Uyurken kullanacağınız kristalin, uyku düzeninizi kötü etkileyecek olmaması önemlidir. Bu yüzden uyku esnasında daha rahatlatıcı taşların kullanılması önerilir. Örneğin sodalit, ametist ve kuvars grubu taşlarını kullanmak uyku kalitenizi olumlu etkileyebilir.
Doğal kristallerin en bilinen ortak özelliklerinden biri, negatif enerjileri uzaklaştırması ve bu sayede stresi azaltmasıdır. Bu sebeple yatarken doğal taş takı takmak, kristallerinizi yastığınızın altına veya komodinin üzerine koymak, daha huzurlu ve rahat bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.
Ametist Taşı
Enerji düşüklüğü ve yorgunluğu azalttığı söylenen taş şifalı olarak bilinmektedir. Baş ağrısı, yorgunluk ve huzursuzluğu azaltır. Banyonuz ve yatak odanızda ametist taşına yer verebilirsiniz. Aksesuarlarda sık sık kullanılan ametist taşına vazo veya kâse olarak evinizin dekorasyonunda yer verebilirsiniz.
Cennet yada ilah taşı olarak da bilinen Selestit taşı, uykusuzluk için tavsiyeler arasındadır. Açık mavi veya beyaz renkten oluşan doğal taş, kristal yapıya sahiptir ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu etki nedeniyle saniyeler içinde, uykuya dalmanızı sağlayacaktır.
Ametist taşı, yoğun enerjiye sahip özel taşlardan birisidir. Kuvars gurubunda yer alması sebebiyle suyla temas etmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Meditasyonların baş tacı ametist taşı hem oldukça kolay temin edilebilir hem de suyla temizlenebilir nadir taşlardan birisidir.
İlgili 24 soru bulundu
Ametist taşını, evde televizyonunuzun veya bilgisayarınızın yanına koyarak gözlerinizi koruyabilirsiniz. Yaydığı pozitif enerjiyle uyum ve dengeyi sağlıyor. Yatak odası, çalışma odası, mutfak ve salon olmak üzere her odada rahatlıkla kullanabilirsiniz. Karar vermeyi güçlendiren taş, yatıştırıcı etkiye de sahip.
Doğal taşlar insanların en fazla tercih ettiği ürünler arasında yer alırlar. Doğal taş ile yapılmış olan herhangi bir aksesuarı enerjisinden en iyi şekilde faydalanabilmek amacı ile gün boyu takmanız ve kullanmanız uygundur. Doğal taşlar etkilerini tam olarak alınabilmesi için vücuda temas halinde taşınmalıdır.
Fosforlu Taşlar: En yaygın karanlıkta parlayan taşlardır. Opal: Opal taşı, doğal ışığa maruz kaldığında enerji depolar ve karanlıkta hafifçe parlar. Akuamarin: Akuamarin taşı, mavi veya yeşil tonlarıyla parlayan bir taştır. Kalsit: Kalsit taşı, farklı renklerde ve formlarda parlayabilir.
Ametist Taşı: Şifa bakımından en güçlü taşlardan biridir. Uykusuzluktan yakınanlar için bu taş oldukça önemli bir yere sahip. Uykudan önce bir müddet ametist taşını elinizde tutun, yattığınız yastığın altına koyun ve yatın. Uykusuzluğa ve kabuslara iyi gelir.
Kyanit taşı (Kiyanit); genelde beyaz-mavi karışımı, yarı şeffaf halde gözlemlenen bir doğal taştır. Bazen, mavi üzerine kahverengi veya siyah damarlı şekilde de olabilir. 'Rüya Taşı' olarak da isimlendirilir.
Diğer adı topaz, sahte / sarı yakut olarak da bilinen sitrin (citrine) doğal taşı, bolluk ve bereket, ticaret ve başarı taşıdır.
Normal tuz kullanabileceğiniz gibi kaya tuzu, saf deniz tuzu da kullanabilirsiniz. Eğer eviniz ya da oturduğunuz/bulunduğunuz yer deniz kenarına yakınsa tuzu oralardan da temin edebilirsiniz. Aldığınız tuzu ya da denizin tuzlu suyunu biraz su ile karıştırdıktan sonra taşı suyun içine atabilirsiniz.
Doğal taş ile duşa girilmesi, yapılarını bozmaz ve etkisini kaybettirmez. Duşa girilen doğal taşın suyla teması ne kadar artarsa enerjisi de o kadar artacaktır.
En az iki farklı taşı aynı anda kullanarak etkili doğal taş şifa kombinasyonları oluşturulabilir. Kombinasyonların ters etki oluşturmaması için bazı şeylere dikkat etmek gerekir. Doğal taşları bir arada kullanmak enerji pratiği ve eğlence için faydalıdır.
Doğal Taş Aldım Ne Yapmalıyım? Taşı ilk aldığınızda iyice temizlemelisiniz. Olası negatif enerjiden bu sayede arındırmış olursunuz. Bunun için tuzlu suda yıkama ve ay ışığında bekletme seçenekleri uygun olacaktır.
Meditasyon ve enerji çalışmalarının önemli faktörü 'ruh, beden, zihin' üçlemesinin en sık kullanılan taşı lapis lazulidir. Zihinsel temizlik taşı veya lacivert taşı isimleriyle de bilinen Lapis Lazuli, Ruh, beden ve zihin arasındaki dengeyi sağlar. Psikolojik sorunlara iyi gelir, zihne canlılık ve istek verir.
Sitrin Taşı para ve başarı taşı olarak adlandırılır. Cüzdanda taşındığında serveti çektiğine inanılır. Kuvars grubu taşlarının sarı tonlarındaki üyesidir ve renginden dolayı kişinin yaşamını parlak ışık enerjisiyle neşe doldurur. Depresyonu ve negatif enerjiyi kişiden uzaklaştırır.
En çok talep edilen ve tercih edilen ametist taşı kuvars çeşitlerinden biri olmaktadır. Ametist taşı canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Stresi azaltan, rahatlatan doğal bir taştır. Ham olarak satın alabileceğiniz gibi takı ya da aksesuar çeşitlerinden birine de sahip olabilirsiniz.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Doğal taş bileklik hangi kola takilir sorusu en sık karşılaştıklarımızdandır. Çoğunlukla sol el bileğinde tercih edilen bu bileklikler için kol fark etmez. Kullanım açısından hangi bileğinizde rahat hissediyorsanız o bileğinize takabilirsiniz.
Sitrin Taşı (Para Taşı) Nedir? Sitrin taşı, kuvars grubu içerisinde yer alan ve sarı tonda doğal bir taştır. İçerisinde bulunan yoğun demir sayesinde sarıdan açık kahveye doğru geçişli bir renge sahiptir. Bu saf doğal taş, ismini Yunanca'da limon olarak bilinen citron kelimesinden alır.
Koç Burcu (21 Mart – 20 Nisan):
Bunun dışında, Koç burcu taşları şunlardır: “Ametist, Akik, Anyolit, Akuamarin, Diaspor, Aventurin, Güneş Taşı, Lal, Kan Taşı, Jasper, Necef, Kyanit, Pembe Kuvars, Zümrüt, Sitrin.”
Müslümanların ruhsal anlamda esenliğe kavuşmaları için zikir ve namaz kılmaları emredilir. İslam'da hastalıkları tedavi eden tek kişi Allah'tır. Fakat, iyileşmek için ister doğal ister yapay olsun "helal" tedavi yöntemlerine başvurmakta hiçbir mahzur yoktur. Bu bakımdan, sağlık için doğal taş kullanmak haram değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri