Piyasada motorsikler amortisörleri için olan yağlardan doğru değerde olanları satın alınıp kullanılabilir. Ancak 7 gibi ara bir değer var ise eldeki yağlar kullanılarak (mutlaka ama mutlaka amortisör yağı olmak zorunda) uygun yoğunlukta yağ elde edilebilir.
amortisor yaglari 10w 15w diye gider. sayi arttikca kalinlasir yag.
Amortisör bir yay ile çalışmaktadır. Amortisör yağı olmaz ise piston tam olarak çalışamaz ve sadece yay üzerinde yaylanma olur o yüzden motosiklet amortisör yağ değişimi önem taşımaktadır. Silikon yapılı bir yağdır.
eğer amortisörlerinizde bir problem yok ise helezon yaylarının amortisör kafalarına ve karosere bağlantı yerlerinin gres yağı ile yağlanması problemi çözer...
Amortisör Yağı Seçimi
Amortisör yağ değerleri 1.000 CST'ye kadar olan yağlardır. 1/10 Elektrikli onroad arabalar için ortalama olara 300-500 CST aralığı tercih edilmektedir. Bu tercih kullanılan pist, hava şartları , sürüş tarzı gibi değişkenlere göre değişmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
sıkma biraderim keçelere zarar verir yağ kaçırmaya başlar.. wd40 sadece metal aksamda kullanılır , amortisörün o gördüğün parlak borularını ıslak , çamurlu bırakmamak için kuru bir bezle silmen dış bakımı için yeterli.. Sıkılmaz.
Kırık bir amortisörün en belirgin işareti, aracınızın muayeneden geçememesidir. Tepkisiz direksiyon, aşırı zıplama veya ağırlık aktarımını kontrol edememe belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, amortisör değişimi zamanı gelmiş olabilir.
Amortisörlerin ömrünü uzatmak için araç bakımı önemlidir. Düzenli olarak süspansiyon sistemi kontrol edilmeli, gerekirse yağlama ve ayarlamalar yapılmalıdır. Ayrıca lastiklerin düzgün bir şekilde dengelenmesi ve rotasyonunun yapılması da amortisörlerin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir.
Pas önleyici (oksidasyon ve pastan korur). Kauçuk gres yağı suya dayanıklıdır. En iyi gres yağı, 210-230F'ye kadar sıcaklıklara sahip uygulamalarda kullanılabilir. Fren balatalarını eritmez ve kirletmez.
Suya dayanıklı gres yağı sayesinde metal aksanlar paslanma faktörüne karşı korunmakta ve ömrü uzatılmaktadır. Makine içerisinde sürtünme ve basıncın sonucu meydana gelebilecek aşınmalar önemli ölçüde engellenmektedir.
Ön amortisör sag sol tüplerden oluşur. Tüplerin altında vidaları mevcuttur. Vidalar sökülerek içindeki yağ dökülür ve yeni yağ konulur.Yeni yağı gr kontrolü yapılarak koyulur.Sonrasında da havası alınır.
Burada yapılması gereken şey 500 cc yağ koyup amortisör içinde yay yokken ve sonuna kadar kapalı iken üstte 103 mm hava boşluğu kalacak şekilde yağın fazlasını geri çekmektir.
İdeal yağ seviyesini çubukta yer alan iki çizgiden anlayabilirsiniz. Çubuğun üst çizgisi maksimum seviyeyi gösterirken altındaki çizgi ise minimum seviyeyi gösterir. Yağınız çubuktaki iki çizgi arasında yer alıyorsa yağ ideal düzeydedir.
Amortisör sistemi aslında temelde yağ pompalayan bir pompadan ibarettir. Amortisör milinin ucuna takılı durumda bulunan pistonlar, yağ doldurulmuş basınç tüpünde çalışır. Tekerlek yukarı-aşağı hareket ettikçe içerideki sıvı piston içindeki küçük deliklerden geçmeye zorlanır.
Diferansiyel gibi sürtünme ve ısının yoğun olduğu yerlerde kullanılmak üzere TAMIYA SERAMIC GRESS var ve bence diferansiyellerde kullanılabilecek en iyi gres bu.
İş makineleri, traktörler ve tüm tarım makineleri, sabit ve mobil vinçler, kamyon, tır çekicileri, kaya kırıcılarında kullanıma uygundur. Ayrıca marin, kağıt ve şeker makinelerinde, ıslak kısım rulmanlı yataklar ve madencilik endüstrisi uygulamaları için tavsiye edilir.
Gres yağları, makine parçalarında ve dişlilerde kullanılan bir yağ çeşididir. Bu yağ türünün kullanım süresi oldukça eskiye dayanır. Araç motorlarında, yük araçlarında, motosikletlerde ve traktörlerde yaygın olarak bu yağ kullanılır. Bunun dışında gres yağı genel olarak sanayi sektöründe bolca kullanılır.
Amortisörün Ömrü Ne Kadardır? Binek araçların rutin kontrollerine 20 bin kilometreden itibaren girse bile aslında amortisörlerin ömrü ortalama 60 bin kilometredir. Aracın kullanıldığı bölgeye göre değişim süresi uzayıp kısalabilir.
Herhangi bir yan sorun oluşmadığı müddetçe amortisör 60 – 70 bin kilometrede bir değiştirilir. Aracı engebeli ve bozuk yollarda sık kullanıyorsanız bu süre azalırken, düz ve bakımlı yollarda ve nispeten daha az kullanıyorsanız süre aksine uzayacaktır.
Amortisör sağlam ve düzgün çalışırken bile yağ sızdırmaktadır. Aracın belirli durumlarda abartıya kaçmadan "terleme" yapması tamamen normaldir. Hatta bazı durumlarda piston kolu cuntasının yağlanması da önerilmektedir. Araç sahipleri, yağmurlu havalarda amortisörlerin kusurlu olup olmadığının tespitini yapmamalıdır.
Otomobilin süspansiyonlarının sertleşmesi, çukurlu veya tümsekli yollarda tekerleklerden gelen tıkırtı veya gıcırtı sesleri amortisör takozu arızalarının belirtileri olabilir. Bu parçanın arızalanması ile otomobil tekerinin şasi ile olan bağlantısı zarar göreceğinden aracın yol tutuşu da bozulacaktır.
Size tavsiyem amortisörün patlak olup olmadığını anlamak için şüphelendiğiniz taraftaki lastiğin olduğu yere geçin kaputa bastırıp bırakın. Bıraktıktan sonra yavaşça yukarı kalkıyorsa patlamış demektir. Çünkü normal şartlarda aracı hemen geri itmesi gerekir.
Amortisör hasarı ve kusurunun belirlenmesi işlemi servis üzerinden verilmektedir. Trafik çevirmelerinde bu tarz kusurlar sorun teşkil etmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri