Kurulduğu tepenin yanında akan Hatip Çayı, Bent Deresi'nden 110 m yüksektedir. Kalenin 20'den fazla kulesi vardır. Dış kale Ankara'yı bir yürek şeklinde çevirir. Dört katlı olan
Ankara Kalesi Hakkında Bilgi
Kale, iç içe geçen üç kat sur ile çevrelenmiştir. İç ve dış kale olarak ayrılan yapıda, içkale adı verilen kısmın çevresi kayalıklar ile kaplıdır. Bu kayalar sebebi ile tırmanıp kaleye ulaşmak oldukça zordur. İçkalede çeşitli silahlar, toplar, 600'e yakın ev ve cephane bulunmaktadır.
Kalenin hemen altında Altındağ belediyesinin Samanpazarı semti, fotoğrafın ortasında Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri, İbn-i Sina Hastanesi görülmektedir.
Ziyaretçilerine eşsiz bir kent manzarası sunan Ankara Kalesi, başkentin önemli sembolü olarak dikkati çekiyor. Hem savunma hem de yerleşim amaçlı kullanılan surlarla çevrili alanda, tarih yolculuğu yapmanın yanı sıra eskimeyen mahalle kültürü de gözlemlenebiliyor.
Altındağ ilçesinde bölgeye hakim bir tepede yer alan Ankara Kalesi ziyaretin sırasında şehrin panoramik manzarasını da seyredebiliyorsun. Giriş ücreti: Ankara Kalesi'ne girişler ücretsiz.
İlgili 41 soru bulundu
Kaleye giriş ücretsiz.Kale yakınında Erimtan Arkeoloji müzesi ve Rahmi Koç müzesi var.Ücret ödeyerek iki müzeye girebiliyorsunuz.
Dört katlı olan iç kale kısmen Ankara Taşı'ndan, kısmen de toplama taşlardan yapılmıştır. İç kalenin iki büyük kapısı olup, birisi Dış Kapı diğeri de Hisar Kapısı adını alır. Bu kapı üzerinde İlhanlılar'a ait bir kitabe yer alır. İç kale yükseklikleri 14-16 m arasında değişen beşgen şekilli 42 kuleden oluşur.
Ankara Kalesi ve civarında hala restorasyon yapılıyor.Hisarpark tarafından çıktığınızda Belediyenin yapmış olduğu tesisler var. Genelde düğün nişan kına gibi aktiviteler için kullanılıyormuş.Buradan da manzara çok güzel,zirveye çıkmak için basamaklar çok dik ve yorucu,dinlenerek çıkın.
onunla evlenirmişsin. #ankara #ankaracastle #kale. #ankarakalesi #kahvaltı #truzim #gezi #yürüyüş
Ankara Kalesi'nin altında bir savaş sığınağı olduğunu duymuş muydunuz? Bu sığınak İkinci Dünya Savaşı'na hazırlık amacıyla Almanlar tarafından inşa edildi.
Ankara nın eski baharat merkezi olan bölge eski konakları %80 oranında orjinaline sadık kalınarak Restore edildi ve eski baharatçılar, bakliyatçılar hala burada. Ayrıca Koç grubu tarafından Restore edilen 250 yıllık HAN otel olarak hizmet veriyor.
Kale Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahalle adını tarihi Ankara Kalesinden almaktadır. 2007 yılında “Tabakane”, “Necatibey”, “Şenyurt”, “Sutepe” ve “Koyunpazarı” mahalleleri Necatibey Mahallesi olarak birleştirildi.
Ulus'ta yer alan Ankara Kalesine çıkmak için biraz yürümeniz gerekir. Çünkü toplu taşıma yakınına gelmez. Kale içinde pek çok yerleşim birimi bulunur. Ayrıca kale içinde pek çok sayıda hediyelik eşya dükkanı vardır.
Geçmiş yüzyıllarda Ankara'da, ticaretin nabzı günümüzden biraz daha farklı olarak Ulus'ta atar. Ulus'ta, Hanlar bölgesi olarak bilinen, Sulu Han-Tahtakale Çarşısı'nın yer aldığı “Aşağı Yüz” ve Kale'nin hemen girişinde Koyunpazarı ve Atpazarı'nın yer aldığı “Yukarı Yüz” olarak isimlendirilen iki bölge vardır.
Kale ya da kermen, düşmanın gelişinin beklendiği yollar üzerine, stratejik öneme sahip olan şehirlere, geçit ve dar boğazlara savunma amaçlı olarak inşa edilen ordusal yapı.
Ankara Kalesi'ne Nasıl Gidilir? Ankara'nın Altındağ ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ankara Kalesi'ne; Kızılay'dan gitmek için; Kızılay- Batıkent metrosuna binerek Ulus durağında indikten sonra Ulus Çarşısı çıkışından çıkış yapmak gerekiyor. 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından Ankara Kalesi'ne ulaşılmaktadır.
Bu kitabeye göre saat kulesi belediye adına 1302 H/1885 M. yılında yapılmıştır.
Çoğu meydanlarda bulunan saat kuleleri, zamanı göstermenin yanı sıra, yangın gözetleme kulesi, meteorolojik olayların ölçüm istasyonu, gözetleme kulesi gibi amaçlar için de kullanılmış.
Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, anıt vb. yapı adlarının bütün kelimeleri büyük harfle başlar: Dolmabahçe Sarayı, İshakpaşa Sarayı, Çankaya Köşkü, Horozlu Han, Ankara Kalesi, Alanya Kalesi, Galata Köprüsü, Mostar Köprüsü, Beyazıt Kulesi, Zafer Abidesi, Bilge Kağan Anıtı vb.
Burada görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Anıtkabir, Kale Mahallesi, Ankara Kalesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Roma Hamamı, Hacı Bayram-ı Veli Cami, Hamamönü, Gordion Antik Kenti, Alaaddin Cami, Rahmi M. Koç Müzesi Ankara ve Augustus Tapınağı yer almaktadır.
Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan MüzeKart'ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL'dir. MüzeKart'ınız ile tarihte bir yolculuğa çıkmak için MüzeKart satış noktalarına ulaşmak için tıklayınız. MüzeKart ile gezebileceğiniz T.C.
Bakırköy'ü Atatürk ile buluşturan müzemize gelmenizden duyduğumuz mutluluğu bilmenizi isteriz. *Müzemiz, pazartesi hariç her gün 10.00 - 18.00 saatleri arasında açıktır ve ücretsizdir. *Toplu ziyaretler için rezervasyon yaptırınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri