Başvuru sonrası onay işlemi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ortalama olarak 14-16 ayı bulmaktadır.
İki yıl sonra, yatırımın işe yaradığı ve belirli sayıda iş yarattığı doğrulandığında, yatırımcılar kalıcı oturma izni (yeşil kart) alabilirler. Amerika'da şirket kurarak oturma izni imkanı verecek olan EB-5 vizesi iki aşamalı bir süreçten oluşur.
Amerikan vatandaşı olmak için beş yıllık daimi ikamet şartı olmasına karşın, vatandaşlığa kabul başvurunuzu bu beş yılın tamamlanmasına 90 gün kala ABD Yurttaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) gönderebilirsiniz.
Yatırım yaparak oturma izni almak isterseniz aşağıdaki kurallar geçerlidir: EB5 vizesi almak. Bir ABD işletmesine minimum 500,000 dolar yatırım yapmak.
Cevap: Amerika'da ev alan vatandaşlık hakkına sahip olamıyor, fakat orada ev aldıktan sonra iş kuran birisi çalışma vizesi alabilir.
İlgili 18 soru bulundu
90 günlük vize süreniz dolduktan sonra 6 ay süreli (en fazla 6 ay) turistik amaçlı oturma iznine Göç İdaresi Müdürlüklerinden başvurabilirsiniz.
Mississippi ve Arkansas eyaletleri gibi ortalama konut fiyatları yaklaşık 125.000$'dır ve bu da bu alandaki endeksin 54 olması anlamına gelmektedir. Bir konut için ortalama kira ise yaklaşık 900$ civarındadır. Arkansas eyaleti, Amerika'daki en düşük konut giderlerine sahip eyalettir.
2022 ve 2023 Amerika Saatlik Asgari Ücret Tablosu
Adil Çalışma Standartları Yasası (FLSA) 2009 yılında yürürlüğe girmiş ve Amerika'da saatlik asgari ücret 7.25$ olarak belirlenmiştir. 2023 yılında da aynı oran geçerli olmakla birlikte eyaletlerin kendi tarifelerini belirlemelerinde herhangi bir engel yoktur.
Amerika EB-5 Yatırımcı Vizesi Başvuru Koşulları
⦁ Amerika EB 5 yatırımcı vizesine başvuru yaparak Green Card sahibi olmak ve Amerika vatandaşlığına adım atmak için, Amerika'da $ 500,000 değerinde bir yatırım yapmanız gerekmektedir.
Amerika'da en çok kazanan meslekler ve maaşları listemizin en üst sırasında anestezi uzmanları yer alıyor. Anestezi uzmanı, basit olarak tanımlamak gerekirse, hastayı ameliyata hazırlama aşamasında cerrahi müdehale sırasında ağrı duymaması için yapılan işlemleri yöneten hekimdir.
Belgeleri teslim ettikten sonra başvuru incelenecektir. Başvurunuzun işleme koyulması 30 gün kadar sürebilir. Avrupa Birliği'nde aile birleşimi vize almak için başvuru süreci, başvuru inceleme süreci için 4 ila 8 ay sürer. Bu nedenle ABD aile birleşimi vizesi için bekleme süresi en az 3 aydır.
Amerika vatandaşı ile evlilik suretiyle vatandaşlık kazanmak için ABD dışında başka bir ülkeden green card başvurusu yapmanız halinde süreç biraz farklılaşmaktadır. Bu durumda başvurunuzu, DS-260 formunu kullanarak National Visa Center (NVC) üzerinden yapmanız gerekmektedir. Bu süreç ortalama 4 ay kadar sürmektedir.
ABD Vatandaşı Olmanın Yolları
En az 5 yıl süredir Green Card sahibi olmak ya da en az 3 yıl süredir bir ABD vatandaşı ile evli olmak. Başvuru sırasında 18 yaşını doldurmuş olmak. Temel düzeyde İngilizce okuyabilmek, yazabilmek ve konuşabilmek. N-400 Vatandaşlık Başvuru Formunu doldurmak.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika'da bir işvereninAmerikan Çalışma Bakanlığı'ndan onaylanmış bir iş sertifikası alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvuru yapar.
Yalnızca sermaye aktararak, bir başka deyişle Amerika Birleşik Devletleri'ne ciddi bir anapara akışı sağlayarak green card almak isteyenlerin 500 bin dolar ile 1 milyon doları gözden çıkarması lazım.
Amerika doğum yoluyla vatandaşlık veren ülkelerden biridir. Amerika'da doğum yoluyla vatandaşlık almak isteyen anne adayları, bebeğini Amerika'da doğurmak istemektedir. Bu sayede Amerika'da doğan çocuk, otomatik olarak Amerikan vatandaşlığı alarak çifte vatandaşlık statüsüne geçebilir.
Amerikan vatandaşı birisiyle evli olmanız durumunda sizin de Amerikan vatandaşı olabilmenizin yolu açılmaktadır. Ancak bunun için bir süre beklemeniz gerekir. Öncelikle belirtmek gerekiyor ki evlilik yoluyla vatandaşlık, doğrudan mümkün değildir.
Amerika'da yaşam masrafları, yılda yaklaşık 10.000 ila 18.000 ABD Doları arasındadır ve bu da aylık ortalama 1.000 ila 1.500$ eder. Buna konaklama masraflarınız, oda ve yemek, yemek, seyahat, ders kitapları, hava koşullarına uygun giysiler ve eğlence masrafları da dahildir.
2010 yılında yapılan ankete göre işi olan kişiler günde ortalama yedi buçuk saat çalışıyor. Tam zamanlı işlerde çalışan erkekler günde ortalama 8,2 saat çalışırken kadınların günde ortalama 7,8 saat çalıştığı görülüyor.
AMERİKA ASGARİ ÜCRETİ NE KADAR? ABD'de asgari ücret saatlik olarak hesaplanmaktadır. Bunun dışında aylık olarak asgari ücreti 7,25 USD/saat olarak hesaplarsanız en düşük 1200 dolar en yüksek ise 2400 dolarlık bir ücret ortaya çıkar.
Türklerin ABD'de en yoğun olarak yaşadıkları eyaletler New York, Kaliforniya, New Jersey, Florida, Teksas ve Illinois'tir. Türkler şehir olarak da Paterson, New York, Miami, Chicago, Boston ve Los Angeles şehirlerinde yoğunlaşmışlardır.
Amerika'da ev ve emlak satın almak çok ütopik ve zor bir süreçmiş gibi gözükse de işin aslı pek de öyle değildir. Doğru profesyonellerle çalışarak veya kendiniz uğraşarak vizeye gerek olmaksızın sadece pasaportunuz ile Amerika'da ev veya emlak sahibi olabilirsiniz.
Türkevi (İngilizce: Turkish House), Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde bulunan bir gökdelendir. Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olan binada ülkenin başkonsolosluğu ve Birleşmiş Milletler nezdinde daimi temsilciliği hizmet vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri