Belirtilen bir toplama işlevi kullanılarak dikey bir hücre aralığının ara toplamını döndürür.
ALTTOPLAM işlevi ilk bağımsız değişken olarak her zaman bir sayısal bağımsız değişken (1 ila 11, 101 ila 111 arası) gerektirir. Bu sayısal bağımsız değişken sonraki bağımsız değişkenler olarak belirtilen değerlerin (hücre aralıkları, adlandırılmış aralıklar) alt toplamına uygulanır.
Alttoplam işlevi, hücre adedini bulma, aritmatik ortalama alma, en büyük-küçük değeri bulma gibi birden fazla aritmetik işlemi bünyesinde barındıran çok yönlü bir işlevdir. Ek olarak gizli veya filtrelenmiş hücreleri dikkate almamasını da sağlayabilirsiniz. Excel'in tüm versiyonlarıda kullanılabilen bir işlevdir.
Excelde hücreler arasındaki sayıları toplamak için programın giriş ve formüller menüsünde yer alan Topla simgesini kullanmanız gerekir. Kendiniz formül oluşturarak toplama işlemi yapmak için toplamak istediğiniz hücreleri işaretleyerek =TOPLA yazıp enter tuşuna basmanız gerekir.
İlgili 35 soru bulundu
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Bir sayı sütununu veya satırı toplamaya gerek varsa, Excel hesaplamayı sizin için yapmalarına izin ver. Toplamını almak istediğiniz sayıların yanındaki bir hücreyi seçin, Giriş sekmesindeki Otomatik Toplam'a tıklayın, Entertuşuna basın; hepsi bu kadar.
Belirtilen bir toplama işlevi kullanılarak dikey bir hücre aralığının ara toplamını döndürür.
Eşit büyüklükteki iki dizi veya aralıktaki karşılık gelen girişlerin çarpımlarının toplamını hesaplar.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir. Tarih ve saat gibi negatif değerleri döndüren formüller de ##### ifadesini gösterebilir.
TOPLA işlevi değer ekler. Ayrı değerler, hücre başvuruları, aralıklar veya bunların üçünü birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin: =TOPLA(A2:A10) A2:10 hücrelerindeki değerleri ekler.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
Bilindiği gibi matematik işlemleri dört işlemden meydana gelmektedir. Bunlar toplama, çıkartma, bölme ve çarpmadır. Bu durumda çarpma ve bölme önce yapılan matematik işlemleridir. Bunu takiben toplama ve çıkartma gelmektedir.
Gerçek bir soru işaretini veya yıldız işaretini bulmak isterseniz, soru işaretinin önüne bir tilde işareti (~) yazın. Örneğin, =ÇOKETOPLA(A2:A9, B2:B9, "=A*", C2:C9, "Ta?") "Ta" ile başlayan ve son harfi değişebilen adların tüm örneklerini ekler.
Excel'de fonksiyonlar arasındaki kullandığımız değerlerin sonuçlarını görmek için F9 tuşunu kullanabiliriz. Formül çubuğunda yer alan formülü seçtikten sonra F9 tuşuna bastığınızda seçtiğiniz alandaki formülün değerini görürsünüz.
Pano görev bölmesi, kopyaladığınız veya kestiğiniz birçok görüntüyü veya metni saklar.
Excel'de & işareti hücrelerdeki değerleri birleştirme amacıyla kullanılır. Örneğin A2 hücresinde Adı ifadesi varsa ve B2 Hücresinde Soyadı ifadesi varsa, C2 hücresine tıklayıp, =A2&B2 yazdığınızda A2 hücresindeki Adı ifadesi ile B2 hücresindeki Soyadı ifadesi AdıSoyadı olarak birleştirilerek C2 hücresine yazılır.
Excel üzerinden çok sık yapılan işlemlerden birisi de toplama işlemidir. Toplama işlemi için excel sayfası üzerinden ilgili hücrelere formülü yazmanız yeterli oluyor. Bu işlem için kullanılan formül ise =TOPLA(toplanacak hücrelerin isimleri) şeklindedir.
Açıklama. Bağımsız değişkenlerin ortalamasını (aritmetik ortalama) verir. Örneğin, A1:A20 aralık sayı içeriyorsa, = ORTALAMA(A1:A20) formülü bu sayıların ortalamasını döndürür.
=İNDİS() Formülü
Excel'de bir listede kaçıncı sırada olduğu belirtilen bir verinin değerini gösterir.
XLOOKUP işlevi, arama aralığında eşlemenin bulunduğu konuma dayalı olarak sonuç aralığındaki değerleri döndürür. Hiçbir eşleme bulunamazsa en yakın eşlemeyi döndürür.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri