Peki Hangi Gıdalar Alkali Gıdalar Sınıfına Girer ? Ispanak, lahana, salatalık, kereviz, maydanoz, brokoli, avokado, domates, biber, patates gibi besinler bazik besin gruplarına girer.
Patates asit mi baz mı şeklinde sorulan sorulara ise uzmanların verdiği yanıt, taze patatesin düşük alkali içeren bir besin olarak asidik davranış göstermediği yönündedir.
Patates bazik özelliktedir. Vücudun pH dengesini haşlanmış patates suyu ile kontrol altına alabilirsiniz.
Alkali diyetinin arkasındaki teori; et, süt, şeker, kafein, alkol, yapay ve işlenmiş gıdalar tüketmekten kaçınmak. Ve de daha fazla taze meyve ve sebze, kuruyemiş tüketerek vücudun pH seviyesini dengede tutmak.
İlgili 35 soru bulundu
Yoğurt bir besin olarak ph değeri neticesinde asit olduğu belirlenmektedir. Yoğurdun ph değeri 4 ile 4.5 olduğu için asitler grubunda yer almaktadır. Bir maddenin asit mi baz mı olduğunu içerisindeki hidrojen iyonlarından ölçmek mümkündür.
Orta seviyeli alkali besinler: Şalgam, tatlı mısır(taze), baharatlar, soya sosu, sivri biber, bezelye, yaban havucu, maydanoz, zeytin, hardal, şeker kamışı, mango, yer lahanası, kivi meyvesi, yosun, kambucha, lahana, yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, sarımsak, hindiba, böğürtlen, karahindiba, kestane, kırmızı biber, ...
En Alkali Besinler
Pırasa, pancar, salatalık, sarımsak, avokado, bezelye, brokoli, lahana, kuşkonmaz, yapraklı yeşil sebzeler, mercimek, kinoa, yulaf, yağlı balık, domates, limon, badem, greyfurt ve yeşil çay.
Alkali bakımından en zengin besinler arasında; avokado, brokoli, salatalık, lahana, sarımsak, karalahana, maydanoz, ıspanak, domates, kereviz sapı, buğday çimi, zencefil, hindiba, soya filizi, pazı, tatlı su yosunları, ısırgan otu, kuşkonmaz, karpuz, çörekotu, kavun, zeytinyağı, nane, kekik, karbonat, doğal tuz, rezene ...
Muzun pH değeri 4.5 ile 5.2 arası belirlenmiştir ve asittir.
Tatlı patates, pancar, şalgam, havuç, turp, vücudun pH seviyesini koruyan alkali gıdalardır.
Tahin Besin Değerleri
Kilo kaybına yardımcı olmak için gerekli olan yüksek alkali mineral içeriği nedeniyle vücudunuzun sindirimi kolaylaştırır.
Limon suyu hastalıklara karşı özelliğiyle sağlıklı bir içecek olarak bilinir. Limon suyu alkali özelliği göstermesi sebebiyle alternatif sağlık birlikleri için oldukça popülerdir.
Patatesin Zararları
İlk olarak sindirimi oldukça zordur ve hazımsızlığa sebep olabilir. Ayrıca aşırı tüketimi damar sertliği ve bazı iltihaplı hastalıklara sebep olabilir. Dişleri de yıpratarak zarar verir. Yüksek kalorili olması sebebiyle diyet yapanlara sıklıkla tüketmeleri tavsiye edilmez.
Patatesin zararları
Yeşil patateslerin içerdiği solanin yüksek miktarda olduğunda dolaşım ve solunum problemlerine, ayrıca baş ağrılarına, kas kramplarına ve ishale neden olabilir.
- Haşlanmış patates, doyucu olmasının yanında hazmı kolay olduğunda mide hassasiyeti olanların sıkça tüketmeleri tavsiye edilmektedir. - Ülser ve reflü gibi kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen hastalıklara karşı mideyi rahatlatması için haşlanmış patates ya da patates suyu tüketmeleri önerilmektedir.
Limon kullanarak alkali su yapımı evde gerçekleştirilebilir. Bunun için 1 adet limonu dilimlemek suretiyle bir bardak su içerisine atarak 8 saat bekletin. Daha sonra 2 litre suyun içerisine bir çay kaşığı deniz tuzu atarak karıştırın. Böylece suyun pH değeri yükselerek alkali haline gelebilmektedir.
Bu doğrultuda alkali besinleri genel olarak; çiğ taze sebzeler, yeşillikler, meyveler, yumru kökleri, balık türleri, baklagiller, zeytinyağlı yemekler, lor peyniri ve ceviz, fındık gibi çiğ kuru yemişler olarak sıralayabiliriz.
Limonun suyu yaklaşık % 5 ila % 6 sitrik asit olup pH'ı ise 2.2 dir ve bu nedenle ekşi bir tadı vardır.
Orta alkali besinler: Yumurta, somon, lor peyniri, kefir, keçi ve koyun sütü ile bu sütlerden yapılmış yoğurt ve peynir, tofu, kavun, incir, olmamış yeşil muz, siyah erik ve üzüm pekmezi.
Alkali meyveler
Ahududu, ananas, armut, avokado, balkabağı, böğürtlen, çilek, domates, elma, greyfurt, karpuz, kayısı, kiraz, kuru hurma, kuru incir, kuru üzüm, limon, mandalina, muz, portakal, şeftali, tropikal meyveler, üzüm.
Salatalık, buğday çimi, zencefil, zerdeçal, hindiba, ıspanak, brokoli, kırmızı ve kara turp, soya filizi, pazı, klorella ve spirunella gibi tatlı su yosunları, ısırganotu, kuşkonmaz, karpuz, çörekotu, kavun, zeytinyağı, hurma, nane, kekik, karbonat, soya lesitin ve işlenmemiş doğal tuz, alkali gıdaların başında geliyor ...
Ayran asittir. içinde laktik asit vardır.
Çayın pH değerinin 5.5 olmasından dolayı çay asittir.
Alkali su yapımı için 2 litre suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat eklemeniz ve karbonat tamamen eriyinceye kadar karıştırmanız yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri