Doğrulanmış Cevap Cevap: Amcamızın oğlu bizim kuzenimiz olur.
Bütün aile fertlerinin bulunduğu ailedir. Bir kimsenin amcasının oğlunun oğlu onun "kuzeninin oğlu" olur.
Kuzen veya böle, bir kimsenin ebeveynlerinin kardeşlerinin evlatlarından her biri. Kız kuzenler için kullanılan kuzin sözcüğü günümüzde yavaş yavaş kullanımdan kalkmaktadır. Bir kimsenin teyze, hala, amca ve dayı çocukları o kimsenin kuzenleridir.
Kuzen; Teyze, dayı, hala, amca çocuklarıdır. Yeğen; erkek veya kız kardeşinin çocuklarıdır. Kuzen; Teyze, dayı, hala, amca çocuklarıdır.
Emmi oğlu, amca oğlu.
İlgili 34 soru bulundu
Yeğen, kişinin kardeşin ya da kuzenin çocuğu. Yeğen sözcüğü bazı bölgelerde akrabalık bağı olmasa da kendinden yaşça küçük çocuklar için kullanılabilir.
Yazım hatası yapılan amcaoğlu kelimesi tüm kaynaklara göre bitişik yazılması gerekiyor. Pek çok birey her ne kadar ayrı yazarak yazım hatası yapsa da doğrusu her zaman bitişik olmalıdır. Her birey amcaoğlu sözcüğünü "amcaoğlu" şeklinde bitişik olarak kullanmalıdır.
Yeğen kelimesinin sözlükte ise sahip olduğu çeşitli anlamlar bulunmaktadır. Sahip olduğu ilk anlamın; kardeş, amca, hala, dayı veya teyzenin çocuğu olduğu ifade edilebilir. Aynı zamanda yaşlı kişilerin kendilerinden küçük kişilere seslenme şekli olarak da yeğen ifadesi kullanılmaktadır.
Kişinin üçüncü dereceye kadar olan hışmı ile evlenmesi yasaktır. Ancak dayı, hala, teyze, amca çocukları olan dördüncü derece hısım ile evlilik gerçekleştirilebilir.
Nâmahrem: Haram olmayan, yani bir kadının evlenmesinde; dinen bir mahzur olmayan erkek demektir. Babası, kayınpederi, oğlu, kocasının eski hanımından olan oğlu, kardeşi, erkek ve kız kardeşlerinin oğulları, amcası, dayısı, süt kardeşi...
Öz Türkçe bir sözcük olan yeğen kelimesi, bazı yerlerde kuzen sözcüğünün yerine kullanılsa da iki kelimenin kökeni de anlamı da birbirinden farklıdır. Bir kişinin erkek ya da kız kardeşinin çocuklarına yeğen denir.
Bu bağlamda kuzen çocuğu neyim olur sorusu gündeme gelmektedir. Kuzeninizin çocuğu için net bir kavram yoktur. Ancak çoğunlukla akrabalık olduğu için yeğen olarak kabul edilir.
Türkçe'de “kardeş çocuğu” anlamına gelen ve yaygın biçimde amca, hala, dayı ve teyze çocukları için de kullanılan yeğen kelimesinin Arapça'da özel bir karşılığı bulunmayıp bunun yerine erkek veya kız kardeşin oğlu yahut kızı, ikinci grup yeğenler için de teyzeoğlu, amcaoğlu, teyze kızı, hala kızı gibi ifadeler ...
Doğrulanmış Cevap. Cevap: Ablamın çocuğu benim "yeğenim" olur.
Kendisi, kız kardeşi veya teyzesinin kızı olur. sorular? Kuzen.
Merhaba, Kuzenin kuzeni senin hiçbirşeyin olmaz. Akrabalık bakımından. Hala kızına/oğluna kuzen adı verilmektedir.
Eğer ablanızla evlenmiş olsaydı, onunla evli bulunduğu sürece sizinle —ikinci bir eş olarak- evlenemezdi, iki kız kardeşi aynı zaman içinde birden almak, nikahlamak caiz değildir. Ama mesela ölmüş bir kadının kız kardeşi ile (yani baldız ile) evlenmek caizdir.
“Dinimizde, kuzen olarak nitelendirilen, amca, dayı, hala ve teyze çocuğuyla evlenmesi caiz görülmüş ama çok da tavsiye edilmiş de değil. Uzak evlilikler tavsiye edilmiş. Ama sınır odur. Ondan sonrası 'Haramah' dediğimiz, evlilikleri kesin bir şekilde haram kılınan kişilerdir.
Evlenmek asla caiz değildir. Nisa suresinin 23. âyet-i kerimesinde haram olduğu yazılıdır. Ablanızın kızının kızı ile de ve bütün torunları ile evlenmeniz caiz değildir.
erkek yeğen ne demek? Nephew.
Kuzenin olur. Kardeşinin ya da kuzenlerinin çocuğu senin yığenin oluyor.
Merhaba, ✦ Abimizin oğlu bizim yeğenimiz olur. Anne tarafı, Annemizin kız kardeşi bizim teyzemiz olur.
Doğrulanmış Cevap
Amcamın oğlu, baba tarafından 1. dereceden kuzenim olur.
Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, kelime gerçek bir akrabayı ifade etmese de küçük harfle yazılmalıdır.
Akrabalık adı olup lakap veya ünvan olarak kullanılan kelimeler büyük harfle başlar: Baba Gündüz, Dayı Kemal, Hala Sultan, Nene Hatun; Gül Baba, Susuz Dede, Telli Baba vb. UYARI: Akrabalık bildiren kelimeler küçük harfle başlar: Tülay ablama gittim. Ayşe teyzemin keki çok güzel.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri