci sırada yer aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri