Ankara Radyosu, 1927 yılının Kasım ayında (bazı kayıtlarda 18 Ekim olarak geçmektedir) Türk Telsiz Telefon Anonim Şirketi tarafından devreye sokulmuş ve ilk defa 1554 metre üzerinden 5 kW gücündeki vericiyle yayın hayatına başlamıştır.
Ancak Türk halkının eğitilmesi anlamın- da en önemli tarih bize göre, Ankara Radyosunun 120 kw'lik bir güçle ulusal yayına başladığı 28 Ekim 1938 günüdür. Bu tarihten itibaren Türk halkı ne öğ- rendiyse Ankara Radyosundan öğren- meye başlamıştır.
Türkiye'de ilk radyo yayını ise 6 Mayıs 1927 gününde ilk Türk radyocu da denebilecek Eşref Şefik tarafından gerçekleştirildi.
31 Ocak 1968'de Türkiye'nin ilk deneme televizyon yayını Ankara'da Mithatpaşa Stüdyosu'nda Mahmut Tali Öngören'in açılış konuşmasıyla başladı.
Gerçekten, Anayasa, "Devlet çe kamu tüzel kişiliği olarak kurulan tek radyo televizyon kuru- mu"nun "özerkliği ve yayınlarının tarafsızlığı esastır" hükmüne yer vermiş, böylece, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunun, özerk ve yayınlarında tarafsız bir kamu tüzel kişisi olmasını emretmiştir.
İlgili 37 soru bulundu
Dışişleri Bakanlığı Kamu yayıncılığı sorumluluğu ile hareket eden TRT; ülkemizin kültür, sanat ve eğitimine önemli destek sağlarken, anında ve güvenilir haberciliğin adresi olarak, farklı dillerde yaptığı uluslararası yayınlarıyla da Türkiye'nin gücünü, sesini tüm dünyaya yansıtmaya devam ediyor.
Veryansın Tv'de yer alan habere göre, yaklaşık 300 bin dolar kapora ücreti ödenen kanalın yeni sahibi Fırat Bozfırat oldu. Bozfırat, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün liderliğinde 2020'de kurulan Türkiye Değişim Partisi'nde (TDP) Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.
Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir.
TRT Kurdî, 25 Aralık 2008'de test yayımına başlayan kamusal çok dilli televizyon kanalı. Kanal, 1 Ocak 2009'da Türkiye Radyo Televizyon Kurumuna bağlı olarak normal yayınına başlamıştır. "Türkiye'nin zenginliğini ve renklerini ekrana taşıma" amacıyla kurulmuştur.
Marconi, radyonun mucidi olarak bilinir ve kablosuz telgrafın gelişimine katkılarından ötürü Karl Ferdinand Braun ile 1909 Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşmıştır.
Petersburg şehrinde halka açık olarak icadı radyoyu çalıştırdı. Popov, Doğu Avrupa'da radyoyu icat eden kişi olarak tanındı. Ancak buna karşın Batıda Nikola Tesla veya tarihsel olarak Guglielmo Marconi radyonun mucidi olarak kabul edilmektedir.
TRT Ankara Radyosu Müdürü Merdan Güven TRT FM.
Ancak Atatürk'ün, konuşmasının yayın hakkını “Tayyare Cemiyeti”ne vermesi üzerine bu proje gerçekleşemedi. 18 Kasım 1927'de düzenlenen bir törenle Ankara vericisi resmen hizmete girdi.
Star TV, Ahmet Özal ve Cem Uzan tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalıdır. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, özellikle dizileri, yarışma programları ve UEFA Şampiyonlar Ligi maç yayınlarıyla öne çıkmaktadır.
Teleskopu Kim İcat Etti? Televizyonu Kim İcat Etti? İlk mekanik televizyon 1923 yılında İskoç mühendis John Logie Baird tarafından icat edilmiştir. İcadını, kablosuz görüntülü iletişim kuran bir makine olarak ifade eden Baird; 26 Ocak 1926 yılında Londra'da ilk televizyon yayınını gerçekleştirmiştir.
Tarihçe. Televizyon 1923 yılında, John Logie Baird tarafından Birleşik Krallık'ın Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayımlanmıştır. Başlangıçta noktalar hâlinde ve titrek olan görüntülerin kalitesi Baird tarafından geliştirilmiştir.
KRT TV, 2014 yılında Ahmet Kopuz tarafından kurulan ve 2018 yılında CHP'nin %51'lik hissesini satın aldığı Kültür Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş.
Kanalın yeni sahibi, Sarıgül'ün kurduğu TDP'de genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Fırat Bozfırat oldu. Bir süredir Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'e satılacağı iddialarıyla gündemde olan KRT'nin satışı gerçekleşti. Kanalın yeni sahibi Fırat Bozfırat oldu.
11.11.1983 tarihinde kabul edilen 2954 Sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kanunu'nun 16. maddesi ile belirlenen Kurum'un teşkilat yapısı içerisinde Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı sayılmıştır. Aynı Kanunun 31. maddesi ile de Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın görevi, programların son denetimi şeklinde belirlenmiştir.
Dışarıdan seçilen Yönetim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından her bir alandan teklif edilen iki kat aday arasından Bakanlar Kurulu kararı ile atanır. (2) Genel Müdür Yönetim Kurulunun başkanıdır. Yönetim Kurulu ilk toplantısında bir başkan yardımcısı seçer.
TRT, bugün 14 televizyon kanalı, 5 ulusal, 5 bölgesel, 3 uluslararası ve 3 yerel radyo istasyonu, trt.net.tr ve 38 dilde hazırlanan trt.world.com isimli web siteleri, teleteks yayını, “TeleVİZYON”, “TRT Çocuk”, “Radyovizyon” isimli basılı, “TRT Haber DD”, “TRT Spor”, “TRT Türk”, “Televizyon” isimli dijital dergileriyle ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri