Adından da anlaşılacağı üzere anlamlı hediyeler, hediye alan kişide çok önemli ve duygusal anlamlar taşıyacak ürünlerdir.
Manevi değeri olan hediyeler, özel anlamlar yüklenilen, hediye alınan kişi ile sizin için özel anılarınızı paylaştığınız, hikayesi olan anlam değeri yüksek, kalıcı hediyeliklerdir.
Adından anlaşılacağı üzere bu tür hediyeler sadece kişiye özel bir şekilde hazırlanır. Son derece kaliteli malzemelerden üretilen hediyelik eşyaları özelleştirme işlemleri farklı olabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Sevgi ve İlgi Gösterme: Sevdiklerimize hediye vermek, onlara sevgi ve ilgi göstermenin bir yolu olarak kabul edilir. Hediye vermek, karşı tarafa değer verdiğimizi ve düşündüğümüzü gösterir. Sevdiklerimizi mutlu etmek, ilişkilerimizi güçlendirmek ve duygusal bağlarımızı pekiştirmek için hediye alırız.
Sadaka ve hibe de karşılık beklenilmez. Bu durum hediye için de sözkonusudur. Hediye veren kişi karşılık beklemeden verir. Ancak karşılığı verilemez diye de bir kural olmadığından hediyeye karşılık vermekte bir sakınca yoktur, aksine daha faydalı ve daha faziletlidir.
hediye-i ilahiye / hediye-i ilâhîye
Allah'ın hediyesi.
Peygamberimiz (asm) kendine gelen hediyeleri ashabına ikram ederdi. Bu nedenle bize verilen hediyeleri başkalarına vermenin bir sakıncası olmadığı gibi sünnet sevabı da alırız. Hediyeleşmek sünnettir.
İnsanlar sevdiklerine sevgisini göstermek için küçük sürprizlere ihtiyaç duyarlar. Kişiye özel hediye paketlerinde kalem, kupa, plaka, anahtarlık, tablo, dekoratif aksesuarlar, çakmak, puzzle, mumluk, termos, ajanda, kalem, çikolata, isimlik, kolye ve bileklik gibi önemli parçalar bulunur.
En büyük hediye aile.
HEDİYE EŞ ANLAMLISI
Her kelimenin eş anlamlısı yani anlamdaşı bulunmadığı gibi bu kelimelerden biri de Hediyedir. Hediye kelimesinin Türkçe kökenli bir karşılığı bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre; Hediyenin eş anlamlısı Armağandır.
En Yakın Arkadaşa Hediye Ne Alınabilir? Arkadaşa hediye seti içerisinde kupa, ayıcık, kalem, ajanda, çerçeve & albüm, kar küresi, masa saati, biblo, dekoratif aksesuar, bardak altlığı, yastık, kahve fincanı, çikolata gibi ürünler bulunur. Yakın arkadaşınıza bu ürünlerden bir set hazırlayabilirsiniz.
Öte yandan, hediye herkese verilirken, zekât ve sadaka sadece muhtaç olanlara verilir. Bununla beraber, hediye aynı zamanda sadaka sevabı kazandırırken, her sadaka hediye sayılmaz. Hediye vermek ve hediye almak sünnettir.
Cevap: Herhangi bir kimse, kendi helal mülkü olan malından hediye verse, istenmeden verilen bu hediyeyi kabul etmek sünnettir.
Allah'a yemin ederim ki, sizden biriniz o zekât malından bir şey alırsa kıyamet gününe o malı boynunda taşıyarak gelecektir.” (Müslim, İmâre, 26 [1832]; bkz. Buhârî, Eymân, 3 [6636]) buyurarak, kişinin yetkili bir makamda bulunmasından dolayı hediye almasının câiz olmadığını ifade etmiştir.
hediye / هديه
Parasız verilen, bağışlanan şey. Armağan.
Farsça'da "hediye, armağan ya da hibe" anlamına gelen sözcük Türk siyasi lügatında "Astın bağlı bulunduğu kişiye saygı ve bağlılık işareti olarak sunduğu hediye" anlamında kullanılmıştır.
Birine hediye almak, insanın mutluluğuna işaret eder. Rüyasında hediye alan kişi için mal ve mülk konusunda ilerleme yaşanır. Bereketli günlere delalet eder. Kişinin rüyasında tanımadığı birine hediye alması, ilim konusunda ilerlemeye, eğitimde yüksek yerlere işaret eder.
Gönüllü olarak veya dinî bir vecîbeyi yerine getirmek üzere ihtiyaç sahiplerine yapılan maddî yardım. Bir malın karşılıksız temlikini konu alan akid. Yetkiyi, görevi veya nüfuzu kötüye kullanarak sağlanan gayri meşrû menfaat.
İnsanlar arasındaki bağlılığı kuvvetlendiren ve yardımlaşmayı sağlayan hediye(armağan) her zaman verilebildiği gibi, bayram, düğün, doğum günü gibi özel günlerde de verilmektedir. Aynı zamanda İslam dininde sünnet kabul edilir, sevap kazandırdığına inanılır. İkinci anlamı ise; ücret, fiyat, ederdir.
Hediye verme, rüşvetten farklı gibi görünse de verenin veriş amacının gerisinde yatan gerçeği saklamaktan öteye geçmemektedir. Bir menfaat elde etmek için devlet memuruna açıkça rüşvet veremeyenler hediye vermek suretiyle ona menfaat sağlarlar. Bu anlamda hediyeyi, rüşvet olarak değerlendirmek mümkündür (Şen, 2010:4).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri