Hem ebeveynler için hem de çocuk için kolaylaştıran bir ürün olan alıştırma külodu herkesin beğenisini kazanır. Bu ürün ile çocuğunuz artık normal külot giydiğini düşünüp tuvalet ihtiyacı hissettiğinde size söylemeye başlar. İhtiyacını söylemese bile bez gibi emici yapısı sayesinde içerisinden sıvı sızdırmaz.
Kullan-At Alıştırma Külot Modelleri ile Tuvalet Eğitimi
Hem bebeğinizin tuvalet eğitimini sekteye uğratmayacak hem de yavrunuzun kıyafetlerinin kirlenmesini önleyecek tek kullanımlık alıştırma külodu kullanmanız, size büyük kolaylık sağlayacaktır.
Bez yerine pantolon ya da külot giydirebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz altına yaptığında ıslaklığı daha çok hisseder ve bu duruma çözüm aramaya başlar.
Bebek alıştırma külotları tuvalet eğitiminde mutlaka kullanılması gereken ürünlerdir. Bu külotlar yıkanabilir özelliklere sahip olduğundan normal bezlere göre daha ekonomiktir. Aynı zamanda giydirilmesi ve çıkarılması da son derece pratik olduğundan bebeğin tuvalet eğitimin hızlı almasını sağlar.
Alıştırma külodu, bebeğine çişini yaptığında ıslaklık hissi vererek, onu tuvaleti geldiğinde söylemesi için teşvik eder. Böylece miniğin tuvalet eğitimine daha kolay şekilde alışabilir. Gece alıştırma külotları da daha emici olması sebebiyle bebeğine uzun süre rahatsızlık hissi vermeyecek şekilde tasarlanır.
İlgili 23 soru bulundu
Tuvalet eğitiminin başlayacağı gün, çocuğa bağlanacak bez ıslaklığı dışarı sızdıran bir bez olmalıdır. Çocuk ıslaklığın verdiği rahatsızlığı hissetmeli, bu yeni durumu fark ederek idrar yolları kaslarını adım adım kullanmaya kendi içinde çaba hissetmelidir. İkinci gün, bez tamamen çıkarılmalı.
Çoğu zaman tuvalet eğitimine 18. aydan sonra başlamak uygundur.
Bu nedenle tuvalet eğitiminin başlarında gece belirli aralıklarla çocuğunu tuvalete kaldırman faydalı olabilir. Bu nedenle özellikle ilk günlerde “Çocuğu gece çişe kaldırmak doğru mu?” sorusuna evet cevabı verebiliriz.
Tuvalet eğitimi verilen çocuklar için birçok farklı ürün kullanılmaktadır. Bu ürünler arasında gelen alıştırma külodu, çocuğun tuvalet alışkanlığı kazanmasına yardım eder. Bu sayede bebeğin ilk bez değiştirme sırasında tuvalete gidemediğinde yedek kullanım imkanı da tanır.
Bebek bezinizi, pedi ile birlikte çamaşır makinasında 60°C'de yıkayabilirsiniz. Çamaşır suyu kullanmayınız. Ayrıca yumuşatıcı da kullanmayınız, çünkü yumuşatıcı ipliğe yapışır ve emiciliği engeller.
Tuvalet eğitimi kaç gün sürer sorusu ebeveynlerin en sık sorduğu sorulardan bir diğeridir. Verilecek eğitim genellikle 3-6 ay aralığında bir süreç gerektirir. Bu süreç bazı çocuklar için daha kısa veya daha uzun olabilir.
Özellikle yemeklerden sonra çocukları tuvalete götürerek 2-3 dakika bekleyip kakasını yapmasını sağlayabilirsiniz. Lazımlığa oturmaya başlatılan çocuğa çişini ve kakasını oraya yapabileceğini anlatılabilir. Çocuğunuza tuvaletini yaptığında övgü de bulunulmalı, fakat aşırıya kaçılmamalıdır.
Çocuk 1-2 saatte bir tuvalete götürülür, bu esnada, çocuğun kas kontrolünü kazanması açısından uyanık ve bilinçli olması gerekmektedir. Gece eğitiminde tuvalete götürme sıklığı, tuvalet ihtiyacının zaman aralıkları anlaşıldıktan sonra azalacaktır.
Gece kuruluğunu sağlamak için çocuk uyumadan 2 saat öncesinde sıvı alımı kısıtlanmalıdır. Çocuk uyumadan önce tuvalete götürülmeli. Gece uyku sırasındayken de 2-3 saatlik aralarla uyandırılıp bilinci tam açıkken tuvalete gitmesi sağlanmalıdır.
Alıştırma Külodu Sıkça Sorulan Sorular
%34 indirimle Mycey Hayvan Dünyası Alıştırma Külodu 57 TL'ye, %20 indirimle Sevi Bebe Çiş Pantolonu 109 TL'ye, %8 indirimle Babyjem Alıştırma Külodu 041 Beyaz 68 TL'ye, %20 indirimle Minidamla 2'li Alıştırma Külodu 2-3 Yaş Beyaz 102 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Regl külodu, emici, özel sızdırmaz katmanı sayesinde sıvı geçirmez, çamaşır makinesinde yıkayabileceğin ve senelerce kullanabileceğin yenilikçi, çevreci, konforlu bir menstrüel üründür. Dışarıdan baktığında normal külotlarından herhangi bir farkı yoktur!
Yatmadan 2 saat öncesi ve yatma arasında sıvı kısıtlanmalı ve yatmadan önce tuvalete götürülmelidir. Gece altını ıslatıyorsa yattıktan 2 saat sonra uyandırılarak tuvalete götürülür. Tüm girişimlere rağmen kuruluk sağlanamazsa bezli gecelere dönülüp bir sure ara verilmelidir.
Lazımlığı tuvalete döktükten sonra sifonu ona çektirin ,korkuyorsa yapmayın, kakanın nereye gittiğini görsün. Kakadan sonra giyinmeyi ve ellerini yıkamayı öğretin. Anne-baba örnek olma adını tuvalete giderken “çişim-kakam geldi tuvalete gidiyorum” cümlesini onun duyabileceği normal bir şekilde söylemelidir.
Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi 3 yaş Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Gece bez takılmamalıdır çünkü bez olursa çocuk beze güvenir ve çişini tutma ihtiyacı duymaz. O yüzden geceleri çocuğun çarşafının altına yatak koruyucu takılmalı ve yatağın ıslanmasına karşı tedbir alınmalıdır.
Buna karşın tuvalet eğitiminin 2.5 - 3 yaşından sonra yani geç başlaması da birtakım sakıncalara yol açabilir. Kasları üzerinde kontrol kurmaya başlamış bir çocuğa tuvalet eğitimi kazandırılmazsa, çocuk tuvaletini beze yapmanın normal bir şey olduğuna inanmaya başlar. Bu durumda tuvalet eğitimi daha da zorlaşır.
Tuvalet eğitiminin üç yaşa kadar öğrenilmesinin normal olduğunu belirten uzmanlar, çocuğun altını ıslatması ya da kirletmesi halinde ceza vermenin, korkutmanın, şiddet uygulamanın, tehdit etmenin çocukta kekemelikten depresyona kadar çok pek çok soruna neden olabileceği uyarısında bulundu.
Çocukların yaklaşık %98'i 3 yaş itibariyle tuvalet eğitimini tamamlamış olur. Tuvalet eğitimi gecikirse çocuğunda kabızlık ya da idrar tutma gibi problemler ortaya çıkabilir. Normal gelişime rağmen 4 yaş ve sonrasında verilen tuvalet eğitimi gecikmiş kabul edilir.
Kendi kendine rahatlıkla alıştırma tuvaletine oturup, tuvaletini yapmak için yeterli süre oturup, kendisi kalkabiliyorsa, Kendi kendine pantolonunu ve kilodunu indirip, giyebiliyorsa, Tuvalet kullanmayı merak ediyor ve istediğini gösteriyorsa tuvalet eğitimine başlamanın zamanı gelmiş demektir.
Tuvalet eğitimi en erken dönemde 18 – 24 aylar arasında başlar, en geç 4 – 5 yaşları arasında eğitimin tamamlanmış olması beklenir. Çocuğun tuvalet alışkanlığını kazanabilmesi için mesane kontrolünü yapabilmesi, komutları alıp uygulayabilmesi ve zihinsel – dilsel olgunluğa ulaşmış olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri