Üst Giysiler: Harmani, salta, çuha, hırka, fermane, erkeklerde Cepken, yelek, içki/mintan. Alt Giysiler: Şalvar, don, erkeklerde; zıvka, çakşır. Bütün Giysiler: Çarşaf, üç etek, kaftan, bindallı, entari, cübbe feraca. Ayak Giysileri: sarı pabuç, çedik yemeni, çarık, mest, çepik, lapçin, merkap ve çorap.
Sari. Hindistan ve Pakistan kültürünün önemli parçalarından olan Sari kıyafeti, ipekten yapılıyor ve dikilmemiş kumaşların omuzlardan başlayıp aşağıya kadar vücudu sarmasıyla giyiliyor.
Düğün ve balo gibi özel günlerde giyilse de, ulusal gururun ve aile/klan ilişkilerinin önemli bir sembolüdür kilt. İskoç kostümü; ceket, yelek, gömlek, kravat, kilt, kilt iğnesi, dize kadar yün çorap, kurdele ve hafif takım elbise ayakkabılarından oluşur.
Folklorun konuları arasında yer alan geleneksel dokumalar, kıyafetler ve el sanatları ilimizin gösterişli maddi kültür ürünleridir. Giyim kuşam insanın içinde yaşadığı zamana, topluma, geleneklere ve zevklere göre biçimlenmektedir. Günümüzde yöresel kıyafetler sandıklarda yer almakta ancak özel günlerde giyilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Kıras- Fistan (tek parça kadın giysisi), farklı renk ve tasarımlarıyla dikkati çeken yöresel kıyafetler olarak biliniyor. Erkeklerin giydiği yöresel kıyafetlere ise Şal u Şepik deniliyor. Erkeklerin yöresel kıyafetleri genellikle 3 parçadan oluşuyor.
İstanbul'da yaşayan kadınların yüzyıllar boyunca küçük değişikliklerle devam edegelen giyim kuşamının en önemli ögeleri şalvar, çakşır, bürüncük gömlek, entari/dolama, hırka, kaftan ve gömlek, kaftan, kürk, dışarıda ferace ve yaşmaktır. Osmanlı kadınlarının iç kıyafeti Orta Asya giyim tarzının devamıdır.
İspanya'nın kendi kültürlerinin simgesi olan Polleras, eğlence ve festivallerin vazgeçilmez kostümüdür. Farklı modellerde ipek ve pamuk kumaştan üretilir. Özellikle danslarını daha iyi yansıtması amacıyla birden fazla kumaşın kat kat dikilmesiyle oluşur.
Öncelikle Japonya'da pek çok geleneksel kıyafet bulunduğunu söyleyelim Kimono, hakama, yukata ve niceleri. Kimonolar daha çok statü ve durum belli eden geleneksel kıyafetlerden olsa da, yukata daha ziyade ucuz ve rahat bir giysi.
Katarlılar, özel günlerde sıkça kullandıkları Bişt elbiselerini giyme alışkanlığını 7'den 70'e devam ettiriyor.
Almanya bayrağı, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin bayrağıdır. Enlemesine 3 eşit parça olan siyah, kırmızı ve altın sarısı renklerden oluşur. Yatay şekilde sıralanmış üç şerit. Bunlar yukarıdan aşağıya şöyledir: Siyah, kırmızı ve altunî.
Romanya bayrağı (Rumence: drapelul României), Romanya devletinin resmi ulusal bayrağı. Bayrak, direğinden başlayarak dikey üç çizgiden oluşan üçrenklidir. Bu renkler sırasıyla mavi, sarı ve kırmızıdır.
Brezilya: Bayraktaki yeşil fon rengi ülkedeki geniş orman ve topraklarını, ortadaki sarı eşkenar dörtgen; Brezilya'nın büyük altın rezervlerini simgeler.
Lederhosen, deriden yapılmış bir paltodur. Kısa veya diz boyu olabilmekle birlikte daha uzun olanlar genellikle bundhosen veya kniebundhosen olarak adlandırılırlar.
Araştırmadan elde edilen birinci temel sonuç, Konya ili kadın giyiminde günümüze kadar korunabilen ve kültürel mirası yansıtan geleneksel kıyafetler içerisinde bindallı, üçetek, şalvar, kuşak, salta, mıhlama cıbba ve cepken olarak adlandırılan giysiler önemli bir yer tutmaktadır.
Kimono (Japonca: 着物 -(きもの, kiru ve mono, (birebir çevirisi "giyilen şey")), Japonya'nın geleneksel giysisidir. Ki (giymek) ve mono (şey) sözcüklerinden türetilmiştir.
Hanfu (Basitleştirilmiş Çince: 汉服; Geleneksel Çince: 漢服; pinyin: Hànfú; "Han giyimi"), Çin'in geleneksel ve tarihi kıyafetidir.
Kimono, tapınak ziyaretlerinden evlilik törenlerine kadar, Japon toplumunda ayrılmaz bir rol oynar. Bir kişinin hayattaki en önemli anlarında giyildiği gibi çay seremonisi gibi geleneksel etkinliklerde de giyilir.
Etnik Azerbaycan kıyafetleri basit ve geleneksel olma eğilimindedir. Erkekler genellikle vücutlarının çoğunu kaplayan khojas adı verilen uzun dış giysiler giyerler. Kadınlar genellikle uzun, çok katmanlı giysiler ve başörtüsü giyerler.
Açıklama: Anadolu erkek giyimini, Ankara dâhil olmak üzere, üç ana grup altına toplamak mümkündür. Bunlar; Üç etek entariler Şalvar ve işlik, fermani veya gazekiden oluşan takımlar Efe, zeybek veya dadaşlara özgü dizlikli zıpka veya zıvgalı camadan veya cepkenli kıyafetler şeklinde sıralanabilir.
Geleneksel kıyafetlerine genel olarak Araplar Kandura ismini vermektedir. Beyaz renkte ve uzun formda olan bu ürün, erkek ve kadınlar için farklı tasarımlara sahiptir. Arap kıyafeti erkek kullanıcılar için daha bol kesimlerde üretilir.
Üst giysilerinin altına “tuman” denilen topuğa kadar inen uzun, pileli bol etekler giyilirdi. Çoğu zaman beş, altı eteğin üst üste giyila diği, iç etekle dış etek arasında giyilenlere de “ara tuman” denilirdi. Kadınlar dışarı çıkarken eteklerinin üstüne ayrıca “çakşır” denilen paa çalı giysiler giyinirlerdi.
Edirne yöresinde Giyim : Erkek giysileri; İç gömleği, (ten fanilası) iç donu (kısa ve uzun) mintan, salta, cepken, yelek, aba, çuha potur, (kara kaytan işlemeli) , kürk, içi kuzu postu ile kaplı gocuk, cübbe, bele sarılan yün kuşak, boyun atkısı, Başlıklardan; takke, sarık, kavuk, külah, yün başlık, fes .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri