Ücret alınmayacağını aktaran Bakan Özer, "Türkiye'de okul öncesi eğitimle ilgili Valilik tarafından komisyonlar marifetiyle belirlenen ücretler var. 50 TL 100 TL tam gün eğitim yapan kreşlerde 400 TL 500 TL ve Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine dayalı olarak bu ücretler tahakkuk ettiriliyordu. 2023-2024 eğitim ...
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Türkiye'nin hiçbir noktasında; ister tam gün isterse yarım gün eğitim yapsın, hiçbir ad altında okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacak. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içerisinde bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz." dedi.
MADDE 67- (1) Okul öncesi eğitim hizmeti resmî okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsizdir.
Millî Eğitim Bakanlığı 'Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni değişiklikler Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre okul öncesi eğitim ücretsiz olacak. Velilerden aidat alınmayacak, bu zamana kadar toplanan aidatlar okul aile birliğinin hesabına aktarılacak.
Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır. Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 20 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği halde belirtilen süre içinde ücretleri yatırılmayan çocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.
İlgili 17 soru bulundu
Okul yönetimince o ay içinde bankadaki hesaba yatırılır. Yaz aylarında yapılan eğitimde velilerden o yıl için tespit edilen ve alınan aidat miktarı kadar ücret alınır. Eylül ve haziran aylarında okulun eğitime açık olduğu günlerin ücreti alınır. Yarıyıl tatilinde ise aylık aidat tam olarak tahsil edilir.
"a) Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır.
Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan son açıklamalara göre anaokulunda velilerden kayıt ücreti talep edilemez. Ülkemizde eğitim ücretsizdir. Ancak okul ve sınıf giderleri konusunda velilerden maddi olarak destek talebinde bulunulabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimdeki tüm öğrencilere ücretsiz yemek verileceğini duyurdu. Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek talebi diğer öğrenciler için sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimdeki tüm öğrencilere ücretsiz yemek verileceğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı henüz 2023-2024 eğitim öğretim yılı anaokulu kayıt takvimini duyurmadı. Geçtiğimiz yıl anaokulu kayıtları 1 Temmuz-31 Ağustos arasında alınmıştı. Kayıt işlemleri, herhangi bir başvuru gerektirmeksizin e-okul sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor.
Okul kayıtları tamamen ücretsizdir. Aileler arzu ettiği takdirde okullara bağış yapabilir. Ancak hiçbir okul zorunlu olarak veliden kayıt parası talep edemiyor.
Peki anaokuluna başlama yaşı nasıl hesaplanmalıdır? Çocuğunuzun okula başlayacağı yılın Eylül ayı sonu itibarıyla 36 aylıktan itibaren 68 aylığa kadar olması durumunda çocuğunuz anaokuluna devam edebilir. Yani 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukları anaokuluna kayıt yaptırabilirler.
Devlet anaokulları ve anasınıflarında çocukların gelişim düzeylerine uygun, kazanım ve göstergeler temel alınarak hazırlanan eğitim programı uygulanmaktadır. Bağımsız anaokullarında 36-72 ay arasındaki çocuklar, ilkokul bünyesindeki anasınıflarında ise 48-72 ay arasındaki çocuklar eğitim görebilmektedir.
Anaokulları ilkokullara bağlı olmayan kurumlardır. Söz konusu bu kurumlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenir. Ana sınıfı nedir? Genellikle beş yaşını bitirmiş çocukları ilköğretime hazırlayan sınıf.
Banka olmayan yerleşim birimlerinde aylık aidat, okul yönetimince velilerden belge karşılığında alınır. Okul yönetimince yirmi iş günü içinde bankadaki hesaba yatırılır. Yaz aylarında yapılan eğitimde velilerden o yıl için tespit edilen ve alınan aidat miktarı kadar ücret alınır.
Devlet okullarında kayıt işlemleri esnasında istenen ücret veliler tarafından tepkiyle karşılaştı. Milli Eğitim Bakanı okul kayıt işlemleri için velilerden ücret talep edilmeyeceğini söyledi.
OKUL ÖNCESİ (ANAOKULU) KAÇ GÜN OKUL OLACAK? MEB'den yapılan açıklamaya göre okul öncesi eğitim kurumlarının hepsinde haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacağını bildirdi. Yani anaokulları haftanın 5 günü açık olacak ve günde 6 etkinlik saati yapılacaktır.
Tayyipgiller tarafından, Temmuz ayında Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı anaokullarında tam gün eğitim kaldırıldı. Tam gün yerine ikili, yani sabahçı ve öğlenci şeklinde eğitim verilecek.
Yarım gün temel eğitim veren anaokulları saatleri genellikle sabahları 08.00 ile 13.00 arasında, öğlen devresi ise 13.00 ile 17.00 arasındadır.
Bakanlık, "Ücretsiz Bakım Hizmeti" kapsamında, şartları uygun olan çocukların yüzde 3 olarak belirlenen kontenjanla özel kreş, gündüz bakımevi ile özel çocuk kulüplerinden ücretsiz olarak yararlanmasını sağlıyor.
Devlet okullarında anaokulu kayıt tarihi haziran ayında ön kayıt işlemleri, Temmuz ayında da kesin kayıt işlemleri şeklinde yapılmaktadır. Ancak özel okullarda Şubat ayından itibaren gelecek döneme yönelik yakıt işlemleri yapılmaya başlanmaktadır.
Anaokulu Yaşı ve Çocuk Psikolojisi. Anaokulu yaşı ve çocuğun ne zaman başlayacağı aileler için büyük bir soru işaretidir. 3 ve 4 yaş çoğu çocuk anaokuluna başlamaya hazırdır. Organize faaliyetleri idare edebilirler, kendilerini bir sınıf ortamında yönetebilirler.
İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.
Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir. 72 aydan daha büyük çocuklar için okul kaydı zorunludur. Hiç bir surette erteletme hakları yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri