Bu aşamada rezene anason çayı emziren anneler ve kolik bebekler için hem sakinleştirici ve uykuyu düzenleyici hem de gaz sancısı giderici etkiye sahiptir. Elbette tüketim öncesi doktor onayı olmak sağlık açısından faydalı olacaktır.
Rezene çayının sakinleştirme özelliği dikkate alındığında da özellikle gaz sancısı çeken bebeklerde, kolay gaz çıkarmaları açısından, rahat ve kaliteli uyku zamanları olmaları açısından önerilir.
Emziren annelerde rezene çayı kullanımı güvenli olmayabilmektedir. Bazı yeni doğan ve anne sütü alan bebeklerde annenin tükettiği bitki çayından dolayı sindirim sistemi hasarı rapor edilmiştir.
Rezene çayı, sütü artıran karışım çaylarda muhakkak yer alan bir bitki çayıdır.
Uyku getirme konusunda bir etkisi olduğu ise kesin değildir. Ancak rezene çayının gaz ve şişkinliğe iyi geldiği, sindirim sistemini rahatlattığı bilinmektedir. Bu özellikleri ile bebeklerde gaz ve şişkinlik probleminin olmaması, onların daha kaliteli bir uyku yaşamalarına yol açar.
İlgili 20 soru bulundu
Mide ve bağırsak sistemi rahatsızlıklarının giderilmesi, solunum sistemi hastalıklarının iyileştirilmesi, migren gibi baş ağrıların rahatlatılması gibi pek çok farklı amaçla tüketilen rezene çayı, günümüzde anne sütü miktarının arttırılması ve bebeklerin gaz problemlerinin giderilmesi için de sıklıkla kullanılır.
Kolik bebekler rezene çayı ile sakinleştirilebilir. Ancak bebeklere rezene çayı verilmeden önce mutlaka doktoruyla konuşulmalıdır. Hatta 4 aylıktan küçük bebeklere rezene çayı verilmesi önerilmez. Zira ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gereken bebeklerin mideleri hassastır.
İçerisinde bulunan kimyon ve rezene bebeklerde ve çocuklarda gaza bağlı olarak mide-sistemindeki krampların gaz sancılarının. Mamsel Kimyonlu Rezene Çayı içen annelerin bebeklerinde gaz ve kolik sancıları daha az görülür.
6 aydan küçük bebeklere anne sütü haricinde hiçbir şey verilmemelidir. 6 aydan küçük bebekler gaz sancısı, kolik gibi durumlar yaşadığında bu rahatsızlıklara iyi geldiği söylenen rezene, anason gibi çaylar bebeği verilmemeli, emzirme yoluyla bebeğe geçeceği için anne içmelidir.
Dolayısıyla emzirme döneminde anne sütünü artıran içecekler listesinin başında gelen bitki çaylarını gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Annelerin en çok tercih ettiği süt artırıcı çaylar arasında ise rezene, kış çayı, karışık bitki çayı ve emziren annelere özel çay karışımları geliyor.
Anason çayını gün içinde 3 fincanla sınırlamanız gerekir.
· Gaz sancılarını hafifletir, · Soğuk algınlığından korur, · Kolik bebeklerin sancı çektiği dönemlerde bebeği rahatlatır. Bebeklere rezene çayı ne kadar verilmeli?
Uyumayan bebekler için rezene veya anason çaylarından bir çay kaşığı verilmesi önerilir.
Düzenli olarak rezene çayının içilmesi, idrar söktürücü olarak çalıştığı için fazla sıvıların vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur. Ayrıca, rezene tohumu toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve idrar yolu problemleri riskini azaltır. Aynı zamanda terlemeyi teşvik eden terletici özelliklere sahiptir.
Eğer bebeğiniz 1. ayını doldurmuş ise ve mama ile besleniyorsa, kimyonlu rezene çayı uygun görülebilir. Bebeğinizi emzirmeye devam ediyorsanız, süt onu iyileştiren bir madde olmaktadır.
Rezene tohumundan iki silme çay kaşığı (2 gram) alarak ezin. (Çay şeklinde tüketime hazır ise bu işleme gerek duymayabilirsiniz.)
Emziren anneler papatya çayı içebilir mi? Emziren anneler günde iki fincanı geçmemek kaydıyla papatya çayı tüketebilir.
Rezene Çayı Günde Kaç Bardak İçilmelidir? Rezene çayını günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz. Fakat aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Kilo almak için; Rezene çayını yemeklerden 1 saat önce içerek iştahın açılmasını sağlayabilirsiniz.
Doktorunuzun uygun görmesi halinde, yarım tatlı kaşığı anason bitkisini 2 bardak suda 10 dakika kaynatarak demleme işlemi yapabilirsiniz. Ardından, kaynayan su süzülür ve 1 yaşından küçük bebeklere yarım damla, 6 aydan küçük bebeklere ise en fazla üç damla olacak şekilde verilebilir.
Anneler için kimyon çayını demlerken bir çay kaşığı kadar şeker ve toz kimyonu karıştırmak gerekir. Bunu da ılık süt ile tüketmek önemlidir. Oldukça basit bir tarifi olduğundan bebek emziren her anne bu çayı rahatlıkla tüketebilir.
Bebeğiniz yenidoğan ya da ilk 5 ayında ise uyku sorununun temelinde genellikle bebeklerde gaz sancısı yatar. Bebeği besledikten sonra gazını çıkarmanız, sessiz, loş, ılık bir odada sizin sıcaklığınızı hissedeceği şekilde uyutmanız işleri kolaylaştırabilir. Bazen ılık bir banyo sonrası bebek daha kolay uyuyabilir.
2-3 ay arası, 24 saatte ortalama toplam 14-16 saat civarı uyku ihtiyaçları oluyor, bunun 8-9 saatini gece 22.00-23.00 ve sabah 7.00 arası gibi blok şekilde düşünebilirsiniz. 2-3 ay arası dönemde bebeğinizin aşırı yorgun hale gelmeden uyanık kalabileceği süre ortalama 75-90 dakika civarında.
İlk aylardan bebekler günün çoğunu uykuda geçirir, uykuya kendi kendine geçmeyi bu dönemde öğretmeye başlayabilirsiniz. Emerken uykuya dalarsa omzunuza alıp sırtını sıvazlayarak yavaşça uyandırın Uykulu halde fakat uykuya dalmadan önce yatağına yatırın Üstünü örtüp kendi kendine uykuya geçmesini bekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri