Öncelikle şunu belirtelim; Anıtkabir'e girişler ücretsizdir. Herhangi bir para ödemeden ya da kart kullanmadan Anıtkabir'i ziyaret edebilirsiniz. 1 Kasım - 31 Ocak tarihleri arasında 09:00- 16:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
Anıtkabir giriş ücreti bulunmamaktadır. Anıtkabir, Anıt Bloku ve Barış Parkı olmak üzere iki ana kısımdan oluşan bir komplekstir. Anıt Mezar binası ana yapıdır. Bu yapıya ulaşım Aslanlı Yol adı verilen alandan gerçekleştirilir.
Anıtkabir'e girişte yasak olan tek kıyafet kara çarşaf. Anıtkabir'e girişte resmi kıyafet zorunluluğu ya da herhangi bir kısıtlama uygulanmıyor.
Anıtkabir'de Müzeler ve Anıtlar dahil olmak üzere hiç bir ücret talep edilmemektedir.
Anıtkabir aşağıda belirtilen saatler arasında her gün ziyarete açıktır. Bugün Anıtkabir saat 09:00'da ziyarete açılacak, saat 16:30'a kadar ziyaretler sürecek.
İlgili 41 soru bulundu
Anıtkabir, Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarını içeren komplekstir. Anıtkabir aşağıdaki saat ve tarihler arasında her gün ziyarete açıktır. Anıtkabir'e girişler ücretsizdir.
Anıtkabir'in Anıt Blokunda her gün 7 saygı nöbetçisi hiç kıpırdamadan nöbet tutuyor. Bir saatlik nöbetlerin ardından nöbet değişimi yapılıyor.
Anıtkabir'de Park Yeri Var Mı? Anıtkabir'de otopark var. Üstelik bu otopark ücretsiz.
Tuvaletler tertemiz. Arabasız gelenler için dış kapıdan servis var.
ÜCRETSİZ - Durum : AÇIK (PAZARTESİ GÜNLERİ KAPALIDIR)
Çekirge Caddesi üzerinde bulunan binanın 19.yüzyılın sonlarında yapıldığı tahmin edilmektedir.
Flaşsiz olmak kaydıyla fotograf ve video çekilebiliyor.
42 basamak bize Atatürk'ün Cumhuriyeti ilan ettiğindeki yaşı olan 42 sayısını göstermektedir. Anıtkabir'in dış cephe duvarlarında Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Onuncu Yıl Nutku bulunmaktadır. Bu yazıların duvarlardaki yerleri onların oraya konulurken Orhun yazıtlarından esinlenildiğini göstermektedir.
“Müze kart geçerli mi ?” Müzekartla ücretsiz değil indirimli ziyaret edebiliyorsunuz.
Anıtkabir, 01 Şubat - 14 Mayıs tarihleri arasında 09:00-16:30, 15 Mayıs - 31 Ekim tarihleri arasında 09:00-17:00 ve 01 Kasım - 31 Ocak tarihleri arasında 09:00- 16:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
ANITKABİR'İN ZİYARETE AÇIK OLDUĞU SAATLER AÇILIŞ- KAPANIŞ
15 Mayıs - 31 Ekim tarihleri arasında 09:00-17:0001 Kasım - 31 Ocak tarihleri arasında 09:00- 16:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
Bir çeşit kimyasal sıvı naaşın bozulmaması için Atatürk'ün vücuduna zerk edildi. İşlemin ardından naaş kurşundan bir tabuta konularak gül ağacından yapılmış özel bir tabuta yerleştirildi. Tabut 15 yıl sonra, 9 Kasım 1953'te heyet tarafından açıldığında, naaşın bozulmadığı görüldü.
Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü, kendisinin sağlığının 1937 yılından itibaren bozulmaya başlamasına müteakiben 10 Kasım 1938'de gerçekleşti. Ölümünün ardından, 21 Kasım 1938'de geçici olarak Ankara Etnografya Müzesi'ne konulan naaşı, 10 Kasım 1953'te kendisi için inşa edilmiş anıt mezar olan Anıtkabir'e nakledildi.
Yoldaki 24 aslan, 24 Türk Oğuz boyunu simgeliyor. Türk tarihinde güç ve temsili simgeleyen aslanların oturur durumda tasvir edilmesi ise Türk milletinin barışa verdiği önemi gösteriyor. Ziyaretçileri Aslanlı Yol'un sonunda 15 bin kişi kapasiteli tören meydanı karşılıyor.
bu odaya girebilmek için ya anıtkabir'de askerlik yapıyor olmanız gerekir ya da komutanların akraba veya arkadaşı olmanız gerekir. akraba eş-dost ziyaretleri genellikle anıtkabir'in ziyarete kapanış saatlerinden sonra gerçekleşmektedir. hatta bir şirketin üst düzey yöneticilerinin akşam saat 8-9 civarında kaçak bir ...
"anitkabir insaati icin 40 milyon tl harcanmis. bu da 24 ton altin ediyormus. " 9 yılda harcanmıştır.
Hafta içi nöbetler 17:00-08:00 saatleri arasında onbeş saat olarak yapılmaktadır. İşçinin yaptığı işin niteliğine göre zorunlu ihtiyaçlar nedeniyle üç saat ara dinlenmesi indirilerek hafta içi nöbette oniki saat fazla çalışma yaptığı kabul edilmektedir.
Ziyaretçileri Atatürk'ün yüce huzuruna hazırlamak için yapılmış olan 262 m. uzunluğundaki yolun iki yanında oturmuş pozisyonda 24 aslan heykeli bulunmaktadır.
Anıtkabir'deki törenlerde ise törenin özelliğine göre nöbetçi sayısı artıyor ve nöbet yerleri çeşitleniyor. Tüm kuvvetlerden ve Jandarma Genel Komutanlığından askerlerin görev aldığı Muhafız ve Merasim Bölüğü'nde, saygı nöbetçileri özel olarak seçiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri