"Amin" sözüyle fenomen haline gelen Gizem Yıldız hem TikTok hem de Instagram hesabında yüz binlerce takipçiye ulaştı. Paylaşımlarıyla gündem olan Yıldız estetik operasyonlar sonrası değişimiyle gündem oldu. Gizem Yıldız'ın estetik sonrası hali "Duası kabul oldu" dedirtti.
Tiktok fenomeni Gizem Yıldız erkek arkadaşı ile birlikte çektiği videoda "Amin amin" sözüyle ve ses tonuyla kısa sürede sosyal medyada viral oldu.
Erkek arkadaşıyla çektiği videoda "Amin amin" sözüyle ünlenen ve kısa sürede binlerce takipçiye ulaşan fenomen Gizem Yıldız, 1 ay içinde hem burun estetiği hem de dudak dolgusu yaptırarak bambaşka birine dönüştü.Amin diyen kız kim,Amin diyen kız videosu izle!
Gizem Yıldız, sevgilisiyle paylaştığı video ile sosyal medyada büyük bir ilgi topladı. Sempatik kişiliği ve doğal güzelliğiyle dikkat çeken Yıldız, aslen Trabzon'un Of ilçesinden gelmektedir ve İstanbul'da yaşamaktadır.
Hayatında birçok değişiklik yapan Yıldız şimdi de Sivas'ta bir butik açtığını duyurdu. Video Oynatıcısı yükleniyor.
İlgili 36 soru bulundu
Şu anda Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Otizm Spektrum Bozukluğu ABD'nda öğretim üyesidir.
GİZEM YILDIZ KİMDİR? Sosyal medya fenomeni olan ve TikTok'ta yayınlar yapan Gizem Yıldız, sempatik tavırları ile kendini sevdirdi. İstanbul'da yaşayan Yıldız aslen Trabzon Oflu ve Trabzonsporlu. Binlerce takipçisi olan fenomen yaptığı dublajlar ve çektiği videolarla geniş hayran kitlesine ulaşmayı başardı.
Amin, Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre “öyle olsun, Allah kabul etsin” anlamlarında duaların arasında ve sonunda kullanılan bir sözcük olarak açıklanıyor.
“Âmîn”, Yüce Allah'ın kabul etmesini temenni etmek amacıyla duanın sonunda söylenen sözdür. Hz. Peygamber (s.a.s.), duanın sonunda “âmîn” denilmesini tavsiye etmiştir (Buhârî, Ezân, 111 [780]; Müslim, Salât, 72-75 [410]).
Âmin (Asurca: ܐܵܡܹܝܢ, İbranice: אָמֵן, Yunanca: ἀμήν; Arapça: آمين); Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından anlaşma, onaylama veya istek belirtmek için bazı ibadet ve duaların sonunda kullanılan bir deyimdir.
Âmin, “kabul buyur” demektir. Dualardan sonra “âmin” deme uygulaması sünnetle sabittir. Hz. Peygamber (s.a.s.), “İmam 'âmin' dediği vakit siz de 'âmin' deyiniz.
Yukarıda açıklandığı üzere âmînin aslı ise emîn sıfatı olup lugat mânası “doğru, inanılır, güvenilir”dir. Öte yandan Arapça'da “âmîn demek” fiili te'mîn kelimesiyle ifade edilmektedir ki eş anlamlısı tasdik “doğrulama” olan te'mînin lugat mânası da “inandırma, güvenlik hissi verme, pekiştirme”dir.
Yani dua ettiğiniz zaman kesinlikle isteyin, Allah (CC) dilerse demeyin." ◼ Yani o zaman "amin inşallah" denilmemesi gerekiyor. 🔹 "Yok, amin denilir sadece. İnşallah denilmemesi lazım çünkü haşa Allah'ın (CC) bizim duamızı kabul edip etmeyeceğinde şüphemiz yok.
Ebu Davud'un bildirdiği hadis-i şerifte, imamın veleddâllin dedikten sonra, ön safta olanların işiteceği bir sesle âmin dediği bildirilmektedir. Fakat Hanefi mezhebinde, yüksek sesle âmin demek mekruhtur.
Amin, Allah kabul etsin anlamına sahip olan bir kelime olarak kullanılmaktadır. Eski Mısır dilinde ise Amin yerine Amon veya Amun şeklinde bir kullanımın söz konusu olduğu bilinmektedir. Mısır dilinde ise bu kelimelerin sahip olduğu anlamın saklı olan ve gizlenen manalarına sahip olduğu söylenebilir.
Aynı şekilde namazlarda da Fâtihâ'dan sonra söylenmesi Hz. Peygamber tarafından tavsiye edilmiştir. Bu uygulamanın temelinde konuya dair rivayetler yer almaktadır. Söz konusu rivayetlerden hareketle farz, nâfile tüm namazlarda, Fâtihâ'dan sonra âmîn demenin sünnet olduğu konusunda mezhepler ittifak halindedir.
Âmîn, duanın kabulünü temenni etmek niyetiyle sonunda söylenen bitiriş sözüdür.
Peygamber tarafından tavsiye edilmiştir. Bu uygulamanın temelinde konuya dair rivayetler yer almaktadır. Söz konusu rivayetlerden hareketle farz, nâfile tüm namazlarda, Fâtihâ'dan sonra âmîn demenin sünnet olduğu konusunda mezhepler ittifak halindedir.
arkadaşlar söyledim gizem'le boşanmadık. ayrılmadık. gizem istanbul'da bu kadar daha ne söyliyim oğlum size. bilmeniz gerekenler bu kadar.
Gizem Yıldız 1988 yılında İzmir'in Bergama ilçesinde doğmuştur.
1995 doğumlu Gizem Kaya, Türkiye'de girişim kurmuş bir kadın girişimci. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü 3.sınıf öğrencisi olan Gizem'in girişimcilik serüveni, üniversitede okuduğu bölümünü sevmediğini fark etmesiyle başladı.
7 Eylül 1992 tarihinde İstanbul'da doğdu.
İnşallah ifadesi, Allah dilerse demektir. Esasen dua ederken bir şüpheye neden olacak ifadelerden sakınmak gerekir. Bu açıdan Hz. Peygamber Efendimiz (asm), dua ederken “Allah'ım, dilersen beni affet.” demeyi uygun görmemiştir.
Bir kişi size ” Allah razı olsun” dediği taktirde siz de bu duaya karşılık olarak “Ecmain olsun ” diyebilirsiniz.
Dr. Nihat Hatipoğlu merak edilen soruları yanıtlıyor. Duada ısrarcı olmak caizdir. Bir şeyi çok istiyorsun, Allah'ım bu iş olsun diye temenni ediyorsun, dua ediyorsun, yüce Allah'a yöneliyorsun bu dinen sakıncalı değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri