100 gr ev yoğurdu yaklaşık 63 kalori (kcal) değerine sahiptir. 100 gr ev yoğurdunun içeriğinde 3,5 gr yağ, 3,5 gr protein ve 4,5 gr karbonhidrat bulunur.
1 bardak ev yoğurdu yiyerek ortalama 8.5 gram protein alabilirsiniz. İçerdiği makro besinlerin dışında, yoğurt bazı vitamin ve mineraller yönünden de oldukça zengindir.
Yoğurt proteinleri olan whey ve kazeinden türeyen biyoaktif peptidler çeşitli mekanizmalarla sağlık üzerinde çeşitli etkilere sahiptir.
1 Kase (Orta) Yoğurt (Tam Yağlı) 122,00 kaloridir. Yoğurt (Tam Yağlı) içeriğinde 9,32 Karbonhidrat(g), 6,94 Protein(g), 6,50 yağ(g), 92,00 Sodyum(mg), 310,00 potasyum(mg), 242,00 Kalsiyum(mg), 198,00 A Vitamini(ui), 1,00 C Vitamini(mg), 0,10 ve Demir barındırır. Yoğurt (Tam Yağlı) kalorisi ve besin değerleri…
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
İlgili 21 soru bulundu
Katkı maddesiz ev yapımı doğal yoğurtlar, yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenler. Bu sayede kabızlık, ishal, hazımsızlık gibi sıkıntıların da önüne geçer.
İçinde canlı laktik asit olan yoğurt magnezyum,potasyum ve protein kaynağıdır. Her yaştan rahatça tüketilebilen bir besin kaynağıdır. Tüm öğünlerimizde tüketebileceğimiz Her Gün 1 Kase Yoğurdun İnanılmaz Faydaları vardır.
2) 6.94 gram Protein
Protein, kas oluşumu için vücut tarafından alınması gereken bir mineraldir. 100 gram yoğurt besin değeri içerisinde de 1 kase yoğurtta da yüksek oranda protein yer alır. Gün içinde ve öğünlerde yoğurt tüketerek, kas kaybının önlenmesine yardım edersiniz.
8. Yoğurt mükemmel bir protein kaynağıdır.
Yaklaşık iki su bardağı yoğurt (360 gram) 11 gram civarında protein sağlar ve bu günlük ihtiyacın önemli bir kısmını karşılar. Yoğurt içerisindeki proteinlerin sindirimi daha kolaydır.
Yoğurt, karbonhidrat, protein ve yağı oldukça dengeli şekilde içeren önemli bir besin kaynağıdır. 1 kase yoğurtta yaklaşık olarak 9- 10 gr karbonhidrat, 6 gr protein ve 6 gr da yağ bulunur.
30 gram protein alabilmek için 140 gram konserve ton balığı tüketmelisiniz. Ton balığı en çok salata tariflerinin içinde kendisini göstermesine rağmen, balığın kendisi son derece lezzetli olduğu için onu tam buğday ekmeğinden yapılmış bir sandviçle ya da makarna ile tüketebilirsiniz.
Ev yapımı yoğurdun 1 kasesi (200 gr) 128 kaloridir. Ev yapımı yoğurdun 100 gramı 4 gram karbonhidrat, 3.39 gram protein, 3.52 gram yağ içermektedir. Ev Yapımı Yoğurt kaç kalori merak eden güzel insan alkışlar sana... Haydi, dakikalar içerisinde online diyetine başla!
Kahvaltılarda peynir yenildiği, günde 1 bardak da süt tüketildiği düşünüldüğünde; öğle ya da akşam öğününde mutlaka 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayran tüketmek gerekir. Fakat günlük beslenmenizde süt ve peynire hiç yer vermiyorsanız, günde 3-4 kase yoğurt tüketmeniz gerekmektedir.
Bir bardak ayranın içerdiği besin değeri şu şekilde belirtilmiştir: Karbonhidrat: 6,87 gr. Protein: 3,12 gr.
Diyet süresince günde 2-2,5 litre su tüketilmesi gerekir. Yoğurt diyeti, pastörize edilmemiş yoğurt ile yapıldığında daha etkilidir. Bu yüzden ev yapımı yoğurtların tüketilmesi önerilir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan yoğurt düşük kalorilidir ve yüksek miktarda protein ve kalsiyum içerir.
1 yemek kaşığı yoğurt yaklaşık olarak 20 gr ağırlığındadır. Bir Kase Yoğurt Kaç Kalori? 1 kase yoğurt kalorisine bakalım şimdi de… 1 kase yoğurt yaklaşık olarak 170 kalori değerindedir. 1 kase yoğurdun içeriğinde 8 gr yağ, 9 gr protein ve 13 gr karbonhidrat bulunur.
Protein zengini besinler; kırmızı et, tavuk ve hindi eti, deniz ürünleri ve balık, süt, bezelye, chia tohumu, mercimek, keten tohumu, badem, fındık, soya, peynir, kabak çekirdeği şeklinde sıralanmaktadır.
2. Yumurta: Et olmayan ama besin değeri bakımından et yerine geçen besinler yumurta ve peynirdir. Tamamı vücutta kullanılan ve kaliteli protein içeren yumurta, etten sonra protein ihtiyacı için en ideal besindir.
Protein tozu yerine et, yumurta, süt, yoğurt, peynir, fasulye, nohut, badem gibi gıdalar, temel protein kaynakları olarak tüketilebilir” dedi. Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Vedat Göral, özellikle gençlerin ve sporla uğraşanların protein tozu kullanımında aşırıya kaçılmaması gerektiğini açıkladı.
İnek, koyun ve keçi sütleri arasında en yoğun miktarda kazein içeren süt, koyun sütüdür. Protein içeriği yüksek sütlerin hazırlanması için bu sütlerin arasından en verimli olanlar toplanır ve kazein üretimi için kullanılır.
Zeytin içeriğinde 0,25 Karbonhidrat(g), 0,41 Protein(g), 4,83 yağ(g), 756,24 Sodyum(mg), 17,71 Kalsiyum(mg), 13,80 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 0,37 ve Demir barındırır.
Beslenme uzmanlarına göre mide rahatsızlıkları olanlar aç karnına yoğurt yemeli ya da yoğurt suyu içmeli. Özellikle laktozsuz ve yarım yağlı yoğurtların sindirimi daha kolay olduğu için bu yoğurtların tüketimine ağırlık verilmelidir.
Yoğurtta triptofan vardır. Triptofan, uykuya yardımcı olan ve insanı rahatlatan kimyasallar olan serotonin ve melatonin üretimine fayda sağlayan bir amino asittir. Yoğurt, gece boyunca rahat uyumanıza yardımcı olmak için beyin üzerinde sakinleştirici etkisi olan bu kimyasalların üretimine yardımcı olur.
Yemekle birlikte yenen yoğurdun, bazı yemeklerin besin değerini olumsuz etkileyebildiğini uzmanların ağzından duymak mümkün. Bu yüzden yoğurttan tam bir verim alabilmek ve içindeki minarelleri, vitaminleri alabilmek için yemekten 2-3 saat sonra veya gece yatmadan önce yememiz tavsiye ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri