Bir Rus Klasiği: Anna Karenina. “Bütün mutlu aileler birbirine benzer; her mutsuz aileninse kendine has bir mutsuzluğu vardır.” Cümlesiyle başlar Tolstoy dünyaca ünlü romanı Anna Karenina'ya.
Anna Karenina, 19. yüzyıl Rus toplumunun ruhsal dalgalanmalarına çarpıcı bir aşk ve ihanet anlatısıyla ışık tutan bir başyapıt. Güzelliği ve nezaketiyle çevresinde hayranlık uyandıran Anna Karenina'nın mutsuz ve monoton bir evliliği vardır.
Anna'nın yaşamı, düşünceleri, hayata bakışı belki de bu gün kitabı okunur kılan en önemli nedenlerdendir. Levin'in toprak işçileriyle örtüşen huzurlu yaşamı, salt kafasını karıştıran ve hayatı sorgulayan yanı, Anna'nın tutkulu yaşamının gerisinde kalıyor.
Aynı zamanda Anna ile küçük oğlu Seryozha arasındaki ilişkinin naifliğini, Tolstoy'un gerçekte annesini iki yaşındayken kaybetmesine bağlayanlar vardır. Sonuç olarak Anna Karenina, Tolstoy'un gerçek yaşam deneyimlerinden ve acılarından şiddetli biçimde etkilenmiş bir roman.
Eserlerinden en kuvvetli iki romanı olan "Savaş ve Barış" ile "Anna Karenina"yı bu dönemde yazdı. Tolstoy'un karısı, eserlerini yazmasında en büyük yardımcısıydı. Hatta Savaş ve Barış'ın düzeltmelerini 12 kez yapıp yazmıştır.
İlgili 36 soru bulundu
Yarışı kocasının uzaktan gözlemi altında izlemekte olan Anna, sevdiği adamın öldüğünü düşünür ve yarışmadan sonra heyecanla kocasına Vronski ile yaşadığı aşkı itiraf eder.
Anna'nın gelini Doli'nin 18 yaşındaki kız kardeşi Kiti'ye âşık olan ya da böyle olması işine gelen Vronski, annesini karşılamaya geldiği istasyonda Anna'yı görür. Cümleyi böyle kurunca yakışıklı Vronski'nin Anna'yı görerek âşık olduğunu söylemiş olmak romana ihanet sayılır.
Psikolojik çözümlemelerin yapıldığı, Rusya'da kadınların durumu, eğitim reformu gibi konulara değinen ve güncelliğini daima koruyacak olan 1035 sayfalık bu başyapıtı mutlaka okumalısınız.
1000 sayfa olmasına rağmen gayet akıcı güzel bir kitap.
Hepsiburada satıcısından aldı.
Yazar eserinde Rus toplumunun yaşantısını, düşünce yapısını ve hayata bakış açılarını değiştirmeden, abartıya kaçmadan aktardığı için realizm akımı baskınlık kazanmıştır. Romantizm akımı da gerçekliğe dönük olarak hissediliyor.
Anna Karenina: Rus aristokrasisine mensup genç, şık ve güzel bir kadındır. Yüksek bir devlet memuru olan Aleksey Aleksandroviç Karenin ile evli ve bir çocuk sahibi olan Anna Karenina'nın sevgisiz ve monoton bir evlilik hayatı vardır. Kibarlığı, duygusallığı ve insani huylarıyla öne çıkar.
Anna Karenina (Tek Cilt 1062 Sayfa)
Bilindiği üzere, Rus edebiyatının dünyaca tanınmış ediplerinden Kont Lev Nikolaeviç Tolstoy'un, yazıldığı devirde olduğu kadar bugün de takdirle okuduğumuz eserlerinden biri Anna Karenina adlı romanıdır.
Sinirlerinin iki çivi arasında gerdirilen bir tel gibi gittikçe daha çok gerildiğini hissediyordu. Anna Karenina, tüm dünyada roman denince ilk akla gelen iki-üç kitaptan biri.
Anna Karenina: Romanın adını taşıyan ana karakter, genç, zengin ve güzel bir kadındır. Evli bir adamla çocuklu ilişki yaşasa da daha sonra karşısına çıkan genç askere aşık olur. Genç adamla birlikte olmaya başladığında kontrolünü kaybetmeyi başarmıştır.
Anna Karenina'nın son sinema uyarlaması geçen hafta izleyici karşısına çıktı. Bugüne kadar 30'a yakın filmi çekilen Anna Karenina'nın bale, opera, TV dizisi versiyonları da var. Lev Tolstoy'un klasik eseri Anna Karenina'nın son sinema uyarlaması cuma günü Türkiye'de gösterime girdi.
Son tablo ise kolaylıkla tahmin edebileceğiniz gibi Anna Karenina'nın kendini bir trenin altına atarak intihar etmesiyle nihayet buluyor. Çünkü sevgilisi Vronski eski hayatına devam ederken, Anna Karenina sırf kadın olduğu için toplumdan dışlanıyor, küçümseniyor, oğluyla görüşmesine bile izin verilmiyor.
Tolstoy'un büyük aşkı Elisabeth bir Türk'le evlenmiş | Egoist okur.
Anna Karenina (2 Cilt Takım)
Kitap Açıklaması
1875-1877 yılları arasında Ruskiy Vestnik dergisinde tefrika edilen romanın ilk baskısı 1878'de yapılmıştır. Pek çok yazar ve eleştirmen Anna Karenina'yı gelmiş geçmiş en büyük roman saymaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri