Telefon Neden Isınır? Telefonlar, kullanım sırasında doğal olarak ısınabiliyorlar. Ancak, aşırı ısınma durumu ciddi bir sorun olarak değerlendiriliyor. Telefonların ısınma nedenleri arasında yoğun uygulama kullanımı, ağır oyunlar, uzun süreli görüşmeler veya şarj sırasında oluşan enerji kaybı sayılabilir.
Telefon ısınma problemi için aşağıya vereceğimiz çözüm yollarını takip edebilirsiniz. 1- Telefonunuzun pilini yalnızca yüzde 80 oranında şarj edin. 2- Arka planda çalışan uygulamaları her zaman kapatın. 3- Gereksiz uygulamaları cihazınızda barındırmayın.
Telefonunuzun hafif ısınması normal bir durum olurken, aşırı ısınma durumlarında dikkatli olmanız önemli bir konu oluyor. Telefonunuzun kullanım kılavuzunu da kontrol etmek, doğru şarj yöntemleri konusunda size yardımcı olabilir.
Telefonunuz özellikle hızlı şarjı veya süper hızlı şarjı destekliyorsa telefonunuzun şarj sırasında ısınması normaldir. Hızlı şarjlarda normal şarja göre akım ve gerilim daha yüksektir. Telefonunuzu kablosuz şarj ediyorsanız kablosuz veri iletimi sırasında oluşan enerji kaybı nedeniyle telefonunuz ısı üretebilir.
Sıvılar pillerin bünyesindeki koruma devresini bozar ve şarj işleminin anormal düzeydeki akım ve gerilim seviyelerinde gerçekleşmesine yol açar. Sonuçta pillerde aşırı ısınma, patlama veya yanma ortaya çıkabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Pillerin cebimde ısınması normal midir? Hayır, kullanımda olmayan pillerin ısınması normal değildir. Bu konuda pillerin üzerindeki ambalajlarda yer alan uyarıya dikkat etmelisiniz. Bu uyarıda tüketicilere pilleri ceplerinde ya da cüzdanlarında saklamamaları ve taşımamaları uyarısında bulunulur.
Bataryanın aşırı ısınması, hızlı deşarj olmasına ve daha sık şarj edilmesine neden olabilir. Bu da bataryanın ömrünün kısalmasına yol açarak, daha sık batarya değişimi ihtiyacını beraberinde getirebilir.
Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Uzun süreli ısınma, cihazın iç bileşenlerine zarar verebilir ve performans düşüklüğüne neden olabilir. Bu da kullanıcının telefonu daha fazla kullanmasına ve maruz kalınan ısınma miktarının artmasına yol açabilir. Ayrıca, batarya ısınması telefonun şarj süresini etkileyerek pil ömrünü kısaltabilir.
Telefon ısınma sorunu telefonunuzun özellikle arka bölgesinin ısınmasıyla kendisini gösterir. Bu ısınma tam olarak batarya kısmında değil bataryaya yakın olan bölgelerde gerçekleşir. Telefonun kulağa denk gelen ahize kısmında gerçekleşen ısınma, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Telefonun aşırı ısınması, cihazın performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca, sıcaklık artışı, batarya ömrünü kısaltabilir ve hatta cihazın yanmasına neden olabilir. Bu nedenle, telefonun sıcaklığı düzenli olarak ölçülmeli ve kontrol edilmelidir.
Akıllı telefonlar, ısıyı dışarı atmak için optimize edilmemiş ince tasarımları veya aşırı pil tüketimi nedeniyle ısınabilir. Hem cihaz hem de şarj cihazı, şarj olurken ısınabilir. "Süper Hızlı Şarj Cihazları" veya kablosuz şarj cihazlarıyla şarj ederken sıcaklık daha da yükselebilir.
Bilgisayarınızın havalandırma kanallarının tıkanması veya yetersiz olması, ısının içeride hapsolmasına neden olur. İkinci etken ise toz ve kir birikintileri. İşlemcinin etrafında biriken toz, ısıyı dağıtmayı zorlaştırır. Üçüncüsü ise, işlemci üzerindeki termal macunun eskimiş veya yetersiz olması.
Telefonunuza takılan pil orijinal olmayabilir. Orijinal iPhone pilleri, yeni değiştikten sonra ısınma yapmaz. Eğer olağan dışı bir ısınma hissedersiniz pilinizi değiştiren yer ile hemen temasa geçmenizi tavsiye ederiz. Telefonunuzun pili değişmedi ise pil sağlığı çok düşük seviyelere gerilemiş olabilir.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Fiziksel hasar, zarar görmüş batarya, kötü hava sirkülasyonu veya telefonunuzun aşırı ısındığı bir ortamda bulunması da cihazın ısınmasına neden olabilir. Bu durumlarla karşılaştığınızda, uygulamaları kapatma, telefonu güncellemesi, doğru bir şekilde şarj etmesi ve cihazını uygun bir şekilde korunması gerekiyor.
Eğer akıllı telefonunuzda gün içerisinde bir anda şarj seviyesi düşüyorsa ve telefonu çok fazla kullanmadığınız halde bunu yaşıyorsanız, batarya ömrü bitmiş olabilir. Ayrıca telefon şarjının seviyesi yüksek olduğu halde birden biterek telefon kapanıyorsa aynı şekilde bataryada bir sorun var demektir.
Genel olarak, tipik bir akıllı telefon bataryası için optimal çalışma sıcaklığı 20 ila 30 derece Celsius arasında bulunur. Bu aralık, cihazın tüm fonksiyonlarını verimli bir şekilde yerine getirmesine olanak tanır.
Bunun nedeni hem pil ömrünün bitmesi hem de aşırı kullanıma bağlı olarak telefonun eski hızını kaybetmesidir. Bazı güncellemelerle ya da format atarak telefonun aşırı ısınıp donması engellenebilir. Ancak yine de 4 ya da 5 yıl içerisinde kullanıcıların yeni bir telefon almaları gerekebilir.
İşlevsel ve fiziksel nedenlerden dolayı ortaya çıkan telefon ısınmasına çözüm yolları arasında şunlar sıralanabilir: Eğer varsa telefonun kılıfını çıkarın. Arka planda çalışan uygulamalar varsa hepsini kapatın. Telefonun doğrudan güneşe ve her türlü ısı kaynağına maruz kalmasını önleyin.
Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür. Bununla birlikte, özellikle tam şarjlı halde depolanırlarsa zamanla bozulmaya başlarlar, bu nedenle muhtemelen bir miktar kapasite kaybı olacaktır.
Alkalin esaslı piller de son senelerdeki iyileştirmeler ile birlikte, silindirik boylar özelinde 10 sene civarı saklama ömrüne sahiptir. Alkalin düğme pillerde ise bu süre maksimum 3 sene civarındadır. Yassı pil diye bilinen 9V pillerde ise bu süre 5 sene civarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri