Şartlı Kabul Veren Almanya Üniversiteleri Almanya'da şartlı kabul veren üniversiteler arasında Hamburg Üniversitesi, Freie Universität Berlin (FU Berlin), Münster Üniversitesi, Bonn Üniversitesi, Duisburg-Essen Üniversitesi, Hannover Üniversitesi, Paderborn Üniversitesi gibi bir çok üniversite bulunmaktadır.
3. Almanca Dil Sınavına (DSH-Sınavı) Türkiye de de girebilir miyim? Hayır, bu sınav sadece Almanya daki üniversiteler tarafından yapılır. Ancak üniversiteler KDS, GDS, ZOP, KMK II sertifikalarını da kabul etmektedir. Bu sertifikaların dışında TestDaF sınavı da kabul görmektedir.
Temel olarak Türkiye? de herhangi bir lisans (4 yıllık) programında okumaya hak kazanmış lise mezunu (meslek liseleri hariç) öğrenciler (YKS? den en az 180 puan alarak) Almanya? da kendi alanlarında üniversite eğitimi alabilirler.
Almanyada üniversite okumak için YKS şart mı? Eğer lise diplomanız size Türkiye'de ya da Avrupa birliğinde bir ülkede doğrudan sınavsız üniversiteye giriş hakkı vermiyor ise ( Yani lise diplomanız Abitur, Matura, Bakalorya vb. değilse ) YKS sınavına girmeli ve bir lisans bölümüne yerleştirilmelisiniz.
Almanya'dan Şartlı Kabul Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? Almanya şartlı kabul vize başvurusunda bulunmak için; kişilerin başvurulan üniversiteden aldığı kabul mektubu, başvurulan okul özel ise kayıt ücreti makbuzu ve diğer gerekli evrakların tamamlanması ve başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Lise Diploma Notu: Türkiye'de lise bitirip Almanya'da üniversite okumak isteyen öğrencilerin lise diploma notunun en az 75 olması önerilir.
Hiç Almanca bilmeyen öğrenciler için Almanya'da şartlı kabul başvurusu yapılabilecek üniversiteler vardır. Bu üniversitelerin bazılarına yıl boyunca şartlı kabul başvurusu yapılabilir ve kabul mektubu geldikten hemen sonra vizeye hemen girilebilir.
Avrupa ülkelerinin hepsinde sınavsız üniversite okuyabilirsiniz. Almanya hariç hiçbir ülkede okumak için Türkiye'de gireceğiniz üniversite sınav sonucunuz istenmez. Bazı istisnai durumlarda puan görmek isteyen üniversiteler olabilir ama bu oldukça nadirdir.
Şartlı kabul, öğrencinin belirli bir koşula bağlı olarak üniversiteye kabul edildiğini ve öğrenci bu koşulu sağlarsa üniversiteye kayıt olup eğitim görebileceğini gösteren bir belgedir. Bu koşul Almanya'daki üniversitelerde Almanca yeterliliğinin sağlanmasıdır.
Almanyada üniversite okumak isteyenlere
Almanya üniversitelerinde ekonomi, mühendislik, tıp, sanat, hukuk, sağlık, eğitim bilimleri alanlarında ve daha birçok akademik alanlarda eğitim alınabilmektedir.
Dil eğitiminiz sırasında ve sonrasında Almanca Dil Yeterliliğini ölçen sınavlara katılarak; üniversitelerin DSH Hazırlık Programları için minimum B1-B2, lisans veya yüksek lisans programlarına kesin kabul için ise C1 seviyesinde dil yeterlilik belgesi sunduğunuzda eğitiminize başlayabilirsiniz.
Prensip olarak, kolay bir üniversite diploması olmaz. Almanya'da ise daha da zor olabilir. Tanımadığınız bir ülke ve ana diliniz olmayan herhangi bir dilde eğitim almak bunu daha da zor yapacak. Başlangıçta söyleyeyim Almanya'da lisans programları yüksek lisans programlarına oranla çok daha zor.
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor.
Almanca biliyor olmak ne kadar önemli? Üçüncü ülkelerden gelen iş arayanların, daha vize başvurusu çerçevesinde Almanca dil becerilerinin en az B1 seviyesinde (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) olduğunu kanıtlaması gerekiyor.
İngilizce ve Almanca dili yeterlilik belgesi. Almanya'da üniversite başvuruları için genel olarak İngilizce'de TOEFL 550 ya da IELTS 6.5 test sonuçları yeterlidir. Ancak bazı üniversiteler ve programlar için sizden Almanca dil yeterliliğinizi kanıtlamanız istenir.
Almanya'da Eğitim ve Yaşam giderleri
Almanya sosyal bir devlet olduğu için öğrencilerden sadece harç ücreti almaktadır. Yıllık harç ücretleri eyaletten eyalete değişmekte olup genelde 800 ile 1500 Euro arasındadır. Genel olarak ise üniversitelerin çoğu 900-1000 Euro civarında yıllık harç ücreti alır.
Şartlı kabul nedir – Almanya'da Eğitim
Şartlı kabul alanların Almanya'da D Tipi öğrenci vizesine başvurması gerekiyor (elbette ki bu konuda da yazımız var, şuraya tık tık). Almanya'da dil okuluna gittikleri süreçte çalışma hakları olmuyor. Ama bölümlerine başladıklarında haftada 20 saat çalışma izni veriliyor.
Yasayla düzenlenmiş bir meslekte, Almanya'da denklik olmadan çalışamazsınız. Ancak yasayla düzenlenmemiş mesleklerde çalışabilirsiniz. Yasayla düzenlenmemiş meslekler için herhangi bir denkliğe ihtiyacınız yoktur. Bu, örn. araştırma, şirket veya diğer mesleki alan faaliyetleri olabilir.
YKS puanı ile yurt dışında okumak mümkündür ancak sadece YKS puanı yeterli değildir. Lisans eğitimi sunan üniversitenin şartları üniversite bazında çeşitlenir. Kimi üniversiteler YKS şartını ararken kimileri de lise diplomasını yeterli görür.
Avrupa ülkelerinde ise "Meslek Lisesi" mezunu iseniz bir şansınız var. Hatta Almanya'nın meslek lisesi mezunları denklik işlemlerini yapan bir kurumu bile var. Bu denkliği alıp iş arama vizesi ile Almanya'ya gidip iş arayabiliyorsunuz.
İngilizce üniversite bölümleri için IELTS Sınav Sonucu (Özel üniversiteler lisans bölümlerinde genellikle 6.0 puan isterler) Almanca üniversite bölümleri için TESTDAF ya da DSH Sonucu (Başvuracağınız bölüme göre puanlama değişmektedir. Genel olarak B2, C1 seviye olmak gereklidir)
Erasmus programıyla Almanya'daki bir üniversite eğitim alacaksanız bloke hesaba ihityacınız var. Eğitim alacağınız süre boyunca masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir aylık 934 Eur bulunan bir bloke hesap açmalısınız.
Kabaca hesaplamak gerekirse Almanca öğrenme süresi orta seviye yani B1 için 400 saate denk geliyor. Örnek olarak C2 dil seviyesine ulaşabilmek için toplamda 1000 ile 1200 saatinizi ayırmanız gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri