Izgara temizliğinde bulaşık süngeri ve tel kullanabilirsiniz. Ankastre fırın temizliğinde temizlik için özel üretilmiş ürünler kullanılabileceğiniz gibi karbonat, sirke, limon gibi doğal yollara da başvurabilirsiniz.
Fırın telinin her yerine amonyaklı suyu sürün ve bekletin. Birkaç saat sonra fırın telini ve fırını temizleyin. Amonyaklı su birkaç saat içerisinde bütün yağı eritecektir ve fırın pırıl pırıl olacaktır. Nemli bir bez ile silme işlemi yapıldıktan sonra bez boş bir kap içerisinde durulanmalıdır.
Fırın temizliği karbonat-sirke veya kabartma tozu-limon ikilisiyle de yapılabilir. Bunun için sirkeli veya limonlu karışımı yüzeylere püskürterek birkaç saat bekletmeniz yeterlidir. Yemek lekelerinin yanı sıra su ve deterjan izleri de özensiz bir görünüme yol açabilir.
Fırın Temizliği Nasıl Yapılır? Bir kabın içerisine 1 paket karbonat, 1 adet limonun suyu ve normal suyu karıştırın. Bu karışımı, sprey şişesi yardımıyla fırının içine ve dışına püskürtün. 30 dakika beklettikten sonra, nemli bir bez yardımıyla fırının her tarafını temizleyin.
En sık sorulardan biri olan ankastre ocak neyle silinir? sorusunun cevabı ise süngerin yumuşak yüzeyi, mikrofiber bezler ya da kağıt havlu olabilir. Krem temizleyici malzemeler yerine sıvı veya püskürtmeli malzemeler kullanılabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Eski temizlik alışkanlıklarınızdan vazgeçin. Ankastre ürünler bir kere çizildi mi geri dönüşü olmaz. Ankastre ocak, davlumbaz ve fırınınızda normal temizlik bezleri yerine mikrofiber bez kullanmalısınız. Yemek yaparken oluşan lekeleri kurumadan, nemli mikrofiber bez ile anında temizlemelisiniz.
Ocağınızın yüzeyini kimyasal içermeyen ve çizmeyen temizleyiciler ile temizleyebilirsiniz. Silerken mikrofiber yapıda, yumuşak ve nemli bez kullanabilirsiniz.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Ankastre fırın temizliği yaparken fırınlarınızın hem içini hem de dışını doğal yöntemlerle de temizleyebilirsiniz. Sirke başta olmak üzere karbonat ve tuz karıştırarak temizlik yapabilirsiniz. Ancak bu karışımın oranına dikkat etmeniz gerekir. Bu karışım özellikle kurumuş yağ lekelerine karşı etkili bir çözüm sunar.
Bir kap içinde ya da sprey şişe içinde 1 paket karbonat, 1 limon suyu ve suyu karıştırın. Daha sonra karışımı fırının iç yüzeyine püskürtün. Eğer sprey şişe kullanmıyorsanız bez yardımı ile temizliği yapabilirsiniz. Fırın içine dağılan karbonatlı suyu yaklaşık 30 dakika boyunca bekletin.
Fırın temizliği için bulaşık bezi, bulaşık süngeri, bulaşık deterjanı, yağ ve kir sökücü, fırın temizleme spreyi kullanabilirsiniz.
Sıcak su kullanmak inatçı lekeleri çözmeye yardımcı oluyor
Sıcak suda beklettiğiniz parçaları daha sonra Cif Power & Shine Sprey Temizleyici yardımıyla kolayca arındırabilirsiniz. Yağ sökücüyü temizlemek istediğiniz parçaların üzerinde bir müddet bekletebilir, ardından sünger ya da bez yardımıyla ovalayabilirsiniz.
Cif Krem Sprey Limon kullanmak, fırın içi yanıkları nasıl temizlenir sorusuna verilecek en etkili cevaplardan biridir. Fırınınız çok kirli değilse ya da başa çıkmanız gereken yağlar yoksa diğer doğal fırın temizliği yöntemlerini de uygulayabilirsiniz.
Derin bir kap seçin ve içerisini beyaz sirke ile doldurun. Pas oluşan metal eşyanızı bu su içerisine kondurun. 24 saat kadar bekletip pas lekesinin yumuşamasını sağlayın, ardından sert bir fırça ile kalan lekelerin çıkmasına yardımcı olun.
Bir kâsenin içine bir fincan karbonat ve bir miktar su ekleyip; karışım macun kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın. Elde ettiğiniz macunu temiz bir bez kullanarak fırınınızın rezistansı dışında her yerini kaplayacak şekilde sürün. Fırınınızı kapatın ve bu şekilde bir süre bekletin.
Lekelerin üzerine karbonat ve tuz dökülür. 10 dakika boyunca bekletilmelidir. Lekelerin çözüldüğünü fark edeceksiniz. Cam ocak üzerindeki lekeleri çıkardıktan sonra ise sirke dökerek bekletip silmeniz cam ocakta daha parlak görünmesini sağlayacaktır.
Fırının dış yüzeyini temizlemek için nemli bir bez kullanın ve yüzeyi dairesel hareketlerle ovun. Kir veya inatçı kalıntı miktarı fazlaysa ılık suya birkaç damla sıvı sabun veya yumuşak deterjan katabilirsiniz. Daha sonra parlaklığı korumak için yüzeyi kuru bir bezle kurulayın.
Karbonatın üzerine limon suyu dökün. Kirlerin kabararak yavaş yavaş çıkmaya başladığını göreceksiniz. Sıcak suyla ıslattığınız sünger ile köpükleri biraz ovalayarak temizleyin. Son aşamada da nemli bir bezle temizliği bitirebilirsiniz.
Bulaşık teli kullanmayın Fırın ve ocak temizliği sırasında yapılan en büyük hata hiç kuşkusuz, bulaşık teli kullanmaktır. Bulaşık teli, fırın yüzeyine ciddi zarar verir. Aşınan fırın daha çabuk arızalanacaktır.
Fırınınızın hem içini, hem de tepsi ve ızgaralarını Asperox Sarı Güç ile sadece birkaç saniye içinde kolayca temizleyebilirsiniz.
Otomobillerin plakalarında ve tampon bölgelerinde, dış dikiz aynalarının arka kısımlarında, farlarında, jant bölgelerinde, otomobil içi koyu renkli koltuk yüzeylerinde, otomobil kapı içlerinde ve iç göğüs kısımlarında, motorunda bulunan kirleri çıkardığı raporlanmıştır.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Hafif çizikleri gidermek için, beyaz bir diş macunu kullanılabilir. Diş macunu, hafifçe nemli bir bezle cam ankastrenin üzerine uygulanır ve dairesel hareketlerle ovulur. Daha sonra, cam yüzeyi duru su ile iyice durulanır ve kurumaya bırakılır.
* Ankastre ocak, fırın ve davlumbazı temizlerken çamaşır suyu, cif, bulaşık deterjanı ürünlerini kesinlikle kullanmayın. Bu malzemeler ürünün aşınarak deforme olmasına ve matlaşmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri