Okula Uyum Programı, aynı zamanda çocukların gelişim sel özelliklerine ve bireysel-kültürel gereksinimle rine uygun hazırlandığı için farklı yer ve durumlarda kullanılabilir olması nedeniyle esnek, gerektiğinde uyumun farklı öğelerini tekrar desteklemeyi teşvik ettiği için de sarmal bir programdır.
Uyum haftası etkinliklerinin yapılması planlanmaktadır. Etkinlikler büyük grup ile yürütülebilir. Süre iki ders saati olarak planlanmıştır.
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise tüm öğrencilere 11 Eylül tarihinde başlayacak.
Anaokulu ve 1. sınıfların açılacağı tarih veliler tarafından araştırılıyor. 2023-2024 eğitim yılında anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin okula uyum sağlaması için düzenlenecek okula uyum haftası, çocukların yeni eğitim ortamına alışmalarına yardımcı olmak amacıyla her yıl gerçekleştirilen önemli bir etkinliktir.
Uyum etkinlikleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verilecek. Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.
İlgili 37 soru bulundu
UYUM HAFTASINDA KATILMAK ZORUNLU MU? Uyum haftası katılımı zorunlu değil. Ancak uzmanlar tarafından okuldaki işleyişi anlamak ve öğrencilerin okula adaptasyonlarını sağlamak açısından katılıma katkı sunan bir süreç olarak tanımlanıyor.
Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin yüz yüze yürütülecek okula uyum haftası eğitimleri başladı. Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları uyum çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılacak.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde; Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Uyum haftası zorunlu değildir ve yoklama alınmamaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılı için 1. sınıf uyum haftası programını duyurdu, ve veliler şimdi bu özel haftanın etkinliklerini merakla araştırıyorlar. İşte 4 Eylül'de başlayacak olan 1. sınıf uyum haftası hakkında merak edilenler... Toplam 26 saat zorunlu ders var. 4 saatte Serbest Etkinlikler dersi vardır.
Uyum haftası, öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamı, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için 2006-2007 eğitim öğretim yılından bu yana uygulanıyor.
Buna göre Anaokulu, ilkokul 1. sınıf, 5. sınıf (oraokul 1) lise 1 (9. sınıf) öğrencileri için uyum haftası düzenlenecek.
İlkokul 1'inci sınıflar için hazırlanan rehberde de uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneğine yer verildi. Öğrencilerimiz 4-8 Eylül haftası yarım gün Uyum Programı uygulanacaktır. Uyum programı saat: 9.45'te Bayrak Töreni ile başlayacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni paylaştı. Buna göre, ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak. Takvime göre, ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak.
Velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu 11 Eylül Pazartesi yapılacak, ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik çocuklarla etkinlikler yapılacak.
Uyum haftası katılımı zorunlu değil. Ancak uzmanlar tarafından okuldaki işleyişi anlamak ve öğrencilerin okula adaptasyonlarını sağlamak açısından katılıma katkı sunan bir süreç olarak tanımlanıyor.
Buna göre 1. Dönem 11 Eylül 2023'te başlayacak, ilk dönem ara tatili ise 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Yarıyıl tatili tarihleri ise 22 Ocak – 2 Şubat arasında olacak. 5 Şubat'ta yeniden ders zili çalacak ve ikinci dönem başlayacak.
Okul Öncesi eğitim kurumlarında çocuklar için düzenlenen eğitim etkinliklerinin aralıksız olması esastır. Bir çalışma saati süresi 50 dakikadır. Tam gün eğitim yapılan bağımsız anaokulu ve uygulama sınıflarında öğle yemeği için 60 dakika ara verilir.? Şeklindedir.
Anaokullarına başlayacak çocuklar için 4-8 Eylül 2023'te uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.
UYUM HAFTASI NEDİR? Öğretim ortamını, öğretmenini ve arkadaşlarını tanıtan programdır. Veli, öğrenci ve öğretmenin tanışma etkinlikleri ile desteklendiği bir zaman dilimidir. Öğrencinin mutlu olmasını ve okula alışma sürecini destekleyen etkinliklerin yapıldığı bir süreçtir.
⇒ Uyum haftasında okula serbest kıyafet ile gidilmektedir.
Velilere yönelik 11 Eylül Pazartesi günü okula uyum rehberi sunumu yapılacak, ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik etkinlikler yapılacak.
MEB çalışma takvimine göre 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullar 11 Eylül Pazartesi günü açılacak. Eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. UYUM HAFTASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler 4-8 Eylül'de uyum eğitimleri alacaklar.
Peki okula uyum sürecinde öğretmenler ne yapmalı? Bu süreçte öğretmen ebeveynlerle karşılıklı iletişim halinde olmalı, sınıfta yaşananları tüm detaylarıyla aileyle paylaşmalıdır. Bu süreçte öğretmen, çocuğun özelliklerini iyi tanımalı, çocuğun gelişim özelliklerini bilmeli ve bu doğrultuda bir yaklaşım sergilemelidir.
Okul öncesi ve ilkokula yeni başlayan öğrencilerin ardından okul terklerinin azaltılması amacıyla liseye başlayan öğrencilere de uyum eğitimi verilecek. MEB tarafından, özellikle okul terklerini azaltmak ve okula uyumu sağlamak amacıyla lise 9. sınıf öğrencileri için düzenlenen uyum eğitiminin pilot uygulaması başladı.
Okula başlama, çocuğun yaşamındaki önemli dönüm noktalarından biridir. Yeni yaşamsal becerileri içeren okula başlama süreci ve bu sürecin gerektirdiği uyum, çocuğun belli bir düzeyde zihinsel, sosyal ve duygusal olgunluğa erişmiş olmasını gerektirmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri