Öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 yılı itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi´nde eğitim 4 yıla çıkarılmıştır. Açık Öğretim Lisesinde veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Öğretim Lisesi de de 4 yıllık sisteme tabidir.
Zamanında 18 yaş ve üstü öğrenciler için 8 dönem zorunluluğu kaldırıldı. Eğer 18 yaş ve üzeri öğrenciyseniz 5 dönem yeterli olacaktır.
Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.)
Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek” dedi.
Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenci bu derslerden muaf olur.
İlgili 31 soru bulundu
Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf, en az 70 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılırken yapılan değişiklikle; artık en az 30 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf ve en az 60 kredi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılacaklar.
SON DAKİKA: Açık öğretim liseleri için 8 dönem şartı kaldırıldı MEB, 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartının kaldırılacağını bildirdi.
18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.
Ayrıldığımız kurum tarafından düzenlenen tasdiknamenizde belirtilen sınıfa kaydınız yapılır. Açık öğretim lisesinden ayrılanlar; 0-47 kredililer Lise 1'e, 48-95 kredililer Lise 2'ye, 96-144 kredililer ise Lise 3'e, 144 ve üzeri kredisi olanlar ise Lise-4'e kayıt edilirler.
Kredi Notu Kaç Olunca İyidir? Kredi notu 1.900 puan üzerinden hesaplanır.
Duyuruya göre 1. Dönem Açık Lise sınavları, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde yapılacak. Toplam üç oturumdan oluşan sınav, yüz yüze gerçekleştirilecek.
170 kredi + hiç zorunlu derslerinizin kalmaması gerekiyor. Bu şartları yerine getirirseniz mezun olursunuz. Zorunlu dersler yanılmıyorsam "ders bilgileri" kısmında yazıyor.
AÖL 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasın ardından AÖL 2. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. AÖL'e ilk defa kayıt yaptıracak öğrenciler için 2. dönem kayıt başvuru tarihi 29 Ocak'ta son buldu. AÖL 2. dönem kayıt yenileme işlemleri ise 5 Şubat 2024 tarihine kadar sürecek.
gösteren okullarda kayıtlı öğrenciler
✓ Ortaöğretim dengi olan; Özel Eğitim Meslek Lisesi(Bedensel Engelliler), Özel Eğitim Meslek Lisesi(İşitme Engelliler) ve Özel Eğitim Meslek Lisesinde (Ortopedik Engelliler) öğrenim gören öğrenciler Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptırabilir.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Azami süreler ise öğrencinin kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans programları için 8 yarıyıl, lisans programları için 14 yarıyıldır. Öğrenci, azami süreler boyunca öğrencilik haklarından yararlanır. Öğrenci, kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Uzaktan Öğretim İçin; Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Açık lise sınavlarıyla beraber Açıköğretim Ortaokulu, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınavları organize ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam üç sınav düzenleyecek.
Kılavuzda hata yoksa Açık Lise sınavlarında her dersten 11 soru sorulacak ve 5 doğru yapan o dersi geçecek.
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Bursu, açıköğretim ve uzaktan eğitimde öğrenim gören öğrencilere verilmemekte ve bu burstan sadece, örgün eğitimde öğrenim gören öğrenciler yararlanabilmektedir.
Sınıfta Açığa Geçmek Yasak Mı? 12. sınıfta Açık Lise'ye geçmek yasak değil. Geleceğiniz için planlarınız bu doğrultuda ise dilediğiniz yıl veya dönem açığa geçebilirsiniz.
Kredi Notu; 1 - 699 çok riskli, 700 - 1099 orta riskli, 1100 - 1499 az riskli, 1500 - 1699 iyi, 1700 - 1900 çok iyi aralıklarında değerlendirilmektedir ve bankaların kredi vermesi için kredi notunun 1500 ve üstü olması gerekmektedir. Kredi notu 0-1900 puan arasında hesaplanır.
Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170'dir. Örgün eğitimden ara sınıftan gelen öğrenciler, örgünde başardığı derslerin, meslek dersleri hariç kredilerini alırlar.
Bakan Selçuk, "Mezuniyet hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için yeni bir karar aldık. Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun" ifadesini kullandı. Açıköğretim liselerinde mezuniyet için alınması gereken kredi 192 idi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri