Karın sağ alt bölümünde olan ağrılarda apandisit, idrar sorunları, dış gebelik sorunu, yumurtalık sorunları, fıtık boğulması, safra kesesi ve yolları sorunları düşünülmelidir.
Ağrının yanında ateş, bulantı, kusma, ishal, kanama, kabızlık gibi yandaş şikayetler varsa, -Karın ağrısı ani başlayıp giderek şiddetlenip geçmediğinde -Ağrı hafif bile olsa çok uzun süren (günler, haftalar süren ağrılar) ağrılarda mutlaka bir hekime başvurmalısınız.
Pelvik bölge göbek altında karnın en alt bölümüdür. Bu bölgeden kaynaklanan ağrıya pelvik ağrı denir. Pelvik bölgede yumurtalıklar, rahim, vajina, anüs, kalın bağırsakların alt kısımları, mesane ve alt idrar yolları bulunur.
Jinekolojik nedenlere bağlı; endometriozis (çikolata kisti), rahimde ve yumurtalıkta oluşan enfeksiyonlar, miyomlar, yumurtalık kist rüptürü, daha az sıklıkla da yumurtalık, rahim kanseri, rahim ağzı kanseri gibi nedenlerle olabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Karnın alt bölgesi ve kasıklarda ağrı rahim iltihabı belirtisi olabilir. Ağrı bazen hafif bazen şiddetli yaşanabilmektedir. Kötü kokulu vajinal akıntı rahim iltihabı belirtileri arasındadır. Cinsel ilişki veya cinsel ilişki sonrası kanama, adet dışı kanamalar rahim iltihabı belirtiler arasındadır.
Gastrointestinal (Mide-bağırsak sistemi) fonksiyon özellikle stresten etkilenir. Strese bağlı yaygın gastrointestinal semptomlar arasında, mide ekşimesi, hazımsızlık, bulantı, kusma, ishal, kabızlık ve bununla ilişkili alt karın ağrıları bulunur. Stres, sindirim sisteminizi birçok yönden olumsuz etkiler.
Adet sancısı belirtileri nelerdir? Adet krampları ve bu kramplarda birlikte gözlenebilen diğer belirtiler aşağıdaki gibi sıralanabilir: Alt karın bölgesinde yoğunlaşan sancılar. Adetten 1 ila 3 gün önce başlayabilen bu ağrı, adet başlangıcından 24 saat sonra en üst seviyeye ulaşır ve 2 ila 3 gün içinde azalır.
Kadınlarda görülen kasık ağrısına en çok sebep olan neden, üreme sistemine ilişkin yumurtlama gibi olağan bir durum olabilir. Yumurtalık kisti, vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar da kadınlarda kasık ağrısının sebepleri arasındadır.
DAHİLİYE (İÇ HASTALIKLARI)
KARIN AĞRISI (ALT KISIMDA) -- İshal varsa ENFEKSİYON HASTALIKLARI veya DAHİLİYE, idrar yollarıyla ilgili şikayetler varsa ÜROLOJİ, vajinal akıntı varsa KADIN HASTALIKLARI, diğer durumlarda GENEL CERRAHİ.
Cinsel ilişki esnasında vajina bölgesinde hissedilen yüzeyel ağrılar vajinit, vulvanın tahrişi ve egzaması, genital uçuk, menopoza bağlı esnekliğini yitirmiş atrofik vajina ve doğum dikişlerinin nedbelerinden kaynaklanabilir. Yüzeyel ağrılar daha çok yanma, kesilme, batma tarzında hissedilebilir.
Karın ağrısına ne iyi gelir, karın ağrısına en iyi gelen şeylerin başında bol su tüketmek gelir. Bol su tüketmek karın ağrısına da faydalı olacaktır. Karın ağrısına ne iyi gelir, Ağrıyı hafifletmek için karın bölgesine ısıtmak faydalı olacaktır.
Karında yaşadığınız şişlik; gaz, hazımsızlık, şişkinlik ve guruldama şeklinde karşımıza çıkar. Bu durumların çeşitli belirtileri söz konusu olabilir. Çölyak hastalığı, mide ve bağırsak kanserleri, gastrit ve rahatsızlıklar karış şişliğine sebebiyet verebilir.
Rahmin yapısının değişmesi, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesi, kabızlık ve gaz sorunları nedeniyle kramp şeklinde ağrılar ortaya çıkabilir. Ağrılar adet krampları gibi saplanan bir ağrı şeklinde hissedilebilir. Ağrıların hafif olması ve bir süre sonra geçmesi normaldir.
Rahim içi tabakası normal, dış bölgelerde ise, yapışıklıklar, yumurta kisti, enfeksiyon gibi sıra dışı durumlar kendisini adet sancısı şeklinde de gösterebilir. Doktorun yapacağı muayenede böyle durumların söz konusu olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Uzman doktor duruma göre gerekli tedavi yöntemini kullanacaktır.
Gebeliğin tipik belirtilerinden biri olarak nitelendirebileceğimiz hamilelik başlangıcında kasık ağrısı durumu; göğüslerde hassasiyet, uykuya eğilim, karnın alt kısmında şişkinlik ve bel ağrısı gibi belirtilerle birlikte yaşanır.
Psikosomatik ağrılar, vücudun bir çok yerinde görülebilir. Karın Ağrısı: Yaşanılan olumsuz olaylar, stresli bir işe sahip olmak, kaygılar ve korkular mide ve bağırsak sitemini olumsuz etkiler. Stresli anlarda karın ağrısının başlamasının veya bağırsak sisteminde ağrı ve acı olmasının sebebi budur.
Psikolojik ağrının herhangi bir ağrıdan farksız olmadığını belirten Erkmen, “Yani en az onun kadar şiddetlidir hatta çok çok daha şiddetli olur. Psikolojik ağrıların tahrip gücü çok yüksektir ve kişinin hayatını perişan ediyor. Bir işi yapıyorsun ve sırtın, başın veya herhangi bir yerin ağrıyor, performansınız düşüyor.
Sinirlenince mideyi uyaran sinir fazla çalışır ve gastrit, ülser gibi rahatsızlıklara yol açar. Bu gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Ağrı çeken hastanın ızdırabı büyüktür. Bu ağrıların sebebi sinir sisteminin bozukluğu da olabilir.
Sık idrara çıkma, kabızlık, bel ve kasık ağrısı, cinsel ilişki sırasında ağrı, uzun süren ağrılı adet kanamaları ve buna bağlı olarak kansızlık miyomların neden olabileceği başlıca şikayetlerdir. Diğer yandan, miyom rahmin içerisine doğru büyüyorsa, kanama ve gebe kalamama gibi ciddi sonuçlar doğurabilir.
Rahim ağzından dışarı akamayan adet kanaması rahim iç boşluğunda birikerek rahim boşluğunda gerilmeye neden olur ve alt karın bölgesinde ciddi kramp tarzında ağrılar gelişir.
Hastalığın başlıca belirtileri şunlardır: Anormal vajinal akıntılar. Karnın alt ve sağ üst kısmında ağrı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri