Alındaki sarkma / düşme kaşlarda da düşmeye yol açar. Alın sarkması en çok yaşlanma sonucudur. Alın ve göz kapaklarında sarkma, çizgilenme ve asimetriler kişiyi mutsuz, yorgun ve hatta ümitsiz gösterebilir. Alında erime ve çökme de bir başka sorundur.
Alın kırışıklıkları genç yaşlarda kasların aşırı güçlenmesi nedeniyle oluştuğu için BOTOX uygulanarak tedavi edilebilir. Dinamik olmayan; yani harekete bağlı olmayan kırışıklıklarda BOTOXuygulamasına ek olarak DOLGU uygulamaları gerekecektir.
Kafatası eğrilikleri, kafatasında çukurluklar, özellikle şakak ve alın bölgesinde gözlemlenebilen düzensizlikler şeklinde meydana gelebilmektedir. Kafatası çökmesi, genetik birtakım sebeplerle meydana gelebildiği gibi, bebeklikte kafatasının yumuşak olması ve yaşanan kafa travmaları sebebiyle oluşabilmektedir.
Kafa tabanı tümörü kafatası kemiklerinin yakınında veya onları kapsayan, beynin tabanında, gözlerin, burnun ve kulakların arkasında büyüyen tümörlerdir.
Klival kordoma, kafatası tabanında bulunan ve klivus adı verilen kemik bölgesinde gelişen oldukça nadir, yavaş büyüyen bir tümördür. Bu tümörler, beyin sapı ve sinirler gibi çevreleyen beyin yapılarına baskı yaparak çeşitli belirtilere neden olabilir ve tedavi gerektirebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Uzun süreli ve şiddetli baş ağrıları, bulantı-kusma atakları, epileptik (sara) nöbetler, ani ya da yavaş gelişen görme-işitme kaybı gibi durumlar beyin tümörünün ilk belirtileri arasında yer alıyor. Belirtilerin dikkate alınması ve zamanında bir uzmana başvurulması hastalığın tedavisi açısından büyük önem taşıyor.
Kronik enfeksiyon, travma ve alın bölgesine uygulanan sinüs cerrahisi gibi nedenlerle kemik dokusundan gelişen 'osteom' adlı iyi huylu tümör; büyüyerek alın, kulak arkası ve şakaklarda, şişlik ve şekil bozukluğu ile kendini gösteriyor. Yüzde oluşan bu tümör, özel teknikler kullanılarak ameliyatla tedavi edilebiliyor.
Bu nedenle bu hastaların travmadan 2 ay sonra, mutlaka beyin cerrahisi polikliniğine kontrole getirilmesi gerekir. Depresyon Kırıkları: Kırılan kemik parçaları beyne doğru çökmüştür. Çöken kısım bir parçadan veya birden çok parçacıktan oluşabilir. Direkt röntgen ve Beyin Tomografisi ile teşhis edilirler.
Kafatasının alt kısmında bulunan ve beynin üzerinde oturduğu alana, kafa tabanı adı verilir. Kafa tabanında, sinirler ve kan damarlarının içinden geçtiği sayısız delikler bulunur.
Şekil bozukluğunun yanı sıra hem zihinsel gelişimi engelleyen hem de fonksiyon kayıplarına neden olan bu hastalık erken dönemde tedavi edilebilmektedir. Anne karnında müdahale edilememesine rağmen doğumdan sonra gerçekleştirilen cerrahi operasyonlar sayesinde iyileşme sağlanmaktadır.
Omurga yüksekliğinin %15 ve daha fazla kaybı çökme kırığı olarak tanımlanır. Bu kırıklar ağrıya, boy kısalmasına, omurganın duruş bozukluğuna yol açarak ilerleyen dönemlerde iç organlarla ilgili fonksiyon bozukluklarına yol açabilir.
Böyle durumlarda ise öne çıkan belirtiler doğrultusunda mutlaka ortopedi polikliniğine başvurmak gerekir. Kemik ağrısı için ele alınan tahliller ve muayene neticesinde, ilgili tedavi yöntemi ön plana çıkarılır. Soruna bağlı olarak bu konuda birçok farklı tedavi seçeneği bulunmaktadır.
Gözenekler cilt üzerindeki toksinlerden arınmamızı sağlar ve canlı ile sağlıklı görünmemize yardımcı olur. Fakat özellikle alın ve burun bölgelerinde cildin daha yağlı olmasından dolayı gözenekler genişler ve çukur gibi bir görünüme sebep olur.
Merhabalar yağ dokusu kaybı kendi kendine yerine konamayacağı için çöküklük olan bölgeye dolgu enjeksiyonu yapılabilir. Böylece yüzünüzün simetrik görünümü yeniden yaratılır. Ancak dolguların kalıcılığı 7-8 ay kadardır. Etkinin devamlılığı için düzenli olarak yaptırmanız gerekiyor.
Özellikle yüz bölgesinde yorgun bir ifadenin, gözaltında torbalanmaların, çökmelerin, çukurlaşmaların meydana geldiğini ifade eden Dr. Akgün, “Bunun sebebi cilt dokusunda bulunan cildin nemli ve genç kalmasını sağlayan maddelerin zamanla azalmaya başlamasıdır.
Bazılarında ise kafada şişlik, gözde dışarı doğru şişme, yüz felci gibi belirtiler olabilmektedir. Aslında bu tabiri yavaş büyümelerinden, beyin dokusundan kolay ayrılabilmelerinden, tedavilerle sonuçlarının iyi olmalarından ve genellikle beyin dokusu dışından gelişmiş olmalarından almışlardır.
Nöroşirürji, günümüzde sinir sistemi problemlerinin tedavisi ile ilgilenmektedir. Bu alanın uzmanlığı da aslen sinirleri, omuriliği, beyni, omurganın kemiklerini, omuriliklerin dışındaki kan damarlarını, kafatasını ve sinir dokularına destek veren şartları içermektedir.
Bebeklerde yaşanabilecek olası kafa yamukluğu söz konusu olduğunda ilgili bölüm üzerinden uzman bir doktora başvurmak en önemli husustur. Bu bağlamda ilgili çocuk beyin cerrahı üzerinden tedavi yöntemleri ele alınır.
İyi Huylu Beyin Tümörü (Menenjiom)
Menenjiom beyin tümörleri arasında en sık karşılaşılan iyi huylu bir tiptir. En önemli belirtisi geçmeyen baş ağrılarıdır. Tümörün olduğu yere göre kol veya bacaklarda güçsüzlük, konuşmada bozukluk, sara nöbeti geçirme, gibi bulgular de gösterebilir.
Beyin tümörleri, şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu, kol ve / veya bacakta güç kaybı ve görme bozukluğu gibi semptomlara yol açar. Genetik geçiş, radyasyona maruz kalmak, beyaz ırk gibi bazı etkenlerin yanı sıra farklı risk faktörleri de beyin tümörü oluşumunu tetikleyebilir.
Kulak Tümörü Belirtileri
İşitme kaybı dengesizlik, baş dönmesi, dolgunluk hissi, ağrı, kanama, kulak akıntısı, kulak çınlamaları ve kulaktan ses gelmesi gibi belirtiler tümör belirtisidir. Kulak kepçesi çevresindeki lenf bezeleri de önemlidir.
Bazı özel tümörlerde beyin tomografisi çok değerli bilgiler vermektedir. Ancak günümüzde beyin tümörü tanısında standart, manyetik rezonans görüntülemedir.
Beyin tümörlerinin en yaygın belirtisi baş ağrısı ve hastalık nöbetleridir. Daha önce yaşanmayan şiddetli baş ağrıları, mide bulantısı, kusma, görme bozuklukları, işitme azalması beyin tümörlerinde sıklıkla ortaya çıkan belirtiler arasındadır.
Beyin Tümörü Kan Testinde Çıkar Mı? Tüm kanser ve tümörlerde kanda lökosit hücre miktarı inanılmaz derecede artar. Kan tahlilinde ortaya çıkan sonuçlar ise sadece bir alarm zilidir. Böyle bir yükselme görüldüğünde daha detaylı inceleme için farklı kan tahlilleri istenir ve artan hücrelerin tipi gözlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri