Amenerrasulu duası, Miraç gecesinde Peygamberimiz (sav)'e nazil olmuştur. Tüm kötülüklerden korunma duası, cennet hazinesinden indirilen çok değerli bir duadır. Amenerrasulu okumanın fazileti o kadar büyüktür ki, bir ev ortamında üç gece okunursa şeytan o eve asla yaklaşmaz.
Amenerrasulü duası kişinin iman etmesi gereken şeylere iman ettiğini açıklamasına vesile olan duadır. Anlamında da Peygamberin indirilen kitaplara, meleklere ve diğer iman edilmesi gereken şeylere iman ettiğini, bizlerinde etmesi gerektiğini açıklar.
Amenerrasulü okuyan kimse Allah'ın himayesine girer. Amenerrasulü duası bir kağıda yazılıp suya atılırsa ve bu sudan içilirse maddi manevi hastalıklar kalkar. Amenerrasulü okumak yangın gibi afetlere karşı korur.
-Yine Amene'r-rasulü ayetleri hakkında ''Kim onları geceleyin okursa o ayetler okuyanın günahlarının af olunmasına yeter'' buyurması sebebiyle, bu amelin faziletini bilenler, Ümmeti Muhammed'e yatsı namazından sonra mutlaka Amenerrasulü okumayı tenbih etmişlerdir.
Rivayetlerden anlaşıldığı kadarıyla, "Amenerrasulü" okunurken her dua lafzından sonra değil, okuma bittikten sonra "Âmin" denilmelidir. Her durakta "âmin" denilecekse dahi, kalben, ses çıkarmadan denmelidir.
İlgili 37 soru bulundu
Yatsı namazlarından sonra okunan ve çok tesirli bir dua olarak bilinen "Amenerrasulu", Bakara Suresi içerisinde bulunmaktadır.
Amenerrasülü duası, Bakara Suresi'nin son 2 ayeti olarak bilinir. Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip bu ayet, gelebilecek felaketlerden korunmak için okunur. Bu ayet, Miraç gecesi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e vahyedilmiştir.
Sûre okurken, Euzü ve besmele okunur. Âyet-i kerime okurken, âlimlerin çoğuna göre, yalnız Euzü okunur, Besmele okunmaz. Mesela Âyet-el kürsi, Amenerresulü, Hüvallahüllezi gibi âyetleri okurken Besmele çekmek gerekmez.
Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Rivayetlerden anlaşıldığı kadarıyla, "Amenerrasulü" okunurken her dua lafzından sonra değil, okuma. bittikten sonra amin denilmelidir.
Allâh'ım! Senden başka ilâh yoktur, Seni her çeşit kusurdan tenzîh ederim. Ben nefsime zulüm edenlerdenim." Bununla duâ edip de icâbet görmeyen yoktur. *"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."
Peygamber “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur.
tüm kapılar açılsın istiyorsan. 1 bardak suya bunları okursun. 1 bardak suya 13 defa ayet-el kürsi.
Bu nedenle Müslüman âlemi için çok mühim bir yere sahiptir. Amenerrasulü, yatsı namazlarından sonra okunmaktadır.
(Bakara-286) Amenerrasulü Duası Türkçe anlamı "Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü'minler de (iman ettiler).
Peygamberimiz aleyhisselam Yatsı Namazı sonrasında 'Amenerrasulü' ayetlerini okurdu. İmanın tazelenmesi açısından yatsı namazı sonrası Amanerrasulü duası okunmaya devam edilmelidir. Bunun dışında yatmadan önce okunan dualar da Yatsı namazı sonrası okunur.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke. Hz. Peygamber, bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi.
Dualar okunurken besmele çekilmesi sünnet olarak kabul edilir. Bu nedenden dolayı Ayetel Kürsi duası da okunmadan önce euzü besmele çekilmesi gerekir. Kişiler dua veya sure okuyacağı zaman besmeleyle başlar. Ayetel Kürsi genellikle namazlardan sonra daha çok okunur.
Sual: Arefe günü okunan 1000 İhlas-ı şerifi okurken, namazlardan sonra okunan 11 İhlas-ı şerifi okurken, ilk başlarken euzü besmele çekilir, sûre aralarında ise sadece besmele çekilir diye biliyorum. Doğru mu? CEVAP: Evet, doğru.
Tevbe Suresi'nin başında besmele bulunmaması hakkında İslam bilimcileri iddialar öne sürmüşlerdir. Ali'nin bir rivayetine dayandırılan iddiaya göre surenin yaptıkları antlaşmaları bozan paganlara bir uyarı niteliği taşımasından dolayı başına besmele yazılmamıştır.
(Şöyle diyerek dua ediniz): "Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme.
“O'nun elçileri arasında ayırım yapmayız” ve “İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz rabbimiz, gidiş sanadır” dediler. Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma!
Bakara suresinin son 2 suresi de peygamberimize Miraç gecesi vahyedilmiştir. Çok önemli olan bu iki ayetin özellikle yatsı namazından sonra okunması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri