Amerika: Atıştırmalıklarla dolu bir kahvaltı Bacon, yumurta, krem peynir, donut, domuz sosisi, meyve, yumurta, waffle, pancake ve mısır gevreği gibi bol çeşitli bir kahvaltıdan hoşlanan Amerikalılar, sabahları güne kahvaltı eşliğinde filtre kahve ile başlarlar.
Amerika'da bir kahvaltı
Bir Amerikan kahvaltı masasında domuz pastırması, kızarmış yumurta, domuz sosisi ama özellikle waffle, pancake ve mısır gevreği olmazsa olmazdır. İçecek olarak her zaman tercihleri filtre kahvedir.
Kızartılmış ekmek ve çeşitli kurabiyelerle tüketilen bu iştah açıcı kahvaltıya genellikle çay eşlik eder. Siyah çay da bulabilirsin ama İngilizler kahvaltının yanında genellikle sütlü ya da kremalı çayı tercih ederler.
Tıpkı bizim kültürümüzde olduğu gibi Alman mutfağında da kahvaltıda çay veya kahve gibi sıcak içeceklere yer verme alışkanlığı var. Ancak Almanlar çoğunlukla kahveyi tercih ediyor.
Rus kahvaltı sofrasında reçel, marmelat gibi tatlı çeşitleri rağbet görmezken; süt, kahve, kokulu siyah çayve meyve suları tipik kahvaltı içecekleridir. Her bölgenin coğrafi koşullarına uygun ayrı bir mutfak kültürü ve damak tadı vardır.
İlgili 34 soru bulundu
İtalya: Cornetto ve cappucino ikilisi
Bu arada olur da İtalya'da sabah cappucino yerine filtre kahve isterseniz, anında turist olduğunuzu anlayabilirler. Çünkü İtalyanlar sabahları cappucino'dan başka bir şey içmezler.
Çin Kahvaltı Geleneği
İlginç ve zengin bir kahvaltı kültürüne sahip olan Çinliler genellikle “Youtiao” ismi verilen kızartılmış uzun hamur çubuklarının yanında soya sütü tüketiyor. Aynı zamanda tatlı ya da tuzlu malzemelerle hazırlanan tofu pudinginin de sıkça tüketildiği Çin kahvaltısında noodle veya pilav da yeniyor.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
italyanlar kahvaltıda cappuccino ve cornetto dışında cantucci ya da biscottini tagliati adı verilen bademli bisküviler ve çeşitli marmelatları sıklıkla tüketirler.
Kahvaltı ve öğle yemeği
Türkiye'de insanın aklına döner ekmek ve köfte ekmek gelse de, Hollanda'da bundan kastedilen, sürme çikolata, fındık ezmesi (pindakaas), çikolata parçacıkları (vlokken, hagelslag), salam, sosis ve peynir gibi şeylerdir.
7- Alman Kahvaltısı!
Alman sosisi, çeşit çeşit peynir ve ekmekten oluşuyor. Bu lezzetlere eşlik eden bir de kahraman var tabi; kah-ve!
Kanada kahvaltısı
Mayasız hamurdan yapılan bir tür hamur tatlısıyla geleneksel olarak patates püresi, lahana turşusu, kıyma, peynir ve meyve içerir. Ve tüm bunların üzerine cila çekmek için biraz sosis ve kızartılmış tost ekmeği yiyebilirsiniz.
Tipik bir Venezuela kahvaltısı, dünyanın en iyi kahvaltı sıralamasında birinci sırayı hak etmektedir. Meşhur Arepa adlı yemek kahvaltıyı oluşturur. Arepa, tereyağı, tuzlu beyaz peynir, et, tavuk, omlet, siyah fasulye ve diğer sebzeler ile hazırlanır.
Bacon, yumurta, krem peynir, donut, sosis, meyve, bagel, reçel, yumurta, waffle, pancake ve mısır gevreği gibi bol çeşitli bir kahvaltıdan hoşlanan Amerikalılar, sabahları güne kahvaltı eşliğinde filtre kahve ile başlarlar.
İngiliz kahvaltısında kızarmış ekmek, tereyağı, mantar, domates, fasulye, jambon, bacon, sosis, reçel ve marmelatlarla bir araya getirilmiştir. Ayrıca kahvaltının yanında içilecek içecek de, bizim gibi çay olur. Bir fincan sütlü çay İngiliz kahvaltısına eşlik eder.
Kore'de kahvaltı kültürü yok, ana öğünlerde tüketilen tüm yemekler kahvaltıda da yeniyor. Kahvaltı sofralarında genellikle çorba, tavuk gibi yemekler tüketilirken ekmek yerine de pilav kullanılıyor. Kore yemeklerinin tamamı aynı anda sofraya koyuluyor.
İsveçliler genellikle hafif bir kahvaltı tercih ediyor. Ekmek, kahve, yoğurt dolu bir kâse veya herhangi bir süt ürünü İsveç'in kahvaltı masalarını süslüyor. Pek çok meyvenin yanında çilekli yulaf da sık tercih ediliyor.
Belçika Belçika'da kahvaltıda kaşar peyniri, yağ ve reçel türevleri, ekmek, kruvasan bulunuyor.
Ekmek Yerine Pirinç
Tuz ve yağ kullanılmadan pişirilen pirinç, Japon mutfağının ayrılmaz bir parçası. Ekmek yerine pirinç kullandıkları ve hayatlarından unu çıkardıkları için de her zaman ince kalmayı başarabiliyorlar.
Ekmek yok, pirinç var
Zira pirinci hiç tuz ve yağ kullanmadan, haşlayarak yiyor Japon dostlarımız. Yani şöyle de düşünebilirsiniz bizim kültürümüzde nasıl her sofrada ekmek varsa ve onu yemek zorunda hissediyorsak onların ekmeği de haşlanmış pirinç. Hatta Japonca'da "yemek yemek" diye bir şey yok "pirinç yemek" var.
Doymuş yağ, şeker ve işlenmiş gıdaları yasaklarken yoğun, yüksek lifli sebzeleri ve yağsız protein kaynaklarını vurgular. Buğulanmış pirinç, erişte, balık, soya peyniri, natto, deniz yosunu, taze ve pişmiş meyve ve sebzeler Japon diyetinin temel yiyecekleri. İlave şeker ve yağ oranı son derece düşük tutuluyor.
Lavaş ve reçelle İran
Tabii bir farkla. Burada kruvasan değil, taze lavaş ekmekler oluyor sofrada. Genellikle reçelle birlikte yenen lavaşların yanında özellikle de önemli bir misafir varsa hallm de bulunabiliyor. Halim kıyma, kimyon ve az miktarda şekerle hazırlanan bir kahvaltılık ve ülkede çok seviliyor.
Türk kahvaltısının içeriği birden çok çeşit peynir, zeytin, reçel, bal, kaymak, tereyağı veya zeytinyağı, domates, salatalık, kuruyemiş, yumurta çeşitleri, simit ve börek çeşitlerinden oluşur. Dünyanın geri kalanında bu gıdaların çoğu kahvaltıda tüketilmez.
Özellikle kahvaltı sofralarımızda yerel ürünlerin ayrı bir yeri var. Tereyağı, bal, peynir, kükü, lavaş, tandır ekmeği, Azerbaycan çayı ve tatlılarını bu yerel ürünlerimiz arasında sayabiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri