Cep telefonunuzun dahili hafızasına yüklediğiniz Fotoğraf, Müzik, Rehber gibi kritik bilgileriniz temizlenecektir. Cep telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce fotoğraf, müzik ve buna benzer kritik dosyalarınızı USB kablosu aracılığı ile bilgisayarınıza atarak yedekleyiniz.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler.
3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun. 4. Onaylamak için Her şeyi sil öğesini seçin. Not 1: Fabrika Ayarları uygulandığında, cihaza yeni sistemin kurulması esnasında mevcut tüm veriler, ayarlar ve kişisel bilgiler silinecektir.
Android cihazlarda fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra veriler geri yüklenebilir mi? Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir.
Verilerinizi yeni bir telefona taşıma
Fotoğraflarınız ve videolarınız Google Fotoğraflar'da zaten mevcut. Ancak yedeklediğiniz verilerin kalanını yeni telefonunuzu ilk kez ayarlarken veya fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra geri yükleyebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünğzde Google Fotoğraflar'a yedeklenmiş olan medyalarınız silinmez.
Android telefonlara format attıktan sonra verileri kurtarmak için bazı uygulamaları kullanabilirsiniz. Bazı uygulamalar, verileri SD kart üzerinden kurtarır. Bazıları ise ücretsiz olarak silinen dosyaları gösterir. Ancak silinen dosyaları cihaza yeniden yüklemek için ücret ödemek gerekir.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Cihaza kaydettiğiniz her şey gider, ama SIM karta yedeklerseniz gitmez.
Format atma işlemi genel olarak cihazın kullanılmayan verilerinin daha az detaylı ve genel şekilde silinmesini kapsamaktadır. Ancak hard reset işlemi, cihazın tüm verilerinin tamamen silinmesini ve cihazın fabrika çıkışındaki işlemcisine geri döndürülmesini kapsar.
Telefon üreticileri güvenlik önlemlerini geliştirse de bu konuda Android cephesinden net bir açıklama gelmedi. Telefonunuzu virüsten temizlemek veya depolama alanını temizlemek için fabrika ayarlarına dönme seçeneğini güvenle kullanabilirsiniz.
Gruplar gitmez ama yedeklemediysen gruptaki mesajlar gider.
Telefonu sıfırlarken hücresel plan silinsin mi diye soruyor, silme derseniz sıfırlandıktan sonra esim planı tanımlı olarak gelmektedir. DFU modda da yükleme yaptığınızda hücresel plan geliyor, ayarlardan siz sil demedikten sonra hücresel plan silinmiyor.
Sıfırlama yapmadan önce lütfen pil seviyesinin %15'ten fazla olduğundan emin olun veya sıfırlama işlemi sırasında telefonu şarj edin. 3. Sıfırlama başladığında, kurulum sihirbazının görünmesi yaklaşık 4-8 dakika sürer.
Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir.
Profil fotoğrafınız, hakkımda bilginiz, bireysel sohbetleriniz, grup sohbetleriniz ve ayarlarınız gibi hesap bilgileriniz korunur.
Alternatif olarak, Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla > Fabrika veri sıfırlaması > Telefonu sıfırla > Her şeyi sil'e dokunarak da donanım sıfırlaması gerçekleştirebilirsiniz.
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın. Bu sebeple, telefonda sizin için önemli olan fotoğraf, video ve çeşitli dosyaları mutlaka format atmadan önce başka bir cihaza yedekleyin.
Mobil sistemlerde uygulanan hard reset, telefonu tamamı ile sıfırlayan bir işlemdir. Ayrıca fabrika ayarlarına döndürme işleminden farklı olarak telefonu donanım üzerinden sıfırlamayı mümkün kılar. Cihazı fabrika ayarlarına döndürme işleminin bir tık üstü olarak da bilinmektedir.
Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz söz konusu öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Kurtarmak istediğiniz fotoğraflara uzun dokunun. Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. Geri Yükle'yi seçin. Silinen fotoğraflarınızın galeriye geri geldiğini göreceksiniz.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri