VISINE, oküler alerji (bahar nezlesi gibi) veya minör irritasyonlardan (rüzgar, duman, toz, kitap okuma, televizyon izleme, yüzme gibi) kaynaklanan ödem ve geçici konjunktival hiperemi semptomlarının ortadan kaldırılmasını sağlar.
VISINE, 0,593 mg/ ml benzalkonyum klorür içermektedir. Gözde tahrişe sebebiyet verebilir.
3. VISINE nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Kullanmadan önce varsa gözlüklerinizi ve kontakt lenslerinizi çıkartınız. Alt göz kapağınızın içine olmak üzere günde 2 defa 1 damla ile en fazla günde 4 defa 2 damla aralığındaki dozlarda kullanınız.
Sikloplejin Göz Damlası, Eye-visol Göz Damlası, Visine Göz Damlası, Tropamid Steril Göz Damlası, Tropamid Fort Steril Göz Damlası, Mydfrin %2,5 Steril Göz Damlası isimli ilaçların kötüye kullanımı olasılığını engellemek amacıyla reçetesiz satılmaması aksi durumun suç teşkil edeceği konusunda bilgilendirme yapılmıştır.
VISINE , piyasada 39.73 ₺ satış fiyatıyla bulunabilir ve Beyaz Reçete ile satılır. VISINE hakkında daha fazla bilgi edinmek için hasta kullanma talimatını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
VISINE Göz Damlası, oküler alerji (bahar nezlesi gibi) veya minör irritasyonlardan (rüzgar, duman, toz, kitap okuma, televizyon izleme, yüzme gibi) kaynaklanan geçici konjunktival ödem ve hiperemi semptomlarının ortadan kaldırılmasında kullanılır.
Kızarıklığın altında yatan neden mikrobik ise antibiyotikli damlalar, kuru göz ise suni gözyaşı preparatları, alerji ise antialerjik damlalar verilir. Göz içi iltihaplanmasında o bölgeye uygulanan topikal ve/veya sistemik kortizon tedavisi yapılır. Bu sorunlar tedavi edildiğinde gözdeki kızarıklık da ortadan kaybolur.
SİKLOPLEJIN,EYE-VİSOL,VİSİNE,TROPAMİD STERİL,TROPAMİD FORT STERİL,MYDFRİN %2,5 STERİL GÖZ DAMLALARININ REÇETESİZ SATILMAMASI BİLDİRİLMİŞTİR. T.C.
TOBRASED, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. TOBRASED anti-enfektifler adı verilen ilaç grubunda yer almaktadır.
Türkiye Sağlık Bakanlığı 2012 yılında 'Alcaine Çözelti' adlı göz damlasını gözde geri dönüşü olmayan önemli hasarlara hatta kornea nakli gerektirecek hasarlara neden olduğu gerekçesi ile eczanelerde yasaklandı.
ZADİTEN, Alerjik rinit [alerjik nezle] ve konjonktivit [göz iltihabı] gibi alerjik durumların semptomatik tedavisinde kullanılır. Doktorunuz ya da eczacınız tarafından verilen talimata dikkatle uyunuz.
Siklosporin damla, göz kuruluğunun altta yatan nedenlerinden göz yüzeyindeki iltihabı (inflamasyonu) tedavi ederek gözyaşını arttıran uzun süreli ve etkili bir tedavidir. Hastanın tedaviye cevabı yaklaşık 3 haftada ortaya çıkar. Bu ilacın etkili olabilmesi için en az 6 ay süreyle kullanılması gereklidir.
TOBRADEX bir kortikosteroid-antiinfektif kombinasyonudur. Kortikosteroidler (bu üründe deksametazon) gözdeki iltihabın önlenmesine veya azaltılmasına yardımcı olur. Antiinfektifler (bu üründe tobramisin) gözün enfeksiyon kapmasına sebep olan mikroorganizmaların birçok türüne karşı aktif rol oynar.
Göz Batmasında Ne Zaman Göz Hekimine Başvurulmalı? Gözde batma, yanma ile birlikte gözde akıntı, kızarıklık, bulanık görme, ışık hassasiyeti, uçuşan noktacıkların varlığı gibi şikayetlerden herhangi biri varsa zaman kaybetmeden hemen göz hekimine başvurulmalıdır.
Adenoviral Konjonktivitin Tedavisi
Eğer gözde batma fazla ise veya korneadaki benekler derinlere indiyse, kortizonlu damla kullanılır.
Kızarıklığın nedeni mikrobik ise antibiyotikli damlalar, viral ise virüslere yönelik tedavi, kuru göz ise gözyaşı damlaları, alerji ise antialerjik tedavi önerecektir. Doktorunuzun verdiği ilaçların düzenli kullanımı göz kızarıklığının geçmesini sağlar.
Geniş ürün yelpazesine sahip göz damlası reçeteli ya da reçetesiz olarak satılabilir. Sağlığınıza uygun olan göz damlası tekli ya da çoklu olarak satışa çıkarılabilir.
Bu, gözyaşına benzeyen bir göz damlasıdır. Suni gözyaşını ihtiyacınız oldukça kullanabilirsiniz. Suni gözyaşı damlası reçetesiz olarak alınabilir.
Suni gözyaşı damlası, genellikle günde iki kere (sabah ve akşam) kullanılır; ancak kuruluğun şiddetine, gözde enfeksiyon olup olmamasına bağlı olarak, kullanım sıklığı değişir. Enfeksiyonun söz konusu olmadığı orta ve üzeri kuruluklarda tedavi için tek başına suni gözyaşı damlalarının kullanılması yeterli olabilir.
Bu durumda, antialerjik göz damlaları ve gerektiğinde ağızdan ilaç tedavisi uygulanır. Gözyaşı azlığından kaynaklanan göz kuruluğu da gözlerde kanlanma ve kızarıklığa neden olabilir. Bu gibi durumların tedavisinde gözyaşı damlası ve suni gözyaşı preparatlarından yararlanılır.
Göz enfeksiyonları: Göz dokuları ve çevresinde gelişen virüs, bunun yanı sıra bakteri enfeksiyonları gözde kızarıklığa en çok neden olan etkenlerin başında gelir. Bu bakımdan her türlü kornea, konjonktivit veya kirpik gibi göz çevresindeki dokuları etkileyen enfeksiyonlarda göz kızarıklığı ile karşılaşılabilir.
Göz Çapaklanmasına Ne İyi Gelir? Çapaklanma olan göze iyi geldiği bilinen yöntemlerden biri de göze sıcak kompres uygulanmasıdır. Sıcak kompres ile gözdeki kaşıntı gibi genel semptomlarını iyileştirilebilir. Bunun yanı sıra çapaklanma veya diğer göz problemleri yaşamamak için göz hijyenine dikkat etmek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri