Aluminyum yüzeylerde astar olarak, literatürde “etch/wash primer” olarak bilinen, içinde aşındırıcı kimyasallar olan özel astarlar kullanılabildiği gibi -yeterli derecede temizlik ve pürüzlendirme işlemini takiben- akrilik boyalar ve bazı Epoksi tipleri de astar olarak kullanılabilir.
Aluminyum ve Galvaniz yüzeyler genelde parlak, pürüzsüz yüzeylerdir. Çeşitli sebeplerden (estetik görünüş, korozyona karşı korumanın artırılması vs.) dolayı aluminyum ve galvaniz yüzeylerin boyanması istenebilir.
Metalik pigmentler temelinde Alüminyum boya. Yüksek kaliteli, lekesiz ve aşınmaya dayanıklı korozyon koruması sunar. Tüm metal yüzeyler için uygundur.
Alüminyum profil statik boyama özel boya tabancaları ile boyaması yapılır. Boya tabancadan geçerken, eletrostatik toz boya parçaları kabin içinde hedeflenen malzemeye yapışır. Boyama işlemini akabinde kaplama işlemi de oluşmuş olur.
Alüminyum profillerin boya gereksinimi yoktur. Arzu edilen renkte eleksol işlemine tabi tutularak profiller kullanılarak işlevselliği kazandırılır. Müşterinin kullanmasına uygun hale gelen alüminyum doğrama fiyatları kalite ve zarafeti yanında oldukça uygundur.
İlgili 30 soru bulundu
Alüminyum Rulo çekici bir görünüme sahip olması için ayrıca yüksek direnç sağlamak için iki kez pişirilmiş boyanır. Dış cephe paneller için Polyester veya PVDF boyalarıyla Alumax Alüminyum Levha Boya Hatlarında yüksek kalite ile boyanır.
Boya Yüzeyi
Kompozit paneller dünyadaki en son teknoloji olan bobin boyama teknolojisi ile boyanmaktadır. Üretimde Akzo Nobel firması tarafından Saray için özel olarak geliştirilen Multilayer PVDF ve Antigraffiti PVDF boyaları kullanılmaktadır.
Selsil Sprey Boya Beyaz Alüminyum Ahşap, metal, seramik, plastik, beton, kağıt, kumaş, cam, karton gibi yüzeylere uygulayabilirsiniz. İNTERNET MAĞAZAMIZA ÖZEL FİYAT!
Alüminyum ve alüminyum alaşımları, "kromat kaplama" veya "kromatlama" adı verilen, korozyona dayanıklı bir dönüşüm kaplamasıyla işlenir. Genel yöntem; alüminyum yüzeyini temizlemek ve ardından bu temiz yüzeye konsantre kromat kaplama ürünü kullanılarak asidik bir kromat bileşimi uygulamaktır.
Hammerite metal boyası gibi metal boyalar, çoğunlukla her yüzeyde kullanılmaya uygundur. Antipas ve astar özelliğine de sahip olan bu metal boyaları, her çeşit metal yüzeyi boyamak için idealdir. Standart metal boyalarının yanı sıra kullanılan sprey metal boyası çeşitleri ise boyama işlemini büyük ölçüde kolaylaştırır.
Limon suyu ve tuz karışımı, alüminyum yüzeylerin kararmasını gidermede etkili olabilir. Kararan bölgelere limon suyu ve tuz karışımını sürün, biraz ovalayın ve sonra iyice durulayın. Alaşım alüminyumun kararmasını gidermek için özel alüminyum temizleyici ürünler kullanabilirsiniz.
Solvent içerikli olan boya çözücüler ortam sıcaklığında çalışır ve genelde her türlü metal için uygundur. Özellikle prinç, zamak, alüminyum ve demir malzemelerde hızlı sonuçlar verir.
SEBEBİ: Uygulama viskozitesinin yüksek olması, uygun tiner kullanılmaması, uygulama basıncının çok yüksek olması, boya ile yüzey arasında asın sıcaklık farkı, boya tabancasının yüzeye çok yakın tutulması, çok kalın uygulama yapılması.
Hidrokarbon reçine esaslı, alüminyum toz ihtiva eden son kat boyadır. Kalorifer, soba , demir parmaklık vb.. metal yüzeylerde kullanılır.
Alüminyum bilindiği üzere dayanıklı bir metaldir. Fakat çeşitli korozif ortamlarda alüminyumun direnci yeterli değildir. Bu nedenle alüminyumun eloksal kaplanması gerekmektedir.
Yağlı boya, demir için en iyi boya seçenekleri arasındadır. Seçtiğin boya mat ya da ipek mat yağlı boya olmalıdır. Çünkü sürüldüğü yüzeyde uzun süre tutunabilir ve kalitesi yüksektir. Kolay boyanır ve kötü hava şartlarına uzun süre direnebilir.
Eloksal tabakası çok sert ve böylece aşınmaya karşı çok dayanıklı olduğundan, alüminyuma üstün özellikler kazandırır. Eloksal kaplama çeşitli asit ve diğer kimyasallara karşı dayanıklı olduğundan, birçok ortamda alüminyumu korozyona karşı korur.
Özellikleri. Alüminyum, yumuşak ve hafif bir metal olup mat gümüşümsü renktedir. Bu renk, havaya maruz kaldığında üzerinde oluşan ince oksit tabakasından ileri gelir. Alüminyum, zehirleyici ve manyetik değildir.
Alüminyum Eloksal Kaplama, alüminyum malzemeye koruyucu bir kaplama işlemidir. Bu işlem, alüminyum yüzeyini oksit tabakası ile kaplamak suretiyle gerçekleştirilir. Oksit tabakası, alüminyumun doğal olarak oluşan bir tabakasıdır ancak eloksal kaplama işlemi ile bu tabaka kalınlaştırılabilir ve sertleştirilebilir.
Aluminyum yüzeylerde astar olarak, literatürde “etch/wash primer” olarak bilinen, içinde aşındırıcı kimyasallar olan özel astarlar kullanılabildiği gibi -yeterli derecede temizlik ve pürüzlendirme işlemini takiben- akrilik boyalar ve bazı Epoksi tipleri de astar olarak kullanılabilir.
Akrilik Sprey Boya: Cam, taş, metal, ahşap, karton, lastik ve plastik yüzeylerde kullanılmak için tasarlanmış kalıcı ve cilalanabilir boyadır.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz.
Akrilik boya, metal yüzeylerde sıklıkla tercih edilen bir boya türüdür. Bu boya, su bazlı olduğu için hızlı kurur ve dayanıklı bir yüzey oluşturur. Ayrıca, geniş bir renk yelpazesine sahiptir böylece istediğiniz renkte metal yüzeyler elde edebilirsiniz.
Kompozit panel boyama için her dış cephe yüzeyinde olduğu gibi öncelikle temizlenmesi ve gerekliyse yüzeyin kazınması/zımparalanması gerekmektedir. Yüzeyin temizliği sonrası özel üretim boyalar ile artık boya işlemine geçilebilir.
Kompozit malzeme, farklı fiziksel ve kimyasal özelliklere sahip iki malzemenin birleşimidir. Birleştirildiklerinde, belirli bir işi yapmak için özelleşmiş bir malzeme oluştururlar. Örneğin; daha güçlü, daha hafif veya elektriğe dayanıklı hale gelmek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri