Kimyasal peeling, radyofrekans ya da lazer yöntemleri ile çatlak görünüm ortadan kaldırılabilir. Özellikle bacak çatlağı lazer tedavisi iki şekilde uygulanabilir. Ablatif lazer uygulamasında deri bütünlüğü miktarı bozulmaktadır. Dalga boyu artırılır ve dokulardaki su hedef alınmaktadır.
Unutulmamalıdır ki, çatlakları tamamen yok edebilecek bir tedavi yok, ancak Icon Fraksiyonel Lazer ile; çatlakların belirginliği, hastaya ve cildin durumuna göre farklı süreçler yaşanmakla birlikte çok zor çatlak tedavilerinde bile 3-4 seans sonrası iyileşme sağlanabilmektedir.
Vücutta görülen çatlaklar derinin dermis tabakasında oluşur. Cilt dokusunun aşırı gerilim göstermesine bağlı olarak bu tabakada küçük yırtıklar görülür. Deride görülen bu yırtıkların ana sebebinin hormonlar olduğu düşünülür. Yani hormonal değişimi etkileyen pek çok durum, çatlak oluşumuna sebebiyet verebilir.
Icon lazer ve biodermogenesi sistemleri ile çatlakların tedavi edilmesi sağlanabiliyor. Lazer uygulamaları 3 hafta ara ile 5 seans şeklinde uygulanabilir. Lazer tedavisi sırasında hastalara solaryumda önerilebilir. Özellikle lazerle çatlak tedavisi uygulanırken kolojen ve elastik liflerin uyarılması söz konusudur.
Kakao yağı çatlakların azalmasına yardımcı oluyor ve gebelik sırasında ve sonrasında kullanıldığında çatlakların olumunu engelliyor. Kakao yağını gece yatmadan önce bacaklarınıza sürün ve iyice masaj yapın. Haftada 2-3 kez uyguladığınızda çatlak görünümüz hızla azalabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Cilt için gerekli vazelin, shea butter, gliserin, badem yağı ile cildin beslenmesine ve yumuşamasına olup, cilt üzerinde ekstra yoğun bakım uygulayarak çatlakları iyileştirir ve topuk derisini yenilemeye olur.
Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz.
Çatlaklar için kullandığımız tedavi franksiyonel lazerdir. Dokularda hasar yaratmadan derinin üst tabakasını soyma yöntemi ile cildin kendini iyileştirmesi sağlanmaktadır. Seans sayısı hastaya ve cilt tipine göre değişmekle birlikte genelde 3-4 seanstır.
Kırmızı çatlaklar estetik olmayan görüntüsü sebebiyle özellikle kadınlar tarafından bir problem olarak görünüyor. Günümüzde modern sağlık teknolojilerinin de gelişmesi ile birlikte bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi mümkün.
Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Kimyasal peeling, radyofrekans ya da lazer yöntemleri ile çatlak görünüm ortadan kaldırılabilir. Özellikle bacak çatlağı lazer tedavisi iki şekilde uygulanabilir. Ablatif lazer uygulamasında deri bütünlüğü miktarı bozulmaktadır. Dalga boyu artırılır ve dokulardaki su hedef alınmaktadır.
Selülit tedavisinde düzenli egzersiz, diyet planlaması ve masajlar önemli olmakla birlikte mezoterapi uygulaması da son derece etkilidir. Çatlak tedavisinde ise nemlendirici kremler, lazer tedavisi, mezoterapi, plazma enerjisi yöntemleri ile başarılı sonuçlar elde edilir.
Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
Düzenli olarak gerçekleştireceğiniz yürüyüş, yüzme gibi aktivitelerin ardından kan dolaşımı artan ve sıkılaşan vücudunuzda çatlak görünümü de azalabilir. Ancak bu sportif faaliyetlerin yanı sıra vücudunuz için uygulayacağınız özel bakım da çatlaklarla mücadelede destekleyici olabilir.
Cilt aşırı bir gerilme yaşadığında kolajen liflerin yırtılması söz konusudur. Gerilen bu tabaka yer yer yırtılmaya başlar. Yırtılan liflerin yeniden birleşmesi söz konusu değildir. Deriden oluşan bu yırtıklar kırmızı çatlak olarak tanımlanabilir.
Sıva alçısını çatlakların üzerine uygulayın ve düz bir şekilde yayın. Daha sonra sıva alçısının kurumasını bekleyin. Yüzeyin Pürüzsüzleştirilmesi: Kuruyan sıva alçısının üzerini hafifçe zımparalayarak yüzeyi pürüzsüzleştirin. Boya Uygulaması: Tamir edilen bölgeyi boyamak için uygun bir boya seçin.
Basen çatlakları neden olur konusunda ana etken hareketsizlik olduğun karşınıza çıkar. Spor yaparak bu sorunlara maruz kalma oranını azaltabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken ani hareketlerden kaçınmaktır. Ani hareketler farklı sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi basen çatlakları da ortaya çıkarabilir.
Fakat imkansız değildir. Günümüzde çatlak tedavisinde etkili çözümlerden biri fraksiyonel lazer tedavileridir. Lazerin ışınları ile cildin kendini yenilemesi, kolajen üretiminde artış sağlamada etkilidir. Icon Lazerle çatlaklarınızın ne kadar koyu olduğuna göre ilk seanstan itibaren incelme görülmeye başlanıyor.
Özellikle çok sık rastlanan nasır ve topuk çatlakları için de sarı kantaron yağını deriye iyice yedirerek masaj yapıp sürmek yararlı olacaktır.
Bacak ve vücut çatlağı oluşumunu önlemek için cildin esnek yapısını korumak gerekir. Bol sıvı tüketmek cildin daha elastik olmasını sağlar. Egzersiz yapmak ve sık sık hareket etmek özellikle bacak bölgesinde cildin daha dirençli olmasına yardımcı olur.
Hızlı Kilo Değişiminin Cilt Dokusuna Etkisi
Hızlı kilo değişiminde kişinin kas dokusu ve cilt dokusu deforme olabilir. Deride çatlak problemi, hormon problemleri yaşanabilir. Bu nedenle kilo vermek için yapılan diyet ve spor gibi çalışmalar planlı ve dengeli olması gerekir.
Çatlaklar Masajla Geçer Mi? Çatlak masajı sorularına bir yanıt vermek gerekirse tek başına uygulanan masajların bu görüntüleri yok etmekte hiçbir etkisinin olmadığını sizlere belirtmek isteriz. Çatlak masajı için Hint yağı ile bölgeyi on on beş dakika dairesel hareketler ile ovmanız tavsiye edilmektedir.
Cilt çatlakları kendi kendine geçer mi? Cilt çatlakları kendi kendine geçmez. Çatlakların doğal seyrinde; ilk oluştuğunda kırmızı/mor renkte olur, zamanla renkleri açılır deri renginden hafif açık sedefi bir renk alır.
Çatlak tedavisi bu görünümü azaltabilen işlemleri tanımlar. Yok eden işlemler yoktur. Çatlakları kesin olarak önlemenin veya tedavi etmenin ideal bir yolu yoktur. Cilt iki tabakadan oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri