Alttan ders alınca burs kesilmemektedir.
Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir.
Eylül 2018'de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4'lük sistemde 2.00'nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir.
Hafızlık Değerlendirme Komisyonunca yapılan imtihana katılmaması veya imtihanda başarısız olması, Hazırlık sınıfına dönem içinde devam etmemesi veya kur eğitimlerinden başarısız olması, durumlarında sonraki yarıyıl sonunda öğrencinin bursu kesilir.
Eğitim gördüğünüz kurumdan isteğinizle ayrılma, çıkarılma, 1 dönem uzaklaştırma cezası alma gibi durumlarda da KYK geri ödemesiz bursu kesilir. Sağlık veya farklı nedenlerden dolayı, geçici, kısa ya da uzun süreli kayıt dondurma gibi durumlarda burs kesilir.
İlgili 44 soru bulundu
Peki, dersten kalınca KYK bursu kesilir mi? 2023 KYK bursu kaç dersten kalınca kesilir? Alttan ders alınca burs kesilmemektedir. Burs alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır.
Not Ortalamam Birinci Dönem 2,0'ın Altında Geldi. KYK Bursum Kesilecek Mi? Hayır. KYK bursları ile ilgili not ortalamaları bir yıllık sistem olarak incelenir.
Tam burslu öğrencilerin, öğretim elemanlarının derslerde yoklama alıp almadığından bağımsız olarak, bütün derslere devam etmesi zorunludur. Bu koşulları sağlamayan öğrencilerin Tam Bursu dondurulur.
Üniversite sınıf tekrarı yapmak içinse o dönemdeki bütün derslerden kalmış olmanız gerekir. Örneğin, bir dönemde 5 ders alıyorsanız ve aldığınız bütün derslerden kaldıysanız o zaman üniversite sınıf tekrarı yaparsınız. Aksi takdirde derslerden geçememe durumunda kalınır ve bu sadece dönemle bağlantılıdır.
24. Burs almaktan vazgeçen öğrencilere tekrar burs verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir? Mevzuat gereği burs almaktan vazgeçen öğrencilerin bursu vazgeçtiği tarih itibarıyla kesilmekte ve almakta oldukları öğrenim türünde bir daha burs verilmemektedir.
Sınıfta kalmak diye bir şey yok. Aynı derslerin hepsini tekrar almak zorunda kalırsa GANO 2 altına düşer, burs kesilir. Yıllık gano 2.0 altına düşerse kesilir.
Genel başarı ortalaması 4,00 üzerinden en az 2,50 (100 üzerinden not veren okullarda 65) olup, öğretim kurumunca başarılı sayılan ve bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkını kazanan öğrencinin bursu ertesi yıl devam eder. (Not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız derse müsaade edilir.)
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Bir öğrencinin alttan en fazla 3 dersi olmalıdır. 3 dersten fazla alttan ders alan öğrencilerimiz aştığı her ders için 1 dönem dersini alamaz. Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz.
KYK bursunun öğrenim kredisine dönüşmesi için genel ortalama baz alınır. 1 dönem 1.80 2. Dönem 2.20, ortalamanız 2.00 olursa burs krediye dönüşmez.
Evet alttan kaldığın her ders için akts(kredi) başına ücret ödüyorsun; Örnek veriyorum 3 akts bir dersin var ve okulun 1 akts 150 lira fiyat verdi 3*150= 450 tabi bu 1 ders için ödeyeceğin ücret. Bu kesin değil, üniversitesine göre değişir.
Alttan dersi olan ve/veya üst dönemden ders alabilme koşulunu sağlayan öğrenciler, mevcut dönem derslerinin kredi/AKTS miktarının yarısı kadar fazla ders seçimi yapılabilir. Örneğin; dönem AKTS miktarı 30 ise bu miktarın yarısı kadar daha ders eklenerek toplamda AKTS miktarı 45 AKTS ye kadar çıkarılabilir.
Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı verilmez. Bu durumda, öğrenci kalmış olduğu dersi daha sonraki dönemlerde yeniden alarak geçmek zorundadır.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Son sınıf öğrencilerinden okulu bitirenlerin bursları, güz dönemi sınavlarının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir. Ancak, ilköğretim ikinci kademe son sınıf öğrencilerinin bursları ortaöğretim kurumlarına devam etmeleri halinde kesilmez. Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.
Madde 25 — Burs almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında bursu kesilir. Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir.
ÖSYM giriş burslarının azami öğretim süresi şöyledir: Önlisans programlarında 4 yıl, dört yıllık lisans programlarında 7 yıl ve altı yıllık programlarda ise 9 akademik yıl olarak yurt içinde geçerlidir.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Yukarıda belirtilen burslardan birine hak kazanan öğrencinin eğitim gördüğü programda genel not ortalamasının (CGPA) 4,00 üzerinden 2.00'ın altına düşmesi halinde bursu iptal edilir. Ancak, genel not ortalamasının tekrar 2.00'nin üstüne çıkması halinde tam burslu veya indirimli statüsünü tekrar kazanır.
Öğrencilerin rahatlaması için belirtmekte fayda var: KYK bursu, alttan ders kaldığınızda kesilmez. Ancak, dikkat edilmesi gereken önemli bir kriter vardır. Not ortalaması (AGNO) 2.00'nin altına düşer veya dönemlik puan 53.33'ten düşük olursa, bursunuz kesilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri