ANDOREX seyreltilmeden kullanılır. En az 30 saniye süreyle ağızda tutulur. Kullanımdan sonra ağızdan atılır. ANDOREX'in içeriğinde yer alan klorheksidin tedavi süresince plak ve diş eti iltihabında azalma yapar.
Uygulandıktan sonra şişe kutusuna yerleştirilip, dik duracak şekilde saklanmalıdır. ANDOREX'in içeriğinde bulunan klorheksidin tedavi süresince plak ve diş eti iltihabı oluşumunda azalma yapar.
ANDOREX ağız içi bölgesel tedavisinde kullanılan bir ağız preparatıdır. ANDOREX Gargara, berrak, yeşil renkli, nane kokulu bir çözeltidir. ANDOREX Gargara 200 ml'lik PET şişelerde ve 15 ml'lik ölçeği ile birlikte, karton kutu içerisinde bulunur. Her bir kutuda 1 adet 200 ml'lik gargara vardır.
ANDOREX seyreltilmeden kullanılır. En az 30 saniye süreyle ağızda tutulur. Kullanımdan sonra ağızdan atılır.
ANDOREX® %0.15+%0.12 sprey, çözelti Ağız ve boğaz iç yüzeyine (haricen) uygulanır.
İlgili 25 soru bulundu
Gargarayı yapın: Ağız gargarasını ağzınızda 20 – 30 saniye boyunca gargara yaparak kullanmalısınız. Ağız gargarasını ağzınızın her yerinde dolaştırarak gargara yapmalı ve sonra tükürmelisiniz. Durulayın: Etiket talimatlarında yazıyorsa eğer gargarayı tükürdükten sonra ağzınızı çalkalamalısınız.
Haricen kullanılır. Klinik çalışmaların yeterli sayıda olmaması nedeniyle ANDOREX 6 yaşın altındaki çocuklarda tavsiye edilmez. Yalnızca ağız içinde kullanılır, gözler ve kulaklar ile temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır. Eğer göz ile temas ederse derhal bol su ile iyice yıkanmalıdır.
Antiseptik özelliklere sahip ağız gargaralarını düzenli olarak kullanmak, bakteri oluşumunu azaltmaya ve diş eti iltihabını kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
Ağız yolu ile alınır ve ağzın içerisinde bir süre tutulur. Sonrasında yutmadan ağzın her tarafına gidecek şekilde çalkalanır ve tükürülür. Gargaralar içerisinde çeşitli kimyasal ve alkol türleri bulundurduğundan kesinlikle yutulmaması gereklidir.
Gargaranın yutulması genellikle tavsiye edilmez, bu nedenle gargara yaptıktan sonra ağzınızı tekrar suyla çalkalamanız önemlidir. Gargaralar genellikle günde bir kez veya ihtiyaç duyuldukça kullanılır.
Polisaj patı ve pomza uygulamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunamamıştır (p>0.05). Sonuç: Uzun süreli gargara kullanımı dişlerde renklenmelere sebep olabilir.
Bu arada SGK tarafından iki ilaç da bedeli ödenecek ilaçlar listesine eklendi. Ödeme listesinden çıkarılan 52 ilacın listesi ise şöyle: ANDOREX %0.15+560.12 SPREY, ÇÖZELTİ (30 ml) BENPAIN 1,5 mg/ml ORAL MUKOZAYA UYGULANACAK SPREY, ÇÖZELTİ
Gargara, genellikle bakterileri öldürmek ve dişlerinizi, diş etlerinizi ve dilinizi temizlemeye yardımcı olmak için bir tür antiseptik içeren özel bir sıvıdır. Ayrıca ağız kokusuyla mücadele edebilir ve dişlerinizi diş çürümesine karşı koruyabilir.
Diş eti iltihaplanmasına karşı tuzlu suyla gargara yapmak eskiden beri bilinen ve sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bir çay kaşığı tuz ve bir bardak ılık su karışımını ağızda yaklaşık 30 saniye boyunca gargara yaparak, ardından tuzlu suyu tükürüp ağız durulanarak uygulanır.
Tuzlu su ile gargara yapmak. Ağrı görülen diş eti bölgesine karanfil tozu ya da zerdeçal sürmek. Ağrı bölgesine buz küpü gibi maddeler kullanarak soğuk kompres uygulamak. Diş eti ağrısından kısa vadede kurtulabilmek için ağrı kesici kullanmak.
Ürünlerin kesinlikle yutulmaması tavsiye edilir. Peki, kimyasal ve çoğunlukla metil alkol içerikli olan gargara yutulursa ne olur? Nadir de olsa yutulma durumunda sıvıların kişileri zehirleme ihtimali bulunur. Özellikle içinde metil alkol bulunan gargaraların yutulması durumunda sağlık kuruluşlarına başvurmak önerilir.
Diş eti şişliği ve ağrısından muzdaripseniz oksijenli su ile gargara yaparak hem semptomları hafifletebilir hem de iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Oksijenli su içeriğindeki maddeler sayesinde ağız içindeki enfeksiyonla mücadele eder ve diş eti çekilmesine karşı etkilidir.
Diş etlerindeki iltihaplanmayı azaltmak için buz torbası ile kompres yapın. Diş etlerindeki ağrıyı azaltmak için sıcak kompres uygulayın. Diş etinin şişliğini dindirmek için soğuk kompresten yararlanın. Bol su tüketin.
Diş İltihabına İyi Gelen Doğal ve Etkili Çözümler
Tuzlu su gargara, diş iltihabını hafifletmeye yardımcı olabilir. Soğuk kompres: Diş iltihabının neden olduğu şişlik ve ağrıyı hafifletmek için soğuk kompres uygulayabilirsiniz.
Diş etlerinde hassasiyet, kızarıklık ve şişlikler. Beyaz renkli iltihabi oluşumlar. Dişlerin fırçalanması veya diş ipi kullanımı esnasında kanama. Diş eti çekilmesi.
C Vitamini bakımından zengin yiyecekler.
Çilek, havuç ve C Vitamini oranı yüksek olan yiyecekler bağışıklık sisteminizi güçlendirmekle kalmaz, diş ve diş etlerinizin de sağlıklı olmasını sağlar.
KLOROBEN FORT nedir ve ne için kullanılır? KLOROBEN FORT ağız içi bölgesel tedavisinde kullanılan bir ağız preparatıdır. yutma fonksiyonunun rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde ve diş hekimliğinde yapılacak işlemlerden önce önleyici olarak kullanılır.
rahatlatılması ve diş eti rahatsızlıklarında belirti giderici olarak, • Diş hekimliğinde işlemlerden önce ve sonra, • Radyoterapi (ışın tedavisi) ve kemoterapi (ilaç tedavisi) sonrası veya diğer nedenlere bağlı ağız içi yaralarda (mukozit), • Diş plaklarının önlenmesinde kullanılır.
KLOROBEN'in içeriğinde yer alan klorheksidin tedavi süresince plak ve diş eti iltihabında azalma yapar. Eğer KLOROBEN diğer ağız içi temizlik uygulamalarına alternatif olarak kullanılıyorsa, ağız en az 1 dakika süreyle KLOROBEN ile çalkalanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri