Almira isminin anlamı ise Türk dil kurumuna göre "kızıl, kırmızı, al" manalarına gelmektedir. Aynı zamanda Almira ismi "ay tutulması" ya da "ay tutulması sırasında ayın çevresinde oluşan kızıllık" manalarına da sahip olduğu söylenebilen bir kelime olarak ifade edilebilir.
Almira, özellikle 2000'lerden sonra kız çocuklarına sıklıkla konulan isimlerden biridir. Sözlük anlamı, al, kırmızı, kızıl olan kelimenin kökeni Göktürklere kadar uzanmaktadır.
Aymira ismi tek başına kullanılabilirken başka isimlerle de kullanılabilir. Özellikle Aymira ismi Miray ve Esen isimleri ile birlikte kullanılabilmektedir. Yanına yakışan diğer bir isim ise Aysima ismidir.
Kimi açıklamalara göre güneşin tutulma anında aldığı kızıl renktir. Başka bir anlama göre ise, kutsal bölgelerde yetişen kırmızı renkli bir çiçek, Almina olarak bilinir.
Yabancı kaynaklara ise göre Almira ismi İspanyolca 'Asil' ve 'Prenses' anlamı taşıyor.
İlgili 44 soru bulundu
Almira ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Almira ismini koymak caizdir.
Almira isminin kökeni Arapçadır ve dilimize de Arapçadan geçmiştir.
Almira ay tutulması sırasında ayın çevresinde gözüken kızıllık anlamına gelmektedir. Almira isminin anlamı sözlüklerde ay tutulması sırasında ayın çevresinde oluşan kızıllık olarak geçmektedir. Almira ismi hangi dilden ülkemize geldiği bilinmemektedir. Ayrıca Almira Kuran'da geçmemektedir.
Lina ismi Kur'an'da Haşr Suresi'nde geçer. Haşr Suresi'nin 5. ayetinde gelmektedir. Lina, Haşr Suresi'nin 5. ayetinde hurma ağacı olarak geçmektedir. Hurma ağacı manasına geliyor.
Mila İsminin Anlamı? Türkçemizde Mila isminin anlamı “Çocukların oynadığı çelik-çomak oyunu” olarak kabul ediliyor. Rusçada “nazik, kibar ve hoş” ve “sevgili, sevimli, sevilen, tatlı kimse”, Bulgarcada “sevgili”, İbranicede “kelime, sözcük, söz söylemek”, İspanyolcada “harika”, Slav dilinde “aşk" anlamları bulunuyor.
Latince Petra kelimesinden türeyen Pera, bu anlamda 'Sağlam, güçlü ve kararlı' anlamına da gelir. Hem erkek hem de kız çocuklarda kullanılan Tansu ismi ile aynı anlamı taşıdığı söylense de Tansu, "Şafağın aydınlattığı su gibi parlak ve temiz olan" anlamındadır. Pera isminin bir diğer çeşidi ise İbranice Peri ismidir.
Elisa, Arapça ve İbranice kökenli bir kelimedir ve dilimize de bu dillerden geçmiştir. Elisa isminin anlamı cennet kapısında bekleyen melek anlamına gelir. Aynı zamanda Elisa, Allah'ın yemini ya da sözü anlamına da gelir. Bu nedenle Elisa isminin anlamı öğrenildiğinde beğenilerek kız bebekleri için tercih edilmektedir.
Aren ismi, hem kız hem de erkek çocuklarında kullanılmaktadır. Bu sözcüğün kökeni oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Sözcüğün kökeni Farsçadır.
Aymira ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Aymira ismini koymak caizdir. AYMİRA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Aymira ismini kullanan 1.793 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Aymira ismini kullanan 303 kişi bulunmaktadır.
Arya İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Arya ismi Arapça kökenli bir isim değildir. Ve dolayısıyla Kur'an'da geçmemektedir. İsmin dini herhangi bir anlamı bulunmamaktadır.
Lina: Cennetteki hurma ağacı, hurma fidesi anlamına gelir.
Erva ismi, anlam olarak letafet ve güzellik anlamlarında kullanılmaktadır. Bu isim, çok genç ve güzel insanlar anlamına da gelmektedir. Aynı zamanda yiğitlik ve cesaret olarak da kullanılır. Eski şiirlerde susuz kalan kimselere su veren güzel kız anlamında kullanılmıştır.
Elisa isminin anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran'da geçmemektedir. Ayrıca Elisa, Hz. Zekeriya'nın hanımının ismidir.
almira'ya uygun olarak: aysima, melisa, aleyna, elfida, dilara, alara, sara, azra, yüsra...
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
İsimlerin Kur'an'da geçip geçmediği ülkemizde merak edilen konulardan biri olduğundan Aysima ismi de bu anlamda merak edilen bir isimdir. Arapça kökenli olmasına rağmen Kur'an'da geçmez fakat konulmasında da dinen herhangi bir sorun yoktur. Kur'an'da geçmeyen bir isim olan Aysima konulması dinen caiz olan bir isimdir.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
ALMİNA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? Arapça'da bazı kaynaklarda geçen Almina ismi kız çocuklarına veriliyor. Almina ismi anlam itibariyle kızıl ve kırmızı renkleri temsil etmektedir. Almina ismi Kuran'da geçmiyor.
Arel konulması tercih edilen erkek isimlerinden birisidir. Arel ismi köken itibariyle Türkçe bir isimdir. İslamiyet'te Arel ismi geçmemektedir.
Karen isminin kökeni İngilizcedir. Karen sadece kız çocukları için kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri