Uçak gemisi dünyada bu güne kadar üretilmiş en pahalı savaş gemisi olma özelliği taşıyor. ABD'nin 12.9 milyar dolara mal olan yeni uçak gemisi USS Gerald Ford, eylül ayında donanmaya katılıyor. Uçak gemisi dünyada bu güne kadar üretilmiş en pahalı savaş gemisi olma özelliği taşıyor.
USS Gerald R. Ford ayrıca deniz platformlarının hava ve füze saldırılarına karşı korunmasını amaçlayan Rolling Airframe Missile (RAM) Sistemi'ne de sahip. 'Naval Technology' adlı internet sitesine göre gemi, yaklaşık bin mil menzile sahip F-35 savaş uçaklarının da aralarında bulunduğu 90'a kadar uçak taşıyabiliyor.
Hepsi birden 'Uçak Gemisi Görev Takımı olarak anılıyorlar. Bir uçak gemisi görev takımını sıfırdan yapmanın maliyeti neredeyse 20-25 milyar dolar.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarından sonra Doğu Akdeniz'e yönlendirme kararı aldığı USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubunun bölgeye ulaştığını açıkladı.
Ford sınıfı uçak gemilerinin en üst derecedeki gemisi olan CVN-78, ABD Donanması'nın gücünü küresel ölçekte gösterme kabiliyeti hususunda da kuşaklar boyu kat edilmiş bir atılımı ortaya koymaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Türkiye'den Amerika' 'ya Nakliye Ne Kadar Sürüyor? Amerika'ya denizyolu nakliye ile gerçekleşecek taşımalar gideceği bölgeye göre yaklaşık olarak 20 gün ile 35 gün arasında sürmektedir.
Askerlik hizmetinde 296 gemi ve 3.700'den fazla uçak işletmektedir. ABD Deniz Kuvvetleri dünyanın en büyük deniz kuvvetlerine sahiptir; muharebe donanma tonajı, sonraki 13 ortağından daha büyüktür.
İtalya, Mısır, Güney Kore ve Avustralya'nın envanterinde ikişer adet hafif uçak gemisi yer alırken; Brezilya, Tayland, İspanya ve Türkiye ise, envanterinde birer adet hafif uçak gemisi barındırıyor.
ABD donanmasına ait dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford, QTerminals Antalya Limanı açıklarına demirledi.
97,000 tonluk tam yük deplasmanı ile 332,8 metre uzunluğundaki bu gemilerin 60 uçak kapasitesi ve 77 metre genişliğinde uçuş güverteleri bulunmaktadır.
Dünyanın en pahalı gemisi: Bu gemi aslında bir askeri uçak gemisidir. 13 milyar dolar olan bu gemi neredeyse bir yüzen kenttir. Dünyanın en pahalı yatı: The History Supreme 4,8 milyar dolar değere sahiptir.
Bu amaçla genellikle sıvı hidrojen kullanılır. Hidrojen hafif ama çok güçlü bir roket yakıtıdır. Oksijenle tepkimesi sonucu enerji açığa çıkar. Ama hidrojen ve oksijen ancak çok düşük sıcaklıklarda sıvı olarak depolanabilirler.
Nimitz sınıfı, nükleer güçle çalışan 10 uçak gemisinin hizmet ettiği Birleşik Devletler Donanması sınıfıdır.
Fucien'le birlikte Çin toplamda 3 uçak gemisine sahip olurken, 11 uçak gemisiyle ABD hâlâ üstünlüğü elinde tutuyor. Çin'in ilk uçak gemisi yeniden tasarlanmış bir Sovyet gemisiyken, ikincisiyse yine Sovyet tasarımı temel alınarak Çin'de inşa edilmişti.
ABD'nin USS Saratoga ve USS Lexington adlı uçak gemileri 1927'de hizmete alındı. Gemideki uçak sayısını artırmak için uçakların kanatları yukarıya katlanabilir şekilde imal edildi.
Uçak gemisi, ülkelerin savunma gücüne önemli katkı sunuyor. Dünyada sadece 13 ülkede uçak gemisi bulunuyor. Bu ülkeler: ABD, Avustralya, Brezilya, Çin, Fransa, İngiltere, Hindistan, İtalya, Japonya, Rusya, İspanya, Güney Kore ve Tayland.
Liaoning 2021 yılı itibarıyla aktif bir uçak gemisi olarak kullanılmaktadır.
TCG Anadolu uçak gemisi değil üzerinde uçuş platformu olan çıkarma gemisi. Borda numarası bile “L” ile başlıyor. Yani İngilizce Landing kelimesinin baş harfi, çıkarma gemisi demek.
Projenin toplam maliyeti, 1,250 milyar avro olarak tahmin ediliyor. TCG Anadolu'nun tasarım, inşa, sistem entegrasyonu ve teslim süreçleri Sedef Tersanesi'nin sorumluluğunda yürütülmekteydi.
Geçtiğimiz günlerde Findaldiya sularına indirilen Icon of the Seas, geminin tahrik ve manevra sistemlerini zorlamak için dört günlük bir test sürecinden başarı ile geçti. Titanik'in 5 katı büyüklüğünde olan yolcu gemisi, Ocak 2024'te ilk seferini yapacak ve 5 bin 600 kişiye hizmet edecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri