Teslim alınmayan kargolar genellikle 3 ila 15 gün arasında depolanır. Bu süre, kargo firmasının kendi belirlediği süreler doğrultusunda değişebilir. Kargo sahibi bu süre içerisinde kargosunu teslim almazsa, kargo firması genellikle kargo ücreti ve depolama ücreti gibi ek masraflar talep eder.
Artık iade kargo ücreti ayıplı mallar haricinde müşteriye ait olacak. Bu konuda eklenen madde tam olarak şöyle: “Tüketici, ön bilgilendirmede kararlaştırılması ve satıcının öngördüğü taşıyıcı ile iadesinde tutarına yer verilmesi halinde teslim masraflarını geçmemek üzere iade masrafını karşılamakla yükümlüdür.
Size gönderilen kargoyu teslim almazsanız kargo alıcısına iade olur. Buradan size hiçbir borç çıkmaz, kargo ücreti böyle durumlarda göndericiden tahsil edilir ve gönderi göndericiye teslim edilir.
İstanbul'da bazı hukuk bürosundan arayan kişiler, uzun süre teslim alınmamış kargolar nedeniyle icra takibi başlatıldığını söyleyerek, 100-200 TL arasında bir ödeme yapılırsa yasal sürecin durdurulacağını söylüyor.
Hatta her hangi bir kargo ücreti tahsil ettiyse bunu da iade etmek zorunda. Sadece kargo ücreti de değil. Eğer müşteri bir ürün satın alırken kredi dosya masrafı gibi herhangi bir ücret ödediyse bu masrafları da eksiksiz satıcıdan geri alır.
İlgili 37 soru bulundu
Sonuç olarak, tüketici ürünü teslim almadığında kargo ücretini ödemek zorunda değildir. Ürünü iade etmek istediğinde iade kargo ücretini ödemekle yükümlü değildir. Diğer yandan gerçek satıcıların dışında, kargo ücreti adı altında dolandırıcılar tarafından cüzi ücretler talep edilerek insanlar dolandırılmaktadır.
1-) GÖNDEREN tarafından yapılacak navlun ücreti alıcı tarafından ödenecek gönderimlerde, alıcı kargo ücretini ödemez ise teslimat yapılmaz. GÖNDEREN, talimatı olmaksızın teslimat yapılsa dahi kargo ücretini ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Ödeme konusundan doğan gecikme ve anlaşmazlıklarda hiçbir sorumluluk üstlenmez.
Konuyla ilgili Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise şunları söyledi: “Bu tarz bir olayda kargoyu teslim almamak sorumluya hiçbir yükümlülük ve sorumluluk yüklemez. Kargoyu almazsanız 'Şu cezayı alırsınız' gibi mesajlara itibar etmeyin. Kargo alınmadığı takdirde gönderene iade edilir.
Talep ve onay olmadan gönderilen kargoyu teslim almayan kişinin hukuki veya cezai sorumluluğu bulunmuyor. 'Kargonuz var' diye arayan veya mesaj gönderen kişi 'almazsanız ceza öderseniz' diye bir iddiada bulunuyorsa kesin dolandırıcıdır.
Şubeden teslim alınmayan kargolar 3 iş günü içerisinde göndericinin bilgisi dahilinde çıkış şubesine iade edilir.
Karşı taraf bilinçli veya bilinçsiz olsun, almazsa gerekli kargo iade olarak size geri döner. Kargoyu teslim alırken karşı tarafa yazılan tutarı siz ödemek zorunda kalırsınız. Artı olarak kargo size İade edilirken geri iadelerde Alıcı ödemeli olarak gönderdiğiniz ücreti yarısı yazılır.
Kargo kaybolursa kim sorumlu derseniz sipariş vermiş olduğunuz satıcı ve kargo şirketi hasarın veya kaybın tazmininden sorumludur.
Eğer görevlimiz, alıcının adresinde kimseyi bulamazsa, "Kargo İhbar Notu" bırakır ve gönderiyi şubeye geri getirir.
İade olan kargo ücretini kim karşılayacak? Ticaret Bakanlığı "Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kararlarını Resmi Gazete yayınladı. Yapılan açıklamaya göre tüketici iade ettiği ürünün kargo ücretini kendisi karşılayacak.
Satıcı geri ödemeyi tüketiciye herhangi bir masraf ve yükümlülük getirmeden tek seferde yapmak zorundadır. Satıcı dilerse iadenin hangi kargo şirketi ile yapılması gerektiğini seçebilir ve tüketici yine hiçbir bedel ödemeksizin seçilen kargo şirketi aracılığıyla ürününü geri gönderebilir.
Yönetmelik, 1 Ekim 2022'de yürürlüğe girecek. Yeni düzenlemeye göre internetten satın alınan teknolojik ürünlerin artık koşulsuz iadesi yapılamayacak. Sadece kusurlu ürünlerin iadesi yapılabilecek.
Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda, kargolarınız; teslimat şubesine geliş tarihinden itibaren 3 gün süreyle şubede bekletilmektedir. Alıcının talebi olmadığı takdirde göndericiye kargosu, 3 gün sonunda iade edilmektedir.
Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin aldığı içtihat değişikliği kararı ile 3 bin 300 TL'nin altındaki borçlar için icra takibi başlatılmayacak. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi 3 bin 300 TL'nin altındaki alacaklar için Tüketici Hakem Heyetine başvurulmadan icra takibi açılamayacağına yönelik bir karara imza attı.
Kargoya verilen bir ürünü, kargo sürecindeyken iptal etmek mümkün değildir. Ancak, kargonun teslim alınmasından sonra, ürün satıcının kurallarına uygun ise iade edilebilir.
Vatandaşlara sahte borç bildirimi ve 'icra takibi' tehdidiyle dolandırıcılık girişimleri, bütün haber ve uyarılara rağmen sürüyor. Dolandırıcılık girişimine ilişkin mesaj bildirimlerinde “avukat” olarak adı geçen Yusuf Muzaffer Yayalar, kendisini “müvekkil şirketleri temsil ettiği” iddiasıyla savunuyor.
herhangi bir sebeple teslim edilemeyen kargonuzun iade süreci hemen başlamaz. Teslim edilemeyen kargonuz şubemize geldikten sonra, şubemiz tarafından sizinle iletişime geçilir. Size ulaşıldıktan sonra, talebiniz doğrultusunda randevulu teslimat planlanarak kargonuz tekrar dağıtıma çıkarılır.
Kargo Bedeli Ödemesi Dolandırıcılığı
İnternet üzerinden satın aldığınız bir ürünü almaktan vazgeçmeniz akabinde, ilgili ürünün kargo bedelinin tarafınızdan talebi ve aleyhinize icra işlemleri başlatılacağına ilişkin cep telefonunuza gönderilen ''tehditkar' mesajlara itibar etmemeniz gerekir.
Olmazsın kargon iade olur. Çıkmaz rahat ol. Teslim alıp da ödemediklerinden sorumlu olursun.
PTT AŞ gönderinin içindeki eşyanın postaya verildiği zaman konmuş olan değerden veya ödeme şart bedelinden daha az değerde veya bedelde olduğunu ispat ederse, bu eşyanın gerçek değerine göre tazminat ödenir. bu maddeler için ödeme şart bedeli üzerinden sorumluluk kabul eder ve şart koşulan bedel üzerinden ödeme yapar.
Nedir? Satışı yapılan ürünün, Yurtiçi Kargo tarafından alıcısına ulaştırılması ve teslimat anında, ürün bedelinin, alıcıdan tahsilatının yapılıp gönderene aktarıldığı hizmettir. Yurtiçi Kargo satışını yaptığınız ürünleriniz için kapıda dilerseniz nakit dilerseniz de kredi kartı ile tahsilat yapmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri