En iyi ihtimalle özelliğini yitirdiği için su dan farkı yoktur. En kötü ihtimalle antifriz içindeki asidik maddeler borulara ve motor bloğuna aşındırıcı etki gösterebilir, hortum patlatabilir veya tapa atabilir.
Antifriz her yıl değişir. Üreticinin talimatlarına bağlı olarak, antifirizin yılda bir veya daha fazla değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca antifirizin son kullanma tarihi de önemlidir. 5 Yıl raf ömrü olan antifiriz son kullanma tarihi geçtikten sonra kullanılmamalıdır.
Buna göre her yıl ya da iki yılda bir antifriz değişimi gerekebilir. Süreyi belirlemek için 50.000 km sınırı referans alınabilir. Her 50.000 kilometrede bir antifriz değişimi ideal olarak kabul edilir.
Kullanım süresi bir yıl olan antifrizin raf ömrü ise ortalama beş yıldır. Kapağı kapalı şekilde ışık almayan bir bölgede saklanan antifrizi kullanmadan önce beş sene saklayabilirsiniz. Kullanım süresi bir yıl olan antifrizin raf ömrü ise ortalama beş yıldır.
Aracınızdaki tüm sıvılar gibi, antifriz de zamanla işlevini yitirir ve sonunda daha asidik hale gelir. Bu, radyatöre ve su pompası, hortumlar, termostat ve radyatör kapağı gibi diğer önemli soğutma sistemi bileşenlerine zarar verebilecek şekilde korozyona neden olur.
İlgili 16 soru bulundu
Antifriz ne zaman değişir? Antifriz, yılda bir değiştirilmelidir. Antifriz raf ömrü ise yaklaşık 5 yıldır.
Antifriz genellikle donmayı önleyici madde olarak biliniyor. Haliyle sadece kışın kullanılması gerektiğini düşünenler olabiliyor. Ancak antifriz sadece donma noktasını değil aynı zamanda kaynama noktasını da yükselten bir madde. Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor.
Su – Antifriz karışımı esnasında sertlik derecesi fazla su konulmamalıdır. Bunun yerine mümkünse yumuşatılmış ve distile edilmiş su radyatöre konulmalıdır. Soğutucunuz kışın çamurlu hale gelirse, bunun nedeni ya antifriz / su oranında çok fazla su bulunması ya da antifrizin bozulmuş olmasıdır.
Genel olarak “Dizel araçlara hangi renk antifriz kullanılır?” sorusu için kırmızı olduğunu söylemeliyiz. Özellikle daha düşük donma noktasına sahip olduğu için eksi dereceye düşen bölgelerde kullanılabilir. Organik olarak üretilen antifrizlerin kırmızı renkte olduğu bilinmektedir.
Organik inhibitörler içeren kırmızı antifriz klasik inhibitörler içeren mavi antifirize göre 3 kat daha fazla ömürlüdür. Ancak bu her araçta mavi yerine kırmızı koyarsak ömrü uzatabiliriz demek değildir.
Antifrizin görevini etkili bir şekilde gerçekleştirmesi ve motora zarar vermemesi için belli bir miktar su ile karıştırılarak kullanılması gerekiyor. Su ile buluştuğunda antifriz kaynama noktası yükseliyor, donma noktası ise düşüyor. Böylece antifriz daha etkili bir hale geliyor.
3litre antifiriz 2.5litre su olmalı. Antifriz (ve diğer katkılar) suyun transfer kabiliyetini düşürür.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Antifriz Renkleri Ne Anlama Gelir? Antifriz, bir alkol çeşididir ve alkol renksizdir. Piyasadaki antifrizlerin renkli ve bu renklerin birbirinden farklı olmasının nedeni ise herhangi bir sızıntı durumu olduğunda sudan ayırt edilmesini sağlamaktır.
Soğutma sisteminde oluşan korozyonu önlemede büyük rol oynayan antifrizin yaz aylarında kullanılması gereklidir.
Farklı antifrizler karıştırılmaz özellikle organik yani pembe olanları başkaları ile karıştırırsanız geçmiş olsun, bir yerleri tıkarsınız. hiç bir şey olmaz. İkisi de etilen glikol, karışabilirler. Sorun yok.
Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir. Bu zararlar, söz konusu ekipmanın yaşına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Otomobil ya da ticari aracın yaşı var ise kırmızı antifriz, araçta arızalara yol açabilir.
Düzeltme: Başlık. Antifiriz tek başına beklenen görevi yapamaz, uygun oranlarda su ile birleşmesi gerekir. Antifiriz tek başına beklenen görevi yapamaz, uygun oranlarda su ile birleşmesi gerekir.
Açılıp uygun şartlarda saklanmış kutunun raf ömrü yaklaşık 3 sene olarak belirtilmiş. organik bazlı olanlar raf ömrü 5 yıldır rengi kırmızı veya turuncudur. yeşil renkli olanların raf ömrü 3 sene civarındadır.
İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.
Sistemde normalinden fazla akışkan bulunması meydana getireceği yüksek basınçtan ötütü çatlaklar oluşmasına ve akışkanın bu çatlaklardan sızmasına neden olur.
Saf antifriz, motoru serin tutmak için yeterli ısı kapasitesine sahip değildir. Aslında, soğutma sistemine saf antifriz koyarsanız, ısı transfer yetenekleri %35 oranında azalır ve özellikle sıcak havalarda motora gerçekten zarar verebilir.
değişim sonrası birkaç hafta su eksiltmesi normaldir. yedek su kabını kontrol ederek minimumum altına inerse eklenmeli. stabil hale geldikten sonra full-minimum arasına bir yere gelecek şekilde su eklenebilir.
Yedek su deposunun belirtilen max çizgisini aşmamak kaydıyla antifriz ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri