Anfi 1.5 voltluk veya 5 voltluk arasındaki seslerin yüksek bir şekilde çıkmasını sağlar.
Amfilerin birçok çeşidi bulunur. Her amfinin özellikleri ve kullanım alanı da farklıdır. Ancak bu cihazlar temelde aynı prensiple çalışır. Bütün modeller de kendisine gelen sesleri yükseltir.
Ampfilikatör ses sistemlerinin önemli parçalarından biridir. Bu parçalar yardımı ile hem görüntüleme hem de dinleme kalitesini artırmak mümkün olabilir. Ses seviyesini en yüksek performansa taşıyan bu bileşenler ana üniteden alınan sinyalleri hoparlöre taşırken daha kaliteli ses alınmasını sağlar.
Sunask Sn-3000 4 Kanal 3000 Watt Oto Araba Amfisi 4 Adet Hoparlör 1 Adet Subwoofer Bağlanabilir Ads-amfi.
Anfi güçlü, hoparlör güçsüz olduğunda, sistemin arıza yapma ihtimali her zaman daha yüksektir. Anfinin ses gücünü en üst seviyede kullanabilmek için hoparlör her zaman daha güçlü olmalıdır. Hoparlörün watt değeri yüksekte olsa, anfiden gelen ses şiddetini karşılayabilecek ve rahatlıkla dışarı verebilecektir.
İlgili 32 soru bulundu
Arabanızın orijinal teybinizi kullanıyorsanız - bas için 50 ila 200 watt RMS gücü iyi olacaktır. Sonradan eklenen teyp için 200 ila 300 watt RMS güç isteyebilirsiniz. Kanal başına yaklaşık 50 watt RMS ile güçlendirilmiş hoparlörleriniz varsa — bas için 250 ila 500 watt RMS planlayın.
Midrange hoparlör, aracınızda amfi olmadan çalışabilir fakat almak istediğiniz verimi tam anlamıyla karşılayamaz.
2400 watt rms gücümü yoksa peak gücümü. ama ortalama 15-20 amper verebilecek bir güç kaynağı işine yarayabilir.
Sizin kullanımınızda atıyorum maksimum 1000 watt çıkış gücü kullanacağınızı hesaplarsak doğru akımda düz hesap yapabiliriz ve 12 volttan en az 80 amper ihtiyacınız olacaktır yüksek için.
Ses sistemlerindeki ses kalitesini artıracak olan cihazın adı amfidir. Çeşitli giriş sayısına sahip amfiler vardır. 4 kanal amfi, 4 farklı ses sisteminin bağlanabileceği bir cihazdır. Ses sistemlerine 4 kanal amfi bağlayarak yüksek ve kaliteli bir ses elde edebilirsiniz.
Mesafe uzadıkça ve kablo kesiti inceldikçe voltaj düşer. Amfiler için önemli olan şey çalışma voltajıdır. kullandığın adaptör ile amfinin arasındaki kablo çok uzunsa ve kablo kesitin ince ise amfinin ısınması normal. Mesafe uzadıkça ve kablo kesiti inceldikçe voltaj düşer.
Sol-Sağ'dan ayrı ayrı çıkmak yerine bir ucu 6.3mm diğer ucu 3.5mm bir kablo alıp, 6.3 tarafını ses kartının kulaklık çıkışına, 3.5 tarafını amfinin aux girişine takabilirsin. Ayrıca stereo ses duyamayacağın için kabloyu sol-sağ çıkışlardan sadece sola takıp, sağı boş bırakarak onu amfiye bağlayabilirsin.
Elektrik harcama konusunda ise evde çalmak için alacağınız amfi çok büyük bir şey olmayacaktır zaten 10-15 watt gibi az miktarda bir enerji harcar.
Nitekim pasif hoparlör kullanımı için ayrıca amfi ve mikser kullanmak gerekiyor. Aktif hoparlör ise kendi içerisinde anfi ve mikser barındırdığı için ayrıca bir cihaz ve kablo karışıklığına girmeden kullanım imkanı sunuyor.
Soundmax SX-2500.4-3000W-4X60W Rms 4 Kanal Yeni Seri Anfi Fiyatı
Bir amper-saat 3.600 coulomb (amper-saniye)ye eşittir ve bir amperlik sabit akımla bir saat boyunca taşınan elektriksel yüktür. Amper-saat, elektrokaplama ve pil gibi elektrokimyasal sistem ölçümlerinde sıklıkla kullanılır.
Bu nedenle, 100 watt'lık bir panel, güç watt'ı voltaj ve akımın ürünü olduğundan yaklaşık 5.5 amper elektrik çıkışı sunacaktır. Başka bir deyişle, 100 watt'lık bir güneş paneli saatte 5.5 amper üretecektir.
Kabin üstündeki watt değeri o kabine hasar vermeden kullanabileceğin azami gücü ifade eder. 30 wattlık kabine 1 wattlık kafa bağlarsan 1 watt güç (ses) elde edersin. 30 wattlık kabine 100 wattlık kafa bağlayıp sonuna kadar açarsan 30 wattlık ses, 70 wattlık ısı elde edersin.
Yük gücü 1200 Watt 10 amperdir. 220 Volt 50-60 hrz, 5-50 lüx ortam ışığında çalışan 2 koruma sınıfı Ip44 standartında su geçirmez, Rohs, Eac, CE sertifikalıdır. 80x60x40 mm ebadındadır.
Örneğin spor bir araba ya da kabinli küçük bir kamyonet için kanal başına 50 watt rms değeri yeterli olur. Daha büyük araçlarda ise kanal kurulumu başına en az 75 watt rms gerekir.
Midrange hoparlör tiz sesleri düzgün bir şekilde iletmemektedir. Bunun yanında bass sesleri de çok iyi duyulmamaktadır. Midrange Hoparlör İle Standart Hoparlör Arasındaki Fark Nedir? Standar hoparlörler çok yönlü olmaları nedeni ile daha çok tercih edilmektedir.
Akustik müzik dinlemeyi seviyorsanız midrange hoparlör enstrüman seslerinin en iyi duyulduğu hoparlör türüdür. Oval hoparlörlerde ise tüm bileşenler tek bir ünitede üretilmektedir. Bu sayede oval hoparlörler daha fazla yüzey alanına sahiptirler.
midrange orta ses hoparlörüdür tek başına hiç bir işe yaramaz ne bası vardır ne tizi ara frekans hoparlörüdür , bu hoparlörden ses alamadığın için anfiye yüklenirsin dolayısıyla hoparlörde yanar anfide yanar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri