Android normalde Linux tabanli bir isletim sistemidir ve exFAT destekler, garip bir durum sanirim mecbur formatini degistireceksiniz.
Büyük dosya ve bölüm boyutu desteği: exFAT, FAT dosya sistemlerine kıyasla çok daha büyük dosya boyutlarını ve bölüm boyutlarını destekler. 4 GB'den büyük dosyaları işleyebilir ve bu sayede büyük medya dosyalarını veya disk görüntülerini saklamak için uygundur.
Dosya sistemlerine baktığımızda hem Windows hem Mac bilgisayarlarda kullanabilmek için, harici sürücülerinizi exFAT ile formatlamanız gerekiyor. Sadece Windows kullanıyorsanız NTFS yeterli olacaktır. Tüm platformlarda sorunsuz bir şekilde çalışan bir dosya sistemi mevcut değil.
NTFS, uzun isimlerin kullanılmasına izin verir fakat FAT32'den farklı olarak büyük ve küçük harfe duyarlıdır. Dosyaları bulmak için gelişmiş bir yapı kullanan NTFS performans açısından oldukça etkileyicidir. NTFS bölümündeki dosyalara erişiminiz FAT tipi bölüme oranla çok daha hızlıdır.
exFAT, 4 gigabayttan daha büyük boyutlu olan dosyaları saklamaya olanak sunmaktadır. exFAT birçok farklı işletim sistemine sahip cihazlarda çalışabilme açısından FAT32 ile benzerlik gösterir. Apple kullanıcı açısından da bu sistem son derece popüler olmuştur.
İlgili 29 soru bulundu
exFAT (Extensible File Allocation Table), Microsoft tarafından 2006 yılında tanıtılan ve USB flash sürücüler ve SD kartlar gibi flaş bellekler için optimize edilmiş bir dosya sistemidir. exFAT, Microsoft'un belirtimini yayınladığı 28 Ağustos 2019 tarihine kadar tescilliydi.
Örneğin 256 GB hafıza kartı çeşitlerini tüm akıllı telefonlarda kullanamayabilirsiniz. Bu nedenle cihazınızın kullanım kılavuzunu incelemeli ve desteklediği microSD türüne dikkat etmelisiniz. Benzer isimlere rağmen, tüm SD modellerin tüm donanımlarla uyumlu olmayabileceğini unutmamalısınız.
OTG ile usb bellek bağlayıp dosyaları usb belleğe indirebilirsiniz.Burada önemli olan nokta diskin exFAT olarak biçimlendirilmesi.Android exFAT desteği vermesine karşın NTFS desteği vermiyor.exFAT, FAT'dan farklı olarak büyüt boyutlu dosyaları destekliyor.Bu nedenle exFAT dosya sistemini kullanmalısınız.
Belki Google Play üzerinde bunu yapacak bir program bulursunuz ancak şunu unutuyorsunuz: Android'de NTFS dosya sistemi desteği yok. Çevirseniz bile dosya aktarmak için bir bilgisayara ihtiyacınız olacak.
FAT32 dosya sistemi, 4 GB'tan büyük dosyaları depolayamaz, ancak NTFS dosya sistemi depolayabilir. FAT32 ile karşılaştırıldığında NTFS dosya sisteminin daha yüksek disk kullanımı vardır ve disk alanını daha verimli şekilde yönetebilir. NTFS'nin okuma ve yazma hızları da FAT32'ninkinden daha yüksektir.
Çoğu USB flash bellek, kutudan çıktığında FAT32 dosya sistemine sahip olacaktır. Eski/modern bilgisayarların (PC ve Mac) yanı sıra oyun konsolları ve USB bağlantı noktalı diğer cihazlar için en uyumu dosya sistemidir. exFAT USB flash bellekler için ideal dosya sistemidir.
Adım 1. exFAT SD kartını, harici sabit sürücüyü, USB flash sürücüyü, kalem sürücüyü vb. PC'nize bağlayın. Adım 2. Windows simgesine sağ tıklayın ve "Disk Yönetimi" ni seçin. Adım 3. Disk Yönetimi'nde, exFAT USB veya harici cihazınıza sağ tıklayın, "Biçimlendir" seçeneğini seçin.
ExFAT — Fat32'nin dosya boyutu limiti kaldırılmış versiyonu. Windows ve MacOS tarafında sorunsuz destekleniyor ancak Linux'de çalışmak için ilave yazılım kurmanız gerekebiliyor.
Mac OS Genişletilmiş: Dosya sistemi macOS 10.12 veya daha eskisi tarafından kullanılır. MS-DOS (FAT) ve ExFAT: Dosya sistemleri Windows ile uyumludur.
Çözüm 2. Windows Disk Yönetimini Kullanarak exFAT'i NTFS / FAT / FAT32 Olarak Biçimlendirin. Öncelikle exFAT bölümünü sürücünüzden silmeniz ve ardından yeni bir NTFS / FAT / FAT32 birimi oluşturmanız gerekir.
Çoğu USB flash bellek, kutudan çıktığında FAT32 dosya sistemine sahip olacaktır. Eski/modern bilgisayarların (PC ve Mac) yanı sıra oyun konsolları ve USB bağlantı noktalı diğer cihazlar için en uyumu dosya sistemidir. exFAT USB flash bellekler için ideal dosya sistemidir.
NTFS, FAT32′ye göre daha hızlı çalışır. Fakat belleğinizin ömrü de ona göre kısalır. Sonuç olarak USB belleklerinizde FAT32 kullanmanızı öneririm. Yüksek kapasiteli harici diskleriniz de NTFS kullanmanız daha iyi olacaktır.
Cevap içeride... USB flaş disklerinizde hangi dosya sistemini kullanmalısınız, FAT32 mi, NTFS mi? Flaş diskiniz için en uygun dosya sistemi, neredeyse her cihazda çalışan FAT32'dir. NTFS dosya sistemi, harici sabit diskleriniz için iyi bir seçenek olsa da, USB çubuğunuz için çok uygun olmayabilir.
Bu noktada bazı sorunlar yaşayan exFAT Sony Playstation 4 oyun konsolunda tüm işlevleriyle çalışabiliyor iken Sony Playstation 3 oyun konsolunda ise uyumluluk sorunu yaşıyor.
Bu FAT32 sınırlamasından dolayıdır. 4GB' tan büyük olan dosyalar FAT32 hacmine kaydedilemez. Flaş belleği exFAT veya NTFS' e biçimlendirme sorunu çözecektir.
NTFS dosya sisteminin maksimum dosya boyutu teorik olarak 16 terabayttır. FAT dosya sistemi, NTFS'ye göre birçok işletim sistemiyle uyumlu olma avantajına sahiptir. Örneğin, FAT32 Microsoft DOS, Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows 7 ve Windows Vista ile de çalışır.
SDXC (Secure Digital Extended Capacity), Secure Digital (SD) kart ailesinin bir üyesi olan bir hafıza kartı formatıdır. SDXC, SDHC (Secure Digital High Capacity) ve standart SD kartların ardından geldi ve daha büyük depolama kapasitesi ve daha yüksek veri transfer hızları sunar.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
SanDisk'in Extreme Pro serisi yeni nesil microSD hafıza kartları, heyecan verici transfer hızlarıyla dünyanın en hızlısı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri