A. Yabancılar kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye'de işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler.
2644 numaralı Tapu Kanunu'nun 35. maddesine göre yabancı uyruklu kişiler, yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den ev satın alabilirler. Yabancıların gayrimenkul satın almaları için Türkiye'de oturum iznine sahip olmaları gerekmemektedir.
Yabancı ülke vatandaşları, kanuni çerçevede Türkiye sınırları içerisinde yer alan işyeri yahut konut olarak kullanmak üzere gayrimenkul satın alabilmektedir.
Maddesi uyarınca, yabancı uyruklu gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı kaldırılmıştır. Tapu Kanunu'nun 35. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı'nın belirlediği 195 ülkenin vatandaşı karşılıklılık şartı aranmaksızın ve yasal sınırlamalara uyarak taşınmaz satın alabilir.
3) Amerika'dan ev alana vatandaşlık hakkı veriliyor mu ? Cevap: Amerika'da ev alan vatandaşlık hakkına sahip olamıyor, fakat orada ev aldıktan sonra iş kuran birisi çalışma vizesi alabilir. Belirli bir süre Amerika'da yaşadıktan sonra da vatandaşlığa başvurabiliyor.
İlgili 16 soru bulundu
Amerika'da Green Card sahibi olarak ya da göçmen olmayan bir vize ile yaşamak veya yatırım amaçlı bir ev almanız mümkün. Ancak, Amerika'da ev almak size oturum izni sağlamaz. Bazı ülkelerde oturum izni alabilmek için ev satın almak yeterli olurken, Amerika'da bu hakka sahip olmazsınız.
Amerika'da ev ve emlak satın almak için ABD'de oturum iznine sahip olmak ya da orada yaşamak zorunda değilsiniz. ABD'de yaşamıyor olsanız bile konut kredisi (mortgage) alabilirsiniz. Kredi kuruluşları, ABD vatandaşı olmayan müşterilerine emlak ya da evin satış fiyatının %50'sine kadar konut kredisi verebilmektedir.
Yabancı uyruklu kişilerin, Türkiye'den taşınmaz satın alabilmesi 2644 sayılı Tapu Kanununun 35. ve 36. maddelerinde düzenlenmiştir. Taşınmaz mülk alabilmeniz için, Türkiye'de ikamet izninizin olması şartı aranmamaktadır. Yani ikamet izniniz olmasa bile taşınmaz mülk satın alabilirsiniz.
Türklerin konut tercihi nasıl izleniyor? Yapılan araştırmaya göre gurbetçi Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke 1 milyon 800 bin rakamıyla Almanya olurken, onu 120 binle Fransa izliyor. Türklerin dünyada en çok ev aldığı şehir Berlin iken, ABD'de ise New York, Miami, Los Angeles ve San Diego başı çekiyor.
Türk gerçek ve tüzel kişiler, Almanya'da taşınmaz satın alabilirler. Bunun için Almanya'da ikametgahları ya da ikamet izinleri veya Alman vatandaşlığı olması gerekmez.
Öncelikle Almanya'da ev almak size doğrudan bir oturma izni hakkı kazandırmaz. Bunun bir diğer anlamı ise Almanya'da ev alınması için oturma izni ya da vatandaşlık kısıtlamasının bulunmamasıdır.
A. Yabancılar kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye'de işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Ancak farklı şehirlerde de olsa, yabancı bir kişinin Türkiye'de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemez.
Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz. Almanya'da önce oturum sonra vatandaşlık hakkı kazanmanın en bilinen yöntemlerinden biri, 250.000 euro değerinde bir iş yatırımı yaparak Alman vatandaşlarına istihdam sağlamaktır.
Amerika'da Ev Almak İçin ABD Vatandaşı Olmanıza Gerek Yok
Amerika'da ev alabilmek için herhangi bir oturum iznine sahip olmak veya ABD'de yaşamak mecburiyetinde değilsiniz. ABD daimî ikamet izniniz olmasa da evin satış bedelinin %50'sine kadar konut kredisi çekebilir ve Amerika'da bir ev sahibi olabilirsiniz.
Amerikan vatandaşıyım. Türkiye'yi ziyaret etmek için turist vizesini nasıl alabilirim? Türkiye'yi 90 günden az bir süre ziyaret etmek isteyen Amerikan vatandaşlarının elektronik vize almaları gerekmektedir. Elektronik vizenizi https://www.evisa.gov.tr/en/ adresinden alabilirsiniz.
Türkleri en çok İtalyanlar beğeniyor
Peki Türkleri en çekici bulan ülkeler hangileri? Araştırmanın sonuçları, İtalyanların yüzde 24'le zirvede olduğunu gösteriyor. İtalyanları yüzde 18'le İspanyollar ve yüzde 14'le Ruslar takip ediyor. Hollandalılar ve Brezilyalılar da ilk beşte.
YABANCILARIN GÖZDESİ İSTANBUL VE ANTALYA
İstanbul açık ara zirvede; ikinci sırada ise Antalya var. 2013-2022 dönemini kapsayan 9,5 yılda yabancılar İstanbul'da 125 bin 179 konut satın aldı. Bu sayı Antalya'da ise 74 bin 65 oldu. Yabancılar Ankara'da ise 15 bin 435 konut satın aldı.
Son düzenlemeyle 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alan yabancılar, doğrudan Türk vatandaşlığına başvurma hakkı kazanıyor.
Taşınmaz mülkle izin sağlanabilir. Gayrimenkul yoluyla oturum izni edinmek için daire, villa, dubleks veya tripleks ev almak gerekir. Büyük kentlerde alınan taşınmazların değeri en az 75.000 Dolar olmalıdır. Küçük şehirlerde, en az 50.000 Dolar konut yatırımı aranır.
İkamet izni almak istiyorsanız da tapuda gösterilen değer en az 75 bin dolar olması gerekmektedir, evi 2 milyona alıp tapuda 500 bin tl gösterilmesi durumunda hem yasalara aykırı hareket etmiş olursunuz hem de ikametinizi alamazsınız bu konuda özellikle dikkat etmelisiniz.
Amerikan vatandaşı olmak için beş yıllık daimi ikamet şartı olmasına karşın, vatandaşlığa kabul başvurunuzu bu beş yılın tamamlanmasına 90 gün kala ABD Yurttaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) gönderebilirsiniz.
Kamu hizmetleri ve konut maliyetleri, Amerika ortalamasının oldukça altındadır. Eyalette bir evin ortalama fiyatı yaklaşık 200.000$ civarındadır. Kiralar ise iki odalı bir ev için ortalama 800$'dır.
Öncelikle vurgulamak gerekir ki; Almanya, ABD, Avustralya, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Brezilya, Çekya, Ermenistan, Fransa, Güney Kore, İrlanda, İspanya, İsrail, Kanada, İtalya, İsveç, İsviçre, Kıbrıs, Meksika, Norveç, Mısır, Romanya, Portekiz ve Şili gibi birçok ülke çifte vatandaşlığa izin vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri