Aç Aman Bilmez, Çocuk Zaman Bilmez Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: aç hiçbir mazeretle susturulamaz, çocuk da istediği şeyi hemen elde etmek ister.
"Aç aman bilmez" ifadesi, bir insanın temel ihtiyaçlarından biri olan yiyeceğe ulaşamadığında ne kadar öfkeli, sabırsız ve kontrolsüz olabileceğini belirtir.
[1] Uzun zaman bir nesnenin yokluğunu çeken kişi, kudurmuş gibi ona saldırır. Gözü başka şey görmez.
[1] Küçük de olsa bir iyiliğin değerini bilmeyen, ona karşı teşekkür duygusu beslemeyen kişi,daha büyük iyiliklerin değerini de bilmez; onlara karşı da duygusuz kalır.
Atasözü [1] Aç, hiçbir mazeretle susturulamaz. Çocuk da bir şey istedi mi, beklemek bilmez.
İlgili 37 soru bulundu
Herkes kendi ayıbını bilmez Atasözünün Anlamı: İnsanlar genellikle kendi hatalarını veya eksikliklerini görmekte zorlanırlar, ancak başkalarının hatalarını kolayca fark ederler. Bu atasözü, bireylerin kendi hatalarını kabullenmekte zorlandıklarını ve genellikle başkalarını eleştirme eğiliminde olduklarını belirtir.
" Atasözünün Anlamı: Basit bilgilere hakim olmayan kişi, daha karmaşık konularda da bilgili olamaz. Temel bilgisi olmayan, ileri seviyede bilgi edinemez.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
İnsan ne kadar bilgili olursa olsun, her şeyi aklında tutamaz, birçoklarını unutur.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder.
Atasözü [1] Aç, hiçbir mazeretle susturulamaz. Çocuk da bir şey istedi mi, beklemek bilmez.
Hasta olmayan, sağlığın kadrini bilmez Atasözünün Anlamı: Sağlıkla ilgili sorunlar yaşamayan ya da bir hastalıkla karşı karşıya gelmeyen bir kişinin, sağlığın değerini tam anlamıyla kavrayamayacağını belirten bir atasözüdür. Ancak bir sıkıntı veya zorluk yaşandığında o nimetin kıymeti anlaşılır.
Açık Ağız Aç Kalmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Kişinin istediği şeyleri uygun şekilde söylemeyi bilmesi onun istediklerini öyle ya da böyle elde etmesini sağlayacaktır. Ne aradığını, ne istediğini bilen ve bunları dillendiren kimse aradığını da istediğini de bulur.
[1] Yaşayan kimse bir işe yaramalıdır. Bir işe yaramayan kişi, ölü kişi gibidir.
[1] "Kişinin kaprislerine yakınları bir süre katlanabilirler. Ama bu naz devam edecek olursa etrafındakilere de sıkıntı verir" anlamında bir söz.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
[1] Fırsatı yakalamak, kimi kez çok kolaydır. Ancak, zamanı kollamak gerekir.
Kaçan Balık Büyük Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden kaçırılan fırsat gözde büyütülür.
[1] Bir sır, dosta bile açılmamalıdır. Açılırsa o da kendi dostuna anlatır. Bundan üçüncü kişi duyar. Böylece sır yayılır, sır olmaktan çıkar.
"Başa gelmeyince bilinmez" Atasözünün Anlamı: Bir durumu veya olayı tam olarak anlamak için onu bizzat yaşamak gerekir. İnsanlar, başkalarının yaşadıklarını tam olarak anlamadan yargıda bulunmamalıdır.
Sağ Baş Yastık İstemez Atasözünün Anlamı Nedir? (
Sağlığı yerinde olan bir insanın durup dururken yattığı pek görülmez. Eğer yatmak istiyorsa, bilin ki o hastadır. Mutlu, yaşama sevinci ile dolu ve sağlıklı olan insan durup dururken başını yastığa koymak istemez.
"insanı alışkanlıklarından, huylarından vazgeçirmek mümkün değildir" anlamında kullanılan bir söz.
Atasözü : Öğrenmenin yaşı olmaz. Açıklaması : İnsan istedikten sonra her yaşta. eğitilebilir.
"Açılan solar, ağlayan güler" Atasözünün anlamı hayatın geçici ve değişken olduğunu, zor zamanların ve mutsuzlukların bir süre sonra yerini mutluluğa ve huzura bırakacağını ifade eder.
"işi yapacak olanda yeteri kadar güç bulunmadıkça başkalarının küçük katkılarıyla sürekli ve büyük bir iş yürütülemez" anlamında kullanılan bir söz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri