Anlaşmalı servis, sigortalı kişi ve servis yanında sigorta şirketleri ile de gerekli iletişimin sorunsuz olarak ilerlemesi ile onarım işlemlerinin hızlı bir biçimde tamamlanması amacı ile hizmet sunan işletmelere denilmektedir.
Kasko anlaşmalı servisler, sigorta şirketi ile sözleşmesi olan ve aracında meydana gelen hasarların sorunsuz bir şekilde onarım ve bakımının yapılmasını sağlayan işletmelerdir.
Yetkili bir servise gittiğinizde araçtaki parça değişiminin gerektiğine dair çok hızlı şekilde dönüş alabilirsiniz. Çoğu zaman değişim gerçekleştirilir, ücretini ödersiniz. Özel serviste ise parça değişimine değil tamiratını odaklanılır, son çare değişim yapılır.
Kasko şirketinin her anlaşmalı servisi yetkili servis demek değildir. Oto yetkili servis ne demek derseniz, yetkili servis arabanızın üreticisi şirket tarafından o arabanın tamiri için yetki verilmiş özel servis demektir.
Servis Seçimi:Serbest (Onarım sigortacının anlaşmalı olduğu serviste veya sigortalının tercih edeceği serviste yapılabilir. Anlaşmasız servislerde Sigortacıdan izin alınmaksızın yapılan onarımlar ödenmez.)
İlgili 28 soru bulundu
Anlaşmalı servis, sigortalı kişi ve servis yanında sigorta şirketleri ile de gerekli iletişimin sorunsuz olarak ilerlemesi ile onarım işlemlerinin hızlı bir biçimde tamamlanması amacı ile hizmet sunan işletmelere denilmektedir.
Geçmiş olsun, yetkili serviste yaptırın. Masraf çarpan aracın sigortası öder.
Özel serviste bakım garantiyi bozar mı? Her özel serviste değil sadece TS12047 ve TS13168 belgelerine sahip olan özel servislerde bakım yaptırmanız durumunda aracın garantisi bozulmamış olur.
Yetkili servislerin katı tutumları ve yüksek fiyat politikasının önüne geçen bu yasa ile araç sahipleri rahat bir nefes almaktadır” dedi. Yani eğer özel servis TSE 12047 Hizmet Yeterlilik Belgesine sahipse, otomobile yapılan bakım sonrası otomobilin garantisi bozulmuyor.
(2) (Değişik:RG-12/2/2020-31037)(1) Tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanımlar hariç olmak üzere, yetkili servis istasyonları, garanti süresi içerisinde tüketicilerden nakliye, posta, kargo veya servis elemanlarının ulaşım gideri gibi herhangi bir ücret talep edemez.
Vatandaşların kullanımına açılan www.servis.gov.tr adresli internet sitesinin “yetkili servis sorgulama” bölümünde üretici/ithalatçı veya marka bilgileri girilerek ürün bazında servis araması yapılabilmekte, servisler illere ve ilçelere göre aranabilmektedir.
Yetkili Servis mi Özel Servis mi ? Eğer kombinizin garantisi bitmemiş ise evinize yetkili servis çağırmanızı öneririm. Çünkü yetkili servis dışındaki kişiler tarafından yapılan müdahaleler kombiyi garanti dışı bırakabiliyor. Bu durumda ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşamamak adına yetkili servisler tercih edilebilir.
Özellikle garanti kapsamında olan cihazlarda müdahale yetkisinde bulunan yetkili servisler markalara ait olmakla birlikte orijinal olan parçaları kullanarak değişim hizmeti sağlıyor. Bir ürünü aldığında ürün türüne, markaya göre farklılık gösteren bir garanti süresi bulunuyor.
Kasko sigortası herhangi bir çarpma çarpılma sonucu meydana gelmeyen, aracın mekanik veya elektronik aksamında oluşan arızalar ile araç lastiğinin patlaması gibi durumlarda (teminatlar ek olarak poliçeye ekletilmediyse) hasarı karşılamaz.
Aracınızın herhangi bir parçasında oluşan arıza veya bozulmanın sebebi eğer yaptırılması gereken rutin kontrollerin (yağsızlık, susuzluk, donma, bozukluk, eskime, çürüme, paslanma ve poliçede belirtilen hayvanların vereceği zararlar) ve bakımların ihmal edilmesi ise kasko, araç arızasını karşılamaz.
Araç sahibi, 1 yıl dolmadan kaskolu aracını satmak isterse bu durumunda araç sahibine ait kasko poliçesi iptal edilir. Poliçenin geçerli olduğu 1 yıldan geriye kalan gün sayısının yani sigortanın işlemediği günlerin kasko primi hesaplanır ve kasko sahibine ücret iadesi yapılır. Yani kasko poliçesi alıcıya devrilmez.
Anlaşmalı olduğunuz servisler ile araç bakımı yaptırdığınız takdirde aracınız garantiden çıkmaz. Ancak anlaşmalı olmadığınız bir servise araç bakımını yaptırmanız halinde aracınız garanti kapsamından çıkar.
Malın garanti süresi içerisinde gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır.
'TSE 12047' BELGESİNE DİKKAT!
Yani bakım yapılacak aracın, markaya ait bir yetkili serviste bakımının yaptırılması zorunlu değildir.
Periyodik bakımı yapılmayan araçlar, bir süre sonra performans kaybetmekte ve aracın birçok bölümü hasar almaktadır. Araçtan verim almak ve uzun yıllar aracı kullanmak için düzenli aralıklarla periyodik bakım hizmetinden yararlanılması gerekir.
Ayrıca bazı markalar ek ücretlerle garanti sürelerini uzatmayı da kullanıcılara teklif etmektedir. Garanti Belgesi Yönetmeliği gereğince taşıtlar için asgari limitler şu şekildedir; Binek otomobil, 2 yıl veya 60.000 km. Kamyonet, 2 yıl veya 100.000 km.
Genellikle periyodik bakım ücreti yetkili teknik servislerde 2023 yılı fiyatları ile 1000 TL'den başlayıp 10000 TL'ye kadar uzanır. Ancak net tutarın öğrenilmesi için öncesinde yetkili servisten bilgi alınması gerekmektedir. Periyodik bakım süreleri içerisinde gerekli işlemlerin yapılması son derece önemlidir.
Kazada Kusurlu Olsak Bile Trafik Sigortası Hasarı Karşılar mı? Evet, eğer sigortalı araç bir kaza yaparsa ve kusurlu tarafsa, trafik sigortası üçüncü tarafın zararlarını karşılar. Ancak, sigortalı aracın kendi hasarları genellikle trafik sigortası kapsamında değildir.
Kasko hasar ödemesi için kazaya dair bilgi ve belgelerin 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine bildirilmesi gerekir. Kasko hasar beyanı yapıldıktan sonra ekspertiz raporu ile hasar tespit edilir. Belgelerin eksiksiz olması ve hasarın tespitinden sonra 10 iş günü içerisinde kasko hasar ödemesi yapılır.
Şayet varsa, bu konuda bahsi geçen yetkili servis sadece yetkili servis ise araç satışı yapmıyor ise parça tedarik etmek zorunda değil. Assan Yetki devri yapmış ise o zaman bütün servisler yedek parça satmak zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri