Zeminden gelen soğuk nasıl önlenir sorusuna en ideal cevap zemin altı ısıtma sistemleridir. Isıtma sistemlerini parke altlarına uyarlayabilirsiniz. Kapı altlarından gelecek soğuk havaları bertaraf etmek için alt tarafı yalıtım malzemeleri ile kapatılmış kapılar tercih edebilirsiniz.
Isı kapasitesi; Parke zemin ek yalıtım gerektirmez. Doğal malzemenin kendi sıcaklığı vardır ve beton tabandan gelen soğuğu tutar. Parke sıcak tutmakta gerçekten iyidir. Ve bu sözde sıcak zeminlere bile ihtiyacınız olmayabilir.
Dış kapılar için çelik kapı altı rüzgar önleyici de tercih edilebiliyor. Sadece sıcak hava için değil yazları serinlik katmak için de kullanılıyor. Klima ya da vantilatör çalıştırmak yerine bu ürünler ile serinlik sağlayabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Isı yalıtımlı duvar kağıdı kullanımı ile duvardan gelen soğukta azalma yaşamak mümkün. %80 oranda ısı yalıtımı sağlayan, hem duvar boyası hem duvar kağıdı olma özelliklerini içerisinde barından Ventrawall ile artık çok kolay bir şekilde duvardan gelen soğuk hava sorununu çözebilirsiniz.
Döşeme zemininin altına yerleştirilen boruların içerisinden dolaştırılan düşük sıcaklıktaki su, öncelikle zemini ısıtır. Isınmış olan zeminden doğal ışınım yolu ile yayılan ısı sayesinde ortam ısıtılmış olur. Işınım yolu ile ısıtma, Güneş' in gezegenimizi kilometrelerce uzaktan ısıtabilmesi gibi düşünülebilir.
Parke altında 117W/m2 ısı transferi ile büyük camlı odalarda ısınma sorunu ortadan kaldırılmaktadır. Böylelikle cam önlerinde radyatör yeri arama probleminde ortadan kaldırılmaktadır. Bu sistemde oda içerisine radyatör konulmadan sadece yerden ısıtma sistemi ile ısınmanın sağlanması mümkündür.
Laminat parke ürünü montajı yapılırken, parke altına şilte ürünü serilmesi gerekmektedir. Şilte ürünü betondaki rutubet ve nemin üst tarafa geçmesine engeller. Fakat tek başına şilte, ısı ve ses yalıtımı sağlayamaz. Beton soğukluğunun laminat parke ürününe hemen geçmesi kapron ürünün tercih edilmesine neden olmuştur.
Pencerelerden gelen bu soğuk havayı önlemek için ise menteşe tamiri, camların ısı camlı pencerelerle değiştirilmesi, PVC pencere sistemlerinin kullanılması, pencere kenarlarına macun ve silikon çekilmesi, daha fazla açık olan kısımlara ise yalıtım köpüğü sıkılması gibi işlemler yapılabiliyor.
Yapmanız gereken tek şey pimapen pencerenizde içeriye havanın neren girdiği tespit etmek ve hava girişinin olduğu yere macun sürmektir. Aynı zamanda hava kaçağı olan pencere kenarlarına yapışkanlı süngerler de kullanılabilir. Bu sayede pimapenler de ısı yalıtımı kolaylıkla sağlanabilir.
Pencere sistemleri plastik malzemelerdir. Dış hava koşullarında yaz aylarında genleşir, kış ayların ise gerilir. Bu durum açılan pencerelerin ayarlarının bozulmasına neden olur.
Parke altı ses yalıtımı, üst kattaki gürültülerin zemin aracılığıyla alt kata ulaşmasını önleyen bir uygulamadır. Ayrıca bu uygulama, darbelerden kaynaklanan titreşimli seslere de engel olur. Seslerin zemin vasıtasıyla dışarı gitmesi önlenirken ısı yalıtımı da sağlanır.
Genellikle parke altı döşemelerinde kullanılırlar. Binalarda iç ve dış duvarların rutubet, küflenme ve boya kabarmalarını önlemek amacıyla , Duvar ve tavan döşemelerinde ise nem, ses ve ısı izolasyonunu sağlamak amacıyla kullanılır.
Parke altı strafor, parke döşemelerin altında kullanılan bir izolasyon malzemesidir. Zemindeki düzensizlikleri düzeltmek, ses ve ısı izolasyonu sağlamak, nemden etkilenmemek ve titreşimleri azaltmak için kullanılır.
Yerden Isıtmada Hangi Çeşit Malzeme Kullanılmalı: Seramik mi Laminant mı? Ev ve iş yerlerimizde tadilat yapılmadan yerden ısıtma uygulaması istiyorsak bunun tek yolu parke altından karbon ısıtma filmleri ile ısıtma yapmaktır. Karbon ısıtıcı filmlerin seramik ya da beton altında kullanılması uygun değildir.
Yerden Isıtma mı Petek mi Enerjiyi Daha Verimli Kullanır? Petek sisteminin en yüksek sıcaklığı verebilmesi için kombinin 90 derecelere kadar ısınması gereklidir. Yerden ısıtma sistemleri ise en yüksek 55 derece sıcaklıkta çalışır. Yani yerden ısıtma sistemleri peteklerin harcadığından çok daha az güç ve enerji harcar.
Yerden ısıtmalı sistemde genellikle sistemiz besleyen kazanda veya kombi de su kaybı düşer ve buna bağlı olarak basınçta meydana gelen değişim (Basınçın düşmesi) nedeniyle sorun ortaya çıkmış olur. Ya da yerden ısınma sisteminde istenilen verim alınamadığından dolayı yine aynı şekilde sorunun ortaya çıkacağı görülür.
Zemin ısı yalıtımında parkenin altında ısı yalıtım şilteleri kullanılabilir. Bunun yanı sıra zeminde mevcut halde bulunan şapların altında da ısı yalıtım bariyeri oluşturulabilir. En iyi sonucu almak için zemindeki yalıtım duvar yalıtımı ile pekiştirilebilir.
Yerden ısıtmanın avantajları sizde de ilgi uyandırdıysa alttan ısınma sonradan yapılır mı sorusu ilginizi çekiyor olabilir. Sonradan yerden ısıtma uygulanabiliyor ancak betonu kırmak gerekiyor. Karbon folyolu sistem parke veya halı haline sonradan yapılabiliyor.
Aslında bu sorunun cevabı da binanın yapısına ve dairenin konumuna göre değişiyor. Kuzey cepheye bakan bir giriş kat daire şüphesiz ki daha soğuk olacaktır ve ara katlara göre daha zor ısınacaktır. Altında ve üstünde başka daireler olan katlar her zaman daha iyi ısınır.
Strafor (EPS) hem sıcağa hem soğuğa karşı binanızı koruyan kapalı gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir. Bu özelliği tanecikler içine sıkıştırılmış hava sağlamaktadır.
Keçe Mantolama Bünyesinde barındırdığı nonwoven ile üretilmiş milyonlarca hava kanalcıklı yapısıyla soğuğu, sıcağı ve sesi etkin bir şekilde keser. Homojen yapısı ve kılcal yapısı sayesinde keçenin emmesi de 0'dır. Böylelikle su ve nemden de kesinlikle etkilenmez.
Parke Altı Isı Yalıtımı BİNA İÇİN AVANTAJLARI
Parkede çökme olmaz. Alt kat tavanlarında küf, rutubet ve siyah leke oluşturmaz. Üst kattan alt kata gelen darbe kaynaklı sesleri (yürüme, koşma, eşya taşıma gibi) iletmez. Bina ömrü boyunca hem ısı hem ses yalıtımı yapmaya devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri