Android reklam virüsü, genellikle Google Play Store' dan yüklenmeyen uygulamalardan bulaşır. Yani güvenilmeyen bağlantılardan uygulama yüklemeniz durumunda bu reklam telefon virüsü ile karşılaşma olasılığınız çok fazladır. Ancak Google Play Store' dan indirmiş olduğunuz bazı uygulamalardan da bulaşabilir.
Geliştirici konumunuzu ve tarayıcı geçmişinizi ele geçirdikten sonra bu bilgileri üçüncü taraflara satarak ek gelir elde edebilir. Reklam yazılımı en zararsız hâliyle sadece sizi rahatsız eder. En zararlı hâliyle ise siber güvenliğinize zarar veren bir zararlı yazılım tehdidi olabilir.
Bunu yapmak için Google Chrome sağ üst sekmede yer alan üç nokta ve ayarlar sekmesine gidilmelidir. Ardından burada listelenen tüm uzantılar arasından güvenli gözükmeyen ve bilinmeyenler temizlenmelidir. Bu sayede reklam virüsü bulaştıran uzantılar anında yok olur.
Telefonda Reklam Virüsü Nedir? Telefon içerisine sızan android reklam virüsü cihazınızı kullanmanız konusunda sıkıntılar yaratabilir hatta bazen kullanamaz hale getirebilir. Reklam virüsleri girdiğiniz uygulamalarda veya tarayıcıda bir anda karşınıza anlam verilemeyen reklamları çıkartır.
İlgili 29 soru bulundu
Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir.
Cep telefonunuza antivirüs programı yükleyerek, virüsleri tespit edebilir ve temizleyebilirsiniz. İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir.
Adware (reklam yazılımı), genellikle kullanıcılar tarafından verilmiş bir izin olmadan bilgisayar ve mobil cihazlara yerleşen ve sistem arka planında çalışan reklam yazılımları olarak tanımlanabilir.
— Google Chrome'u açın ve ekranınızın sağ üst tarafında yer alan üç nokta düğmesine basın. — Karşınıza çıkan menüde “Gelişmiş” sekmesinin altında bulunan “Ayarlar” sekmesine tıklayın. — “Bilgisayarı temizleme” seçeneğine tıklayın. — Zararlı yazılım bulma seçeneğinin sağ tarafında yer alan “Bul” düğmesine basın.
Eğer seçili bir Android tarayıcıda reklamlarla başınız beladaysa, tarayıcının içinde menüye dokunun. Burada, Daha Fazla>Ayarlar>Gelişmiş yolunu takip ederek Pop-up'ların görüntülenmesini engellemenin bulunduğu kaydıraçı sağa doğru kaydırarak reklam gösterilmesini engelleyebilirsiniz.
Aynı zamanda telefon üzerinden girilen bazı sitelerden dolayı da telefona virüs bulaşabilir. Bunun sonucunda ortaya reklam virüsü çıkar. Reklam virüsünün temizlenmesinin birkaç yolu vardır. Telefon fabrika ayarlarına döndürüldüğünde muhtemelen telefondaki tüm virüsler yok olacaktır.
Android reklam virüsü, genellikle Google Play Store' dan yüklenmeyen uygulamalardan bulaşır. Yani güvenilmeyen bağlantılardan uygulama yüklemeniz durumunda bu reklam telefon virüsü ile karşılaşma olasılığınız çok fazladır. Ancak Google Play Store' dan indirmiş olduğunuz bazı uygulamalardan da bulaşabilir.
Kişiselleştirilmiş reklam önerilerini devre dışı bırakın: Xiaomi telefonlar, kullanım alışkanlıklarınıza ve verilerinize göre hedeflenmiş reklamlar sunar. Bu reklamları kaldırmak için Ayarlar - Parolalar ve güvenlik - Gizlilik bölümüne gidin. Reklam hizmetleri'ni seçin. Kişiselleştirilmiş reklam önerileri'ni kapatın.
Zararlı Uygulamaları Kontrol Edin: Telefonunuza yanlışlıkla yüklenmiş bir uygulama, reklamların çıkmasına neden olabilir. Ayarlarınızdan "Uygulamalar" veya "Uygulama Yöneticisi" bölümüne gidin ve son yüklediğiniz uygulamaları kontrol edin. Şüpheli veya güvenmediğiniz uygulamaları kaldırın.
Chrome reklam virüsü olarak adlandırılan bir virüs, karşınıza devamlı rahatsız edici reklamlar çıkarıyor olabilir. Chrome reklam virüsü güvenli olmayan bir internet sitesinden ya da indirmiş olduğunuz bir eklentiden kaynaklı bulaşmış olabilir.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Hayır. Bir şey indirmediyse sıkıntı yok.
Güvenilir gibi görünen bir siteye girince de böyle birşey olabilir mi? Kendimizi nasıl koru-yacağız? Girdiğiniz web sitesine herhangi bir veri girmedikce, aynı zamanda web sitesinden herhangi bir şey indirmedikçe virüs bulaşmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri